• BIST 9079.97
  • Altın 2324.118
  • Dolar 32.3373
  • Euro 34.9482
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C

Turizm Cennetinde Çevre Kirliliği

Turizm Cennetinde Çevre Kirliliği
Muğla'nın Marmaris ilçesindeki Katı Atık Depolama Tesisi'ne giden yolun ormanlık alanına traktör ve kamyon şoförlerinin 10 lira atık ücreti ödememek...

Muğla'nın Marmaris ilçesindeki Katı Atık Depolama Tesisi'ne giden yolun ormanlık alanına traktör ve kamyon şoförlerinin 10 lira atık ücreti ödememek için yasak olmasına rağmen moloz dökmeleri çevrecilerin tepkisini çekti.

Yemyeşil doğası, deniz ve güneşiyle Türkiye'nin sayılı turizm bölgelerinden biri konumundaki Marmaris'te inşaat sezonun başlamasıyla birlikte orman ve dere yatakları inşaat molozlarıyla adete çöplüğe döndü. İlçeye 10 kilometre mesafadeki Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluk alanındaki Katı Atık Depolama Tesisi'ne giden yolun ormanlık alanı ve dere yatağında oluşan moloz yığınları çevreyi tehdit ediyor. Tesise giden yolun başlangıcında Büyükşehir Belediyesinin uyarı lehvalarına rağmen, traktör ve kamyon şoförlerinin molozları yasak bölgeye dökmesi, ilçenin tek çevreci örgütü Marmaris Çevrecileri Derneği'ni isyan ettirdi.

Bölgeye giden Dernek Başkanı Ahmet Kutengin, yolun defalarca temizlenmesine rağmen sorumsuz kişiler tarafından çöplüğe dönüştürüldüğünü belirtti. Tesisin Büyükşehir Belediyesine geçmesinin ardından giriş bölümüne moloz dökülmemesi için dikilen uyarı lehvalarının işe yaramadığını vurgulayan Kutengin, traktör ve kamyonların molozları belediyeye 10 lira inşaat atık bedeli ödememek için 500 metre ilerideki hafriyat döküm alanı yerine, güzergaha bırakıp kaçtıklarını kaydetti. Muğla Büyükşehir Belediyesi Çevre Koordinasyon Daire Başkanlığı'nın takip sistemi kuracağı yönünde haber aldıklarını dile getiren Ahmet Kutengin, yaşanan kirliliğin çok ciddi boyutlara ulaştığını, bir an önce kurulacak sistemin hayata geçirilmesinin önemli olduğuna dikkat çekti. Çevre kirliliği ile mücadelelerinin devam edeceğine değinen Kutengin, bölgede çevre kirliliğinin gün geçtikçe tehlikeli boyutlara ulaşmaya başladığını belirterek yetkilileri göreve davet etti.

Turizm Cennetinde Çevre Kirliliği

Turizm Cennetinde Çevre Kirliliği

Turizm Cennetinde Çevre Kirliliği

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim