• BIST 8963.51
  • Altın 2278.807
  • Dolar 32.3097
  • Euro 35.0661
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 9 °C
  • İzmir 18 °C

Turizm Haftası Kutlanıyor

Turizm Haftası Kutlanıyor
15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan "Turizm Haftası" nedeniyle Niğde'de program düzenlendi.

15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan "Turizm Haftası" nedeniyle Niğde'de program düzenlendi.

Niğde Müze Müdürlüğü toplantı Salonu'nda düzenlenen kutlama programına Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde Garnizon Komutanı Albay İbrahim Taşkın, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, Niğde Vali Yardımcısı Abdullah Uçgun, Niğde Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, kurum amirleri, turizmciler ve öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürü Selçuk Demirtaş yaptı.

Demirtaş, Niğde'nin kesintisiz on bin yıllık bir yaşam alanı olarak birçok Medeniyete ev sahipliği yapmış, Kapadokya bölgesi içerisinde yer alan önemli bir merkez olduğunu söyledi.

Demirtaş yaptığı konuşmada şunları dedi: "İlimiz, önümüzdeki yıllarda farklı turizm ürünlerini geliştirerek bütünsel rekabet gücünü küresel bir destinasyon olarak ortaya koyabilecek güce sahiptir, özellikle İnanç, Tarih ve Kültür, Termal ve Sağlık, Doğa ve dağcılık turizmi alanlarında gelişme ve ürün çeşitlendirme potansiyeline sahiptir. Niğde, kesintisiz on bin yıllık bir yaşam alanı olarak bir çok Medeniyete ev sahipliği yapmış, Kapadokya bölgesi içerisinde yer alan önemli bir merkezdir, ilimiz Bünyesinde bulunan Aladağlar'dan ötürü "Dağcılığın Baş Kenti" olarak ta nitelendirilmiştir. Orta Toroslarm büyük bir bölümünü kapsayan Aladağlar ve Bolkarlar eko turizm açısından da Ülkemiz bazında önemli bir potansiyele sahiptir. İlimiz Çiftehan ve Narlıgöl Termal Turizm Merkezleri ile kaplıca ve sağlık turizminde de gelişim göstererek bölgede il özel idaremiz tarafından yapılan yatırımlarla marka olma yolunda ilerlemektedir. Turizm Sektörünün en önemli ve vazgeçilmez bileşenlerinden olan konaklama tesislerinde de son dönemlerde olumlu gelişmeler kaydedilmiştir. İlimiz de aktif durumda olan Bakanlığımızdan ve Belediyelerden belgeli konaklama tesislerinde ki toplam yatak sayısı bin 557 toplam oda sayısı ise 696'dır." dedi.

Turizmin gelişmesi ve canlanması için yayın hayatı da önemli bir etken olduğunu vurgulayan Demirtaş: "İl Özel İdaresi'nin katkıları ile bu güne kadar bu alanda bir çok çalışmalar yapılmıştır. Sayın Valimizin himayelerinde geniş kapsamlı bir " Niğde İl Yıllığı" hazırlanmaktadır. Niğde Üniversitemizde görev yapan kıymetli Akademisyenlerimizin de bilgi birikimleri ile katkı sağladıkları Niğde İl Yıllığı inanıyoruz ki ilimiz için çok önemli bir bilgi ve başvuru kaynağı olacaktır" dedi.

Demirtaş : "bir kenti geleceğe sadece turizm ile taşıyamayız. Kenti taşıyacak bir kültürü de oluşturmalı, o kültürü sivil toplum kuruluşlarının da desteğiyle halkla buluşturmalıyız. Ayrıca kültürü besleyecek bir dizi sanat faaliyetleri planlamak ve en önemlisi gençlerimizi, tüm bunların farkında olan bir tarih bilinciyle yetiştirmeliyiz" diye konuştu.

Turizm Sektörü adına konuşma yapan Niğde Grand Otel Genel Müdürü Fatih Bulut, turizmin bir haftaya birkaç cümleye sığdırılacak bir sektör olmadığını belirtti.

Bulut yaptığı konuşmada şunları kaydetti: "turizm bugün dünyada ülkemizde ve bizim şehrimizde de kabul görmüş bir sektör haline geldi. Sebebi ekonomik değerleri bir hayli fazla şehirler ve ülkelere ciddi anlamda katma değerler katmaktadır. Bu yüzden turizmi daha geniş çapta ele almakta fayda vardır. Turizm dışardan görüldüğü gibi bir sektör değildir. Öylesine verimli öylesine paylaşımlı öylesine araç ki kendi meslek guruplarının dışında bir işletme düşünün ki belirli aralıklarla 60-70 firmaya destek sağlıyor. İlk bakıldığında belki küçük rakamlar gibi geliyor ama asla öyle değildir. Turizm diğer sektörlerle karşılaştırdığında kazancını büyük ölçüde başka sektörlerle paylaşan bir daldır." şeklinde konuştu.

Program sonrasında katılımcılar Niğdeli fotoğraf Sanatçılarının hazırladığı fotoğraf sergisini gezdi.

Turizm Haftası Kutlanıyor

Turizm Haftası Kutlanıyor

Turizm Haftası Kutlanıyor

Turizm Haftası Kutlanıyor

Turizm Haftası Kutlanıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim