• BIST 9706.07
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C

Turizm Altyapısını Güçlendirmeliyiz

Turizm Altyapısını Güçlendirmeliyiz
İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan ve beraberindeki heyet, Turizm Haftası nedeniyle Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'i makamında...

İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan ve beraberindeki heyet, Turizm Haftası nedeniyle Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'i makamında ziyaret etti.

Turizm Haftası'nın İslam Dünyası Turizm Başkenti sıfatı taşıyan Konya için ayrı bir önem taşıdığını dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 2016'yı İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, üniversitelerin turizm fakülteleri ve bu alanda çalışan kuruluşlarla iyi bir şekilde değerlendirmek istediklerini söyledi. Turizm alt yapısının güçlendirilmesinin önemine dikkat çeken Başkan Akyürek, şehre daha çok ziyaretçi çekecek, şehrin üretimine, ticaretine, işletmelerine, esnafına katkı yapacak projeler üzerinde durmak gerektiğini ifade etti. Başkan Akyürek, "Mesela Bilim Merkezi'mize sadece Konyalılar değil, neredeyse yüzde 50 oranında Konya dışından ziyaretçi geldiğini görüyorum. Bu alanda çalışmaya devam edersek, ileride bu sayı daha artacaktır. Stadyumda spor turizmine katkı yapıldığını görüyorum. Mesela Kültür ve Turizm Bakanlığı'mızla yaptığımız çalışmalarda Mevlana Kültür Merkezi bir odak haline geldi. Her Cumartesi Konya dışından insanlar otobüslerle sema programına geliyorlar" dedi. Başkan Akyürek, Konya turizmine önemli katkı sağlamasını bekledikleri Türk Yıldızları Parkı'nın 16 Nisan Cumartesi günü saat 14.00'da yapılacak açılışına da bütün Konyalıları davet etti.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan da Büyükşehir Belediyesi'nin ve diğer belediyelerin turizme katkı konusunda pek çok proje gerçekleştirdiğini belirterek, bu konuda Büyükşehir Belediyesi ile ilgili fakültelerin dekanları ve TÜRSAB'ın oluşturduğu güç birliğinin Konya'nın hayrına olacağını belirtti. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Türkiye'deki belediyeler arasında en fazla Konya Büyükşehir Belediyesi ile ortak proje yürüttüğüne dikkat çeken Çıpan, İl Halk Kütüphanesi, Kılıçaslan Köşkü gibi projelerin İslam Dünyası Turizm Başkenti olan Konya'nın dünya genelinde tanıtımına katkı sağlayacağını söyledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim