• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 25 °C

Turizm Haftası Açılış Programı Gerçekleştirildi

Turizm Haftası Açılış Programı Gerçekleştirildi
Turizm Haftası açılış programı, Battalgazi Belediyesi ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen etkinlikle gerçekleştirildi.

Turizm Haftası açılış programı, Battalgazi Belediyesi ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen etkinlikle gerçekleştirildi. Etkinlikte, Turizm Haftası etkinliklerinin ve turizmin önemine dikkat çekildi.

Battalgazi Belediyesi Mehteran Takımı konseri ile başlayan ve Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı'nda gerçekleştirilen programda konuşan Turizm İl Müdürü Derviş Özbay, Turizm Haftası'nın önemine dikkat çekti. Derviş, "15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası'nın bu yıl 40'ıncısını kutluyoruz. Dünya turizminin önde gelen ülkelerinden biri olan güzel ülkemizin daha nice Turizm Haftası'nı kutlaması diliyorum. Turizm Haftası'nın açılışını her yıl farklı mekanlarda kutlamaya gayret ediyoruz. 2016 yılı Turizm Haftası'nın açılışını ecdat yadigarı diye nitelendirdiğimiz güzel Malatya'nın en güzel ilçelerinden, her metrekaresi tarih kokan kadim kültürümüzün en derin izlerinin bulunduğu Battalgazi'de yani Eski Malatya'da ve onun en güzel eserlerinden biri olan silahtar Mustafa Paşa Kervansaray'ında yapmaktan gurur duyuyoruz" şeklinde konuştu.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise turizmin önemine vurgu yaptı. Gürkan, "Turizm, turizmciler tarafından sayısız şekilde tarif edilir. Turizm, insanın insan olduğunu fark ettirme olayıdır aynı zamanda. Turizm, insan olduğumuzun fark edilmesi ve farkındalığın oluşturulması anlamına gelir. Turizm niye bacasız bir fabrikadır? Turizm olgusu o ülkeyi, o şehri, o beldeyi hiçbir şeye gerek kalmadan, gelen insanların bıraktığı para ile hem istihdam oluşturuyor hem oraya bir gelir getiriyor hem de oradaki sosyal ve kültürel hayatın canlanmasının yanında diğer sektörlerin yanında farklı bir dinamizm kazandırıyor. Malatya farklı bir yer. Yukarı Mezopotamya'da insanlık tarihinde insanlık tohumlarının, medeniyet tohumlarının atıldığı yer ve mekan burasıdır. Tabi Malatya tarihi Arslantepe'den önce Cafer Höyük'te başlamaktadır. Malatya, tarihi değerler bakımından zengin bir ildir" ifadelerini kullandı.

Malatya Valisi Süleyman Kamçı'da, turizmin ülkelerin en önemli gelir kaynaklarından biri olduğunu söyledi. Kamçı, "Bu anlamda turizmi sadece sahil bölgeleri ve arkeolojik değeri olan bölgelerle sınırlı tutmak yanlış olacaktır. İnanç, sağlık, spor ve sanat alanları da turizm bakımından ciddi önem arz etmekte ve uluslararası ilişkilerin geliştirilmesinde göz ardı edilemeyecek bir katkı sağlamaktadır. Malatya'nın turizm açısından ziyadesiyle potansiyele sahip olduğu muhakkaktır. Aslantepe Höyüğü, Battalgazi ilçesi, Nemrut Dağı, Levent Vadisi, Tohma Kanyonu, Somuncubaba Türbesi, Karaciğer Nakil Hastanesi gibi önemli turizm değerlerini uhdesinde barındıran ilimiz, önemli festivaller ve sosyo­kültürel etkinlikler ile de mutlaka gezilip görülmesi gereken illerin başında gelmektedir. Tabii ki neye sahip olduğunuzdan çok, bunları ne kadar tanıttığınız önemlidir. Bu bakımdan, yetkili merciler kadar değerli Malatya halkına da görevler düşmektedir. Malatya'yı daha fazla tanıtmak, turizm hacmimizi arttırmak için herkes üzerine düşen görevi layıkıyla yerine getirmek durumundadır" sözlerini kaydetti.

Karaciğer Nakli Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Sezai Yılmaz ise, Malatya'da başarılı karaciğer nakillerine dikkat çekerek, Sağlık Turizmi hakkında bilgiler verdi. Yılmaz, "Sağlık turizmi ne demek? Sağlığına kavuşmak için yaşadığı ülkeden veya ilden başka bir ülkeye tedavi amacıyla gidilmesidir. Burada bulunmamın sebebine gelince yaptıklarımızı anlatmak için geldik. Yaptığımız işi kısaca anlatacak olursak Sirozlu bir hastanın karaciğerini hastadan tamamen çıkarıyoruz. Onun yerine ölüden aldığımız sağlıklı bir karaciğeri hastaya takıyoruz. Fakat bizim ülkemizde ölüden bağış son derece az olduğu için hastaların yakınlarından birinci derece akrabalarından onların karaciğerin yarısını alıyoruz. Yarısı verici de kalıyor. Yarısını da hastaya takıyoruz" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verildi.

Turizm Haftası Açılış Programı Gerçekleştirildi

Turizm Haftası Açılış Programı Gerçekleştirildi

Turizm Haftası Açılış Programı Gerçekleştirildi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim