• BIST 9801.96
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 23 °C

Turizm Güç Kazansın Projesi Hayata Geçirildi

Turizm Güç Kazansın Projesi Hayata Geçirildi
Elazığ'da "Turizm Güç Kazansın" projesi kapsamında diplomalı aşçıların yetişmesi için start verildi.

Elazığ'da "Turizm Güç Kazansın" projesi kapsamında diplomalı aşçıların yetişmesi için start verildi.

Elazığ Turizm ve Kültür Tanıtma Derneği (ETUDER) ile Hazar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan 45 öğrencinin aşçılık eğitimi aldığı "Turizm Güç Kazansın" projesinin açılış töreni yapıldı. Gerçekleşen açılış törenine Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, AK Parti Elazığ Milletvekilleri Tahir Öztürk, Metin Bulut, Ömer Serdar, Ejder Açıkkapı, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Bağlıtaş, ETSO Başkanı İdris Alan, kamu kurum müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı. Aşçılığın Elazığ'da ve Türkiye'de ihtiyaç olduğuna dikkat çeken Vali Murat Zorluoğlu, diplomalı aşçı bulmanın çok zor olduğunu söyledi. Elazığ'ı turizm şehri yapmanın bina ya da yeni oteller yapmakla yeterli olmayacağını belirten Vali Zorluoğlu, "Turistlerin midelerine hitap edecek güzellikte yemekler yapacak aşçılara da ihtiyaç var. Aşçılık istihdam yaratan aynı zamanda da kaliteli iş gücünü ortaya koyan bir meslek. Elazığ, turizm bakımından iddialı bir il. Turizmde daha ileriye gitmek ve turizm şehri iddiasını gerçekleştirilebilmek için el birliği ile çalışıyoruz" dedi.

"DİPLOMALI AŞÇI BULMA KONUSUNDA SIKINTI VAR"

Yetişmiş insan gücüne de ihtiyaç duyulduğunu belirten Vali Zorluoğlu, yetişmiş insan gücü içerisinde, gelecek olan misafirlerin midelerine de hitap edecek güzellikte yemekler yapacak aşçılara ihtiyaç olduğunu dile getirdi. Vali Zoroğlu, "İlimizde bu gerçekten ciddi bir ihtiyaç. Ben bunu kendi konutumda ihtiyaç olduğunda görmüştüm. Diplomalı aşçı bulma konusunda Elazığ'da sıkıntı var. Otellerimizden de benzer yakınmalar duymuştum. ETUDER'in hazırlayıp bizlerin de onayladığı bu proje ihtiyacın tespitiyle başlamıştır. Bu sene 45 insanımız iyi bir eğitimden sonra aşçılık sertifikası alırlar ve otellerde, diğer ihtiyaç duyulan yerlerde çalışmaya başlarlar. Bunlar nokta projelerdir. Hem istihdam yaratan ama aynı zamanda kaliteli iş gücünü de ortaya koyan önemli bir projedir. Bu tür projeleri desteklemeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Elazığ'ın, Türkiye'de yemek kültürü en zengin olan illerden bir tanesi olduğunu kaydeden Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, bu zenginliğin takdim edilmesinin de bir beceri gerektirdiğini söyledi. Yemeğin şehirleri geleceğe taşıyan unsurlardan bir tanesi olduğunu ifade eden Başkan Yanılmaz, bu projenin Elazığ'ın yemek kültürünü en iyi şekilde tanıtacağını dile getirdi.

ETUDER Başkanı Burak Soylu ise, dernek olarak 45 aşçıyı sertifikalandırarak sektöre nitelikli iş gücü kazandıracaklarını aktardı. Vali Zorluoğlu ile protokol üyelerinim kurdele kesmesiyle başlayan proje kapsamında, davetliler yapılan yemeklerin tadına baktı.

Turizm Güç Kazansın Projesi Hayata Geçirildi

Turizm Güç Kazansın Projesi Hayata Geçirildi

Turizm Güç Kazansın Projesi Hayata Geçirildi

Turizm Güç Kazansın Projesi Hayata Geçirildi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim