• BIST 9060.78
  • Altın 2293.698
  • Dolar 32.31
  • Euro 35.1283
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Turizm Haftası Etkinlikleri Sarıkamış’ta Başlayacak

Turizm Haftası Etkinlikleri Sarıkamış’ta Başlayacak
Turizm Haftası etkinlikleri, 15-22 Nisan 2016 tarihlerinde Kars, Sarıkamış ve Anı'da düzenlenen programlarla, turizmcilerin dikkatleri Kars'a çekilecek.

Turizm Haftası etkinlikleri, 15-22 Nisan 2016 tarihlerinde Kars, Sarıkamış ve Anı'da düzenlenen programlarla, turizmcilerin dikkatleri Kars'a çekilecek.

16 Nisan 2016 Cumartesi günü Sarıkamış'ta başlayacak Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde, Kayak Merkezi telesiyejle vatandaşlara gezdirilecek.

Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, Sarıkamış'ın Doğu Anadolu Bölgesi'nin kış turizmi açısından en cazibeli kayak merkezlerinden birisi olduğunu belirtti.

Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, "15-22 Nisan 2016 tarihleri arasında tüm Türkiye'de "Turizm Haftası" etkinlikleri düzenleniyor. Bizde malumunuz Doğu Anadolu'nun özellikle kış turizmde önemli bir cazibe merkezi olan kristal kar, sarıçam ormanlarıyla meşhur Sarıkamış ilçemizde de turizmde farkındalığı yaratmak üzere 16 Nisan Cumartesi günü bir etkinlik düzenleyeceği" dedi.

Valiliğin öncülüğünde Turizm Müdürlüğü ve Sarıkamış Belediyesi ile birlikte Sarıkamış Kayak Merkezi'nde telesiyejle bütün vatandaşlarımızı ücretsiz olarak kayak merkezimize çıkaracağız diyen Kaymakam Karaman, " Halen Nisan'da bile karlar altında o alanı da görmüş olacaklar. Orada çeşitli faaliyetlerimiz olacak. Yöresel yemek yarışması düzenliyoruz. Yöresel halk ozanlarımız, halk oyunlarımız olacak. Çeşitli yarışmalar olacak. Hepsinden önemlisi Sarıkamış'ın turizmdeki önemini değerini belirtmeye çalışacağız. Baharda bile Sarıkamış'ta aslında kış turizmin halen devam ettiğini göstermeye çalışacağız" diye konuştu.

Turizm Haftası etkinliklerinin açılışının Sarıkamış'ta yapılacağına dikkat çeken Yusuf İzzet Karaman, "Sarıkamış'ta ve Kars'ta Kültür Müdürlüğü'nce etkinlikler düzenleniyor. Açılışı Sarıkamış'ta olacak inşallah ilçemiz için bölgemiz için ülkemiz için faydalı olur" diyerek Turizm Haftası etkinliklerine vatandaşları davet etti.

Öte yandan Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezi gezilecek. Aşıklar sahane alacak ve çeşitli yarışmalar yapılacak. Etkinlikler kapsamında Anı Antik kent gezilecek.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim