• BIST 9548.09
  • Altın 2495.825
  • Dolar 32.4907
  • Euro 34.5714
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 26 °C

Turizm Haftası Soğanlı’daki Kutlamalarla Başladı

Turizm Haftası Soğanlı’daki Kutlamalarla Başladı
15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası kutlamaları bez bebekleri ile ünlü, Yeşilhisar'ın Soğanlı ilçesinde başladı.

15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası kutlamaları bez bebekleri ile ünlü, Yeşilhisar'ın Soğanlı ilçesinde başladı.

Kayseri Valiliği ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün düzenlediği kutlamalar, Soğanlı Köyü meydanındaki tören alanında gerçekleştirildi. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı mini konser verdi. Ardından açılış konuşmaları gerçekleştirildi.

"KUTLAMALARI SALONLARDAN ÇIKARDIK"

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, turizm haftası kutlamalarını, salonlardan çıkararak destinasyon alanlarına çıkarmayı tercih ettiklerini söyledi. Bu şekildeki kutlamaların ilkini evvelki yıl Selçuklu Müzesi olarak kullanılan Gevhernesibe Şifahanesi'nde, geçtiğimiz yıl Hunat Kültür Merkezi'nde, bu yıl da Soğanlı'da gerçekleştirdiklerini kaydeden Vali Orhan Düzgün, Türkiye'nin son 10 yılda dünyanın en çok turist alan 7 ülke arasında olduğu ve Kayseri olarak bu pastadan pay almak için uğraş verdiklerini dile getirdi. Kayseri'nin, kültür turizmi, ören yerleri, doğal güzellikleri ve kış turizmi ile çok sayıda destinasyon alanına sahip olmasına rağmen, en yakınındaki Kapadokya kadar turist çekemediğini vurgulayan Vali Orhan Düzgün, Soğanlı Köyü'nün, Kapadokya ile Kayseri arasında bağ kurması bakımından önemli olduğunu kaydetti. Vali Orhan Düzgün, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"SOĞANLI'YA GELEN KAPADOKYA'YA DÖNMEDEN İLİMİZE GELMESİNİ İSTİYORUZ"

"Bu bölge Kapadokya ile Kayseri arasında karayolu bağlantısı sağlıyor. Ürgüp'te buraya gelen turistler sonra tekrar geri dönüyor. Ama bizim amacımız buraya gelen turistin geri dönmeden Yeşilhisar'a ve oradan Kayseri'ye gelmesi ve oradaki müzelerimiz, ören yerlerimizi, tarihi, kültürel mekanlarımızı ziyaret etmesi. Çünkü Kayseri'deki Selçuklu eserleri, Konya ve Sivas'taki Selçuklu eserleri ile birlikte geçtiğimiz yıl yapılan başvuru ile UNESCO tarafından geçici kültürel miras olarak kabul edildi. Bugün Kültepe'de çıkan tabletler de 2015'te dünya belleği miras listesine alındı. Onun için ne kadar çok bunların tanıtımını yapar ve farklı turizm dalları arasında entegrasyon sağlayabilirsek o kadar turist kabul edebiliriz. Yine geçtiğimiz yıl Nevşehir Valiliği ile başlattığımız Kültürel Kayak Projesi kapsamında da özellikle Kapadokya'ya gelen turistlerin Kayseri'ye gelmesi, Kayseri'ye kış turizmi için gelen turistlerin de Soğanlı başta olmak üzere diğer ören yerlerini ziyaret etmesi yapmış olduğumuz çalışmalardan biri."

Vali Orhan Düzgün, bunun yanı sıra, Türkiye'nin Doğu ve Güneydoğu'su ile çevre ülkelerinde yaşanan sıkıntılar nedeniyle de bu yıl turist potansiyelinde düşüş yaşandığını belirtti. Buna rağmen, turizm projelerini hayata geçirmeye çalıştıklarını ifade eden Vali Orhan Düzgün, söz konusu sıkıntılar sonra erdikten sonra ülkenin ve bölgenin, turizmden beklediği payı alacağına inandığını sözlerine ekledi.

"GERÇEK KAPADOKYA KAYSERİ, NEVŞEHİR VE NİĞDE'Yİ İÇİNE ALAN BÖLGE"

İlk Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş da, etkinliklerin Soğanlı'da gerçekleştirilmesinin anlamlı olduğuna dikkat çekti. Yeşilhisar'ın, Kapadokya'nın önemli turizm merkezlerinden olduğunu belirten İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş, "Gerçek Kapadokya Aksaray'ı, Nevşehir'i , Niğde'yi ama en önemlisi de Kapadokya krallarının yaşadığı Kayseri'yi içine alan bölgedir. Kayseri'de Yeşilhisar ilçe sınırları içinde İçemeceler, Sultan Sazlığı, Erdemli Soğanlı, Keşlik gibi önemli destinasyon alanlarına sahiptir. Bu kapsamda Sayın Vali Orhan Düzgün'ün başlattığı Kayseri Kültür Turizmi Projesi bu manada önemlidir." diye konuştu.

"YEŞİLHİSAR KAZANIRSA KAYSERİ DE KAZANACAK"

Kaymakam Mustafa Gözlet de iki yıl önce projelendirilerek, geçtiğimiz yıl yürüyüş yollarına açılan Avlağa Kanyonu'na ilginin arttığından söz etti. Kanyonun yurt dışındaki trekking grupları tarafından da duyulmaya başlandığını dile getiren Kaymakam Mustafa Gözlet, "İlçemiz keşfedilmeye bekleyen bir hazine. Turistler Ürgüp'ü, Avanos'u artık herkes keşfetti ve Kapadokya içerisinde alternatif bölgeler arıyor artık. Yeşilhisar bu anlamda ciddi destinasyonlara sahip. Daha da geliştirilip ihya olduğu sürece ilçemiz de kazanacak, Kayseri'de kazanacak." dedi.

"YEŞİLHİSAR'A DESTEK BEKLİYORUZ"

Yeşilhisar Belediye Başkanı Abdülkadir Akdeniz de Vali Orhan Düzgün'e, Yeşilhisar'da turizmin gelişmesi için yapılan projelerden dolayı teşekkür etti. Yeşilhisar'ın Kayseri, Niğde ve Nevşehir'e 60 kilometre mesafede olmasına rağmen turizmden yeterince nasiplenemediğini dile getiren Belediye Başkanı Abdülkadir Akdeniz, "Soğanlı, Erdemli Vadisi, Keşlik, Güzelöz, Başköy, Derbentbaşı,İvriz Vadisi, Avlağa Vadisi, Avlağa Kanyonu, Sultan Sazlığı, İçmece ile tüm destinasyonlar Yeşilhisar'da mevcut. Bunları projeler kapsamında amatör de olsa ilçe imkanları ile tanıtmaya çalıştık ama başarılı olamadık. Ama sizin sayenizde Yeşilhisar'ın değerleri yüksek sesle konuşulmaya başlandı. Teşekkür ederiz. Gerçekten bu konularla ilgili gayretin içindeyiz, Yeşilhisar'ı turizmle ilgili iyi yerlere getirmeye çalışıyoruz. Ama bunlar bütçe ile oluyor. Projelerimizi gönderdik, hükümetimizden, devletimizden gerekli destekleri almaya başladık. İnşallah önümüzdeki günlerde ilçemiz hak ettiği değeri görecek. Soğanlı geçen yıl 100 bin civarında turistin geldiği, birileri tarafından bilinen ama herkesin bilmesi gereken bir bölge. Bundan sonra daha çok tanınacağını umuyoruz. Yeşilhisar'a destek bekliyoruz. Yeşilhisar'ın Ürgüp kadar olmasa da hak ettiği değeri görmesini arzu ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmalarının ardından Belediye Başkanı Abdülkadir Akdeniz Vali Orhan Düzgün'e Soğanlı bebeği hediye etti. Daha sonra İl Milli Eğitim ve Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen, "turizm" konulu şiir ve kompozisyon yarışmasında derece alan öğrencilere ödülleri takdim edildi. Program, Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin mini konseri ile Nuh Naci Yazgan Üniversitesi öğrencilerinin hazırladığı skeç gösterisinin ardından son buldu.

Vali Orhan Düzgün, İl Kültür Müdürü İsmet Taymuş, Kaymakam Mustafa Gözlet ve Belediye Başkanı Abdülkadir Akdeniz, Soğanlı bebekleri ile yöresel ürünlerin satıldığı stantları ziyaret etti. Vali Orhan Düzgün, Yörük çadırından gözleme yapan kadınlarla sohbet etti ve onlarla birlikte gözleme pişirdi.

Turizm Haftası Soğanlı’daki Kutlamalarla Başladı

Turizm Haftası Soğanlı’daki Kutlamalarla Başladı

Turizm Haftası Soğanlı’daki Kutlamalarla Başladı

Turizm Haftası Soğanlı’daki Kutlamalarla Başladı

Turizm Haftası Soğanlı’daki Kutlamalarla Başladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim