• BIST 9693.46
  • Altın 2496.132
  • Dolar 32.475
  • Euro 34.6284
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Turizm Bakanı Ünal, Itb Berlin Fuarında Didim Standını Ziyaret Etti

Turizm Bakanı Ünal, Itb Berlin Fuarında Didim Standını Ziyaret Etti
Dünyanın en önemli turizm fuarı ITB Berlin Uluslararası Turizm Borsası, bu yıl 50'nci kez kapılarını açtı.

Dünyanın en önemli turizm fuarı ITB Berlin Uluslararası Turizm Borsası, bu yıl 50'nci kez kapılarını açtı. Türkiye, bu yıl yaklaşık 3 bin metrekarelik alan ve 127 katılımcı ile fuardaki yerini alırken, Didim'de ITB Berlin Fuarı'nda geniş katılımcısıyla tanıtılıyor.

Bu yıl 50'nci yılını kutlayan Almanya'nın en büyük turizm fuarı olan ITB Berlin Uluslararası Turizm Borsası, 09-13 Mart tarihlerinde ziyaretçilerini ağırlayacak. 180 civarında ülkenin katılım gösterdiği fuarda yaklaşık 10 binin üzerinde stant kuruldu. Fuarın bu yılki konuk ülkesi ise Maldivler oldu. Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal'ın da ziyaret ettiği ve turizmcilerinin bir araya geldiği Uluslararası Turizm Borsası Fuarı'na Didim, KOSGEB'in de desteğiyle geniş bir katılımla çıkarma yaptı. Fuarın açılışına katılan Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Türk stantlarında incelemelerde bulunarak turizmcilere moral verdi. Didim standını da ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Didim turizmi hakkında bilgiler aldı. Yakın zamanda Didim'i ziyaret edeceğini bildiren Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Didim'in tarih ve kültür turizmi açısından önemli bir kent olduğunu önemle vurgularken, tüm turistleri Didim'e davet etti.

Almanya'dan Türkiye'ye turist gönderen önemli tur operatörleriyle de bir araya gelerek, ön rezervasyonlar hakkında bilgi alan Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Türkiye'nin turizme verdiği desteği anlattı. Fuarda, Türkiye'den 13 seyahat acentesi ve tur operatörü, 56 otel, 11 valilik, 47 birlik, dernek, belediye ve kalkınma ajansı stant açarak ziyaretçilerle hitap etti. İlk üç gün turizm profesyonellerine hitap edilirken, fuarın son iki gününde ise tatilcilere turizm değerleri anlatılacak, konaklama tesisleri tanıtılacak.

Turizm sektöründeki uluslararası bir kriz olduğunu ifade eden Didim Belediye Başkanı A .Deniz Atabay, "Sektörde krizden kaynaklı sıkıntılar var, biz de yapmış olduğumuz bu çalışmalar ile krizi en alt seviyede atlatmak için turizm toplantıları ve görüşmeleri yapıyor, fuarlar gerçekleştiriyoruz, geçtiğimiz günlerde Didim'de önemli bir turizm toplantısı gerçekleştirdik, Turizmin bugünü ve geleceği, Analogtan Digital'e geçiş konulu toplantı, Eski Turizm bakanı Bahattin Yücel, önemli turizmci ve gazeteciler katıldı. Turizm ile ilgili önemli görüşler ortaya koyuldu. Ben bu krizi en alt seviyede atlatacağımıza inanıyorum bu fuarda bizi yalnız bırakmayan Başta Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal olmak üzere tüm turizmci ve katılımcılara teşekkür ediyorum." dedi

ITB Berlin Uluslararası Turizm Borsası Fuarı'nda Didim standındaki tanıtım çalışmalarına, Didim Kaymakamı İskender Yönden, Didim Belediye Başkanı A.Deniz Atabay, Didim Ticaret Odası Başkanı Şaban Üstündağ, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yaşar Pektaşoğlu, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali İhsan Kubaliç, Didim Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Hüseyin Erel, Didim Ticaret Odası Meclisi üyeleri Hikmet Atilla, Yılmaz Beyazkaz ve Deniz Demir, TÜRSAB Didim Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Tayyar Cengiz, Didim Turizm Derneği Başkanı Ercüment Alkaner, Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Yönetim Kurulu Üyesi Fırat Durmaz, Didim Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi Emin Gümüş, turizmciler Mustafa Şentürk, Mustafa Mutlu ve Doktor Ersoy Devecioğlu katıldı.

Didim standını CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız ile eski Aydın Valisi olan Osmaniye Valisi Kerem Al da ziyaret etti. Didim heyeti, 11 bin üyesi olan Almanya Seyahat Acenteleri Birliği ile de görüşme gerçekleştirdi.

Turizm Bakanı Ünal, Itb Berlin Fuarında Didim Standını Ziyaret Etti

Turizm Bakanı Ünal, Itb Berlin Fuarında Didim Standını Ziyaret Etti

Turizm Bakanı Ünal, Itb Berlin Fuarında Didim Standını Ziyaret Etti

Turizm Bakanı Ünal, Itb Berlin Fuarında Didim Standını Ziyaret Etti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim