• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C

Turizm Bakanı Ünal: 24 Kasım'dan sonra turizmde türbülansa girdik

Turizm Bakanı Ünal: 24 Kasım'dan sonra turizmde türbülansa girdik
Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Türkiye'de turizmin 24 Kasım'dan sonra türbülansa girdiğini söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Türkiye'de turizmin 24 Kasım'dan sonra türbülansa girdiğini söyledi. Bakan Ünal, Sultanahmet ve Ankara patlamalarının ardından Türkiye'nin imajına dönük algı operasyonları yapıldığını aktardı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş ile birlikte Kayseri'ye geldi. Sakal bıraktığı gözlenen Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, turizmle ilgili 24 Kasım'dan sonra bir türbülans yaşandığını aktararak, "Sultanahmet ve Ankara patlamasıyla ilgili Türkiye'nin algısı ve imajına dönük bir algı operasyonu yürütüldü. Türkiye güvenlik açısından riskli bir ülke algısı yürütüldü." diye konuştu. İspanya'da ise bombalar patladığında turist arttığını ifade eden Ünal şöyle konuştu: "İnsanlar teröre karşı "hiç kimse bizim seyahatimizi kısıtlayamaz" dedi. Buna tepki olarak insanlar daha çok İspanya'ya ziyarette bulundu. Paris'te bomba patladığında özgürlükçü ve barışçı olduğunu söyleyen bir gazetenin genel yayın yönetmeni "Fransa çocuklarına ağlıyor" dedi. Ama o genel yayın yönetmeni Sultanahmet'te bomba patladığında bu ülke için "katliam ülkesi" başlığı attı. Burada nasıl iyi niyet arayacağız? Paris'te bomba patladığında büyük bir destek ve paylaşımla karşılayanlar, Fransa'da alınan kararları normal gözüyle bakanlar Ankara'da patlama olduğunda katliam olarak görüyor ve yayın yasağını bile sansürcü zihniyet olarak görüyorsa, 36 milyar dolar gibi ciddi gelir sağlayan turizmimizi gözümüz gibi korumamız gerekiyor. Turizm bizim için bacasız sanayidir. Bu konuda hassasiyet göstermiyor. Kendi ülkesinin yanında yer almıyorsa, PKK terör örgütü bütün dünyada internet üzerinde Türkiye'ye gelmeye dönük, turistlere yönelik, gelmemeleri konusunda ölüm tehditleri savuruyor."

Dışişleri bakanlığının ve büyükelçiliklerin çalışmalar yaptığını ifade eden Ünal, "Turizm açısından yapılan algı söylemlerine rağmen turizmde bir sorun yaşamayacağız. Turizm destek paketi açıkladık. Sektör bizim için değerli. Biz hükümet olarak alınması gereken bütün tedbirleri alıyoruz. Tanıtım açısından ciddi çalışmalar yürütüyoruz. Sektör temsilcileri rahat olsun gereken bütün önlemleri alıyoruz. Görüşmeler yapıyor. 2016 yaz sezonunda turizim açısından rahat ve kolay geçeceğini ümit ediyoruz." diye konuştu.

UNESCO'YA SUR İÇİNDEKİ TARİHİ YAPILARLA İLGİLİ BİLGİ VERDİK

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Diyarbakır Sur içindeki tarihi yapılarla ilgili UNESCO'nun kültür direktörü ile bir araya geldiklerini ve bilgi verdiklerini aktardı. Bakan Ünal, şöyle devam etti: "Biliyorsunuz Sur içi UNESCO kültür mirası kapsamında. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ile birlikte Sur içinde koruma ve yenileme hakkında bilgi verdik. Terör örgütünün Sur içinde kazdığı hendekler ve patlayıcılarla verdiği zararla ilgili bilgilendirdik. Bizim önümüzdeki süreçte hangi çalışmaları yapacağımızı ve restorasyon çalışmaları hakkında karşılıklı istişarede bulunduk. Bizim şuan çevre ve şehircilik bakanlığı ile başladığımız şehirlerin kimliği ve hafızaları ile ilgili bilgi verdik. Sur içini de bu kapsam içinde ele aldık. İznik, İstanbul, Edirne ve Kars aynı kapsama aldık ve bilgi verdik."

Cihan

Turizm Bakanı Ünal: 24 Kasım'dan sonra turizmde türbülansa girdik

Turizm Bakanı Ünal: 24 Kasım'dan sonra turizmde türbülansa girdik

Turizm Bakanı Ünal: 24 Kasım'dan sonra turizmde türbülansa girdik

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim