• BIST 9693.46
  • Altın 2509.53
  • Dolar 32.5753
  • Euro 34.7711
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Turizm Haftası Kutlu Olsun

Turizm Haftası Kutlu Olsun
Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, Turizm Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, Turizm Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Vali Altıparmak, mesajında şu görüşlere yer verdi:

"Ülkemizde her yıl, 15 - 22 Nisan tarihleri arasındaki hafta "Turizm Haftası" olarak kutlanılmaktadır.

İlimizin, sahip olduğu doğal güzelliklerinin yanında, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle de kış turizminin başkenti özelliğini taşıyan şehrimizde, "40. Turizm Haftası", İl genelinde düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlanacaktır.

Turizm Haftasındaki kutlamaların turizm sektörünün ülke ekonomisindeki öneminin vurgulanması ve ülkemizin yabancı ülkelerdeki olumlu imajının oluşturulması ve sürdürülebilmesi için, yurttaşlarımıza ve turizm sektörüyle yakın ilişkisi olan tüm bireylerdeki turizm bilincinin pekiştirilmesi bakımından büyük önem ve ehemmiyet arz ettiğini düşünmekteyim.

Bu yıl düzenlenen etkinliklerde de, toplumun tüm kesimlerinin katılımıyla, turizme hayat veren kültürel değerlerin ve doğal zenginliklerimizin yakından tanınması için gezilere, turizmin ülke ekonomisine sağladığı katkıların anlatılmasına yönelik panellere, doğanın ve çevrenin temiz tutulmasına yönelik çeşitli kampanyalara yer verilecektir. Ayrıca tarih, kültür ve inanç turizminin doyasıya yaşandığı ilimizi de arzu edilen noktaya getirmek için bu anlamda her yıl çeşitli vesilelerle "Tanıtım Günleri" adı altında medeniyet izlerimizi, kültürel derinliğimizi, folklorumuzu, ananelerimizi, turistik değerlerimizi, yöresel mutfağımızı, iktisadi hayatımızı ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtmaya gayret etmekteyiz.

Ülkemizin beklentilerine cevap verecek olan sektörün başarısı için, yurttaşlarımızın, 40'a yakın farklı sektörü doğrudan ve dolaylı olarak etkileyen turizm olgusuna içtenlikle inanarak, sektörü olumsuz yönde etkileyecek ve ülkemiz hakkında olumsuz imaj doğuracak herhangi bir olumsuzluğa kesinlikle meydan vermemeleri gerekmektedir. Ekonomi dışında kültürler arası iletişime ve ülkeler arası barışa da katkı sağlayan ve 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan "Turizm Haftası" sebebiyle, ilimizin ve ülkemizin turizmine hepimizin katkı sağlanması temennisi ile 2016 turizm sezonunun ülkemize, milletimize ve turizm sektöründe yer alan turizm işletmecilerine, seyahat acentelerine ve tur operatörleri ile diğer sektör temsilcilerine hayırlı olmasını, başarılı bir turizm sezonu geçirmelerini dilerim. Bu vesileyle,en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim