• BIST 9079.97
  • Altın 2324.29
  • Dolar 32.3631
  • Euro 34.9427
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Turizm Haftası’nda Kıyasıya Yarış

Turizm Haftası’nda Kıyasıya Yarış
Her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası, Ünye'de çeşitli etkinliklerle start aldı.

Her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası, Ünye'de çeşitli etkinliklerle start aldı. Etkinlikler çerçevesinde gerçekleştirilen yarışmalar ise büyük ilgi gördü.

Ünye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirilen etkinliklere Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, AK Parti İlçe Başkanı Arif Ergün, Ünye Belediye Başkan Vekili Zekai Baş, Başkan Yardımcısı Erhan Eren, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından günün önemine ilişkin açıklamalarda bulunan Ünye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İsa Ünel "Turizm denince akla bacasız sanayi refah ve geri seviyelerinin yükselmesi, turizm bölgelerinin kalkınması gelmektedir. Bütün bunların gerçekleşmesi için alt yapı yatırımlarına ihtiyaç duyulmaktadır. Artık Karadeniz birazda Ünye ve Ordu turizm açısından cazibe merkezi olmaya adaydır. Ancak hızla turizm yatırımlarının yapılması gerekmektedir. Yatırımların birincisi belki de en önemlisi kalifiye turizmde yapılan yatırımdır. Devletimiz Ünye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne aşarak kalifiye insan gücüne yetişmesine sağlamıştır. Sırada ise kamu ve özel sektörün yatırımları vardır. En kısa zamanda bu yatırımların tamamlaması dileğiyle konuşmama son verirken saygılarımı sunuyorum" dedi.

Ünye Kaymakamı Mustafa Demir ise konuşmasında yurt dışı ve yurt içinden Ünye'ye gelenlerin düşüncelerini aktararak "Cumartesi günü TÜRSAB'ın yani Türkiye de turizme yön veren yönetim kurulundaki tüm arkadaşlarımızı Ünye'de misafir ettik. Onlar bana, "biz dünyanın değişik yerlerini gezdik ve hemen hemen her şeyi gördük ama Ünye'deki kadar içtenliği samimiyeti başka bir yerde görmedik" dediler. Ben de bu ilçenin kaymakamı olarak böyle bir ittifaktan dolayı Ünye halkı adına sevindim, mesut ve mutlu oldum. Gelen heyetlerden birisi bana "artık Akdeniz'de güneş ve deniz turizmi bitti" dedi. "Biz alternatif arıyoruz. Sizdeki doğal güzelliği arıyoruz. Kimsenin eline dokunmadığı doğallık. Bu da sizde var" dediler. O zaman Akdeniz'deki, Muğla'daki, Antalya'daki, İzmir'deki hataları siz yapmayın. Bizi görün, bize bakın, bizlerin önüne geçin" dediler. Değerli dostlar, geçen yıl turizmci arkadaşlarımızın bana verdiği bir bilgiye göre ortalama yüzde 75 ve 80 arasında otellerimiz doluluk oranı ile kapattı. Akdeniz, Ege ve İzmir bölgesine gittiğiniz zaman bunu göremezsiniz. Gelen insanları mesut ve mutlu etmeniz gerekiyor. Bundan sonra gelen insanları buraya getirmek için uğraşmamız lazım. 2 yıl önce Orta Doğu'daki büyük elçilerin tamamını Ünye'mizde misafir ettik. Çakırtepeye çıkıp orada oturuyoruz. Bana şunu söylediler. Dubayı büyük elçisi ben böyle bir güzellik için Dubai'yi size veririm" dedi. "Buradaki doğallığı güzelliği serinliği her şeyi feda etmeye razıyız" dedi. Bir önceki Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül Ünye'yi ziyaretinde etrafa baktıktan sonra, "Biz Kayseri'de 3-4 tane söğüt ağacını bir arada gördük mü ne kadar güzel, ne kadar yeşillik var diye seviniyoruz" dedi. Değerli dostlar, Ünye'mizin kıymetini bilelim" dedi.

Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirilen yarışmalar ve gösteriler ise ilgi odağı oldu. En hızlı yatak toplama, tepsi taşıma, tabak taşıma, mumyalama yarışmaları ile sebze dekoru, pasta süsleme ve kokteyl şov gösterileri büyük ilgi görürken yine etkinlikler çerçevesinde Işığı Arayanlar Fotoğraf Topluluğu'nun fotoğraf sergisi açıldı.

Programlar, Ünye Turizm Otelcilik Lisesi öğrencilerinin hazırladığı açık büfe ikramları ile son buldu.

Turizm Haftası’nda Kıyasıya Yarış

Turizm Haftası’nda Kıyasıya Yarış

Turizm Haftası’nda Kıyasıya Yarış

Turizm Haftası’nda Kıyasıya Yarış

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim