• BIST 9645.02
  • Altın 2420.431
  • Dolar 32.5664
  • Euro 34.7418
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 18 °C

Turistlerden dağ köyüne ziyaret

İsveçli bir grup turist, Tunceli'nin Pülümür İlçesi'ne bağlı dağ köyünü ziyaret etti. Hasangazi Köylüleri tarafından sevinçle karşılanan turistlere yöresel yemekler ikram edildi. Köylüler ve turistler hep birlikte halay çekti.
İsveç'in Kuzeyinde yaşayan Lapon (Sami) ırkına mensup bir grup turist Tunceli'ye geldi. Gezileri kapsamında yöre Alevileri tarafından kutsal kabul edilen ziyaret yerleri ile kentin doğal güzellik merkezlerini gezen turistler daha sonra Pülümür İlçesi'ne bağlı Hasangazi Köyü'ne gitti. Burada Pülümür Belediye Başkanı Mesut Coşkun, Köy Muhtarı Zeynel Özkan ve köylüler tarafından karşılanan turistler, köyü gezerek bilgi aldı. 
 
AVRUPA'DAN ÇOK ZİYARETÇİ GELDİ
 
Turistlerin ziyaretine ilişkin konuşan Pülümür Belediye Başkanı Mesut Coşkun, başlatılan çözüm süreciyle birlikte ilçeye yerli ve yabancı turistlerin gelmeye başladığını belirtti. Coşkun, "Son bir yılda barış sürecinden dolayı ilçemizde daha sakin bir hava var. Son bir yılda Avrupa'dan çok ziyaretçi geldi. Bunların içinde yabancı uyruklu çok insan var. Biz de elimizden geldikçe misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamaya çalışıyoruz" dedi.
 
KEŞKE YOLLARIMIZ ASFALT OLSAYDI
 
Köy yollarının bozuk olması nedeniyle kendilerini buruk hissettiklerini ifade eden Hasangazi Köy Muhtarı Zeynel Özkan ise; "Bugün yurtdışından arkadaşlar geldi. Yolların durumunu gördüler. Biz şahsen burukluk çekiyoruz. Bunlar Avrupalı keşke yollarımız asfalt olsaydı" şeklinde konuştu.
 
Sarahelen Persson; "Benim için harika bir gezi oldu. Çok şey öğrendim. önceden bildiğim bir sürü şey vardı, yeni şeyler öğrendim. Ayrıca buraya gelip insanların evlerini ziyaret etmek müthiş bir deneyim oldu" dedi.
 
Juhán Niila Stålka; "Benim için buraya gelip buradaki doğayı görmek, insanların yaşadıkları yerleri, evlerini görüp İsveç'le karşılaştırmak enteresan bir deneyim" olduğunu söyledi.
 
YÖRESEL YEMEK İKRAMI
 
Turistleri köylerinde ağırlamaktan mutlu olduklarını belirten köylüler, hazırladıkları yöresel yemekleri turistlere ikram etti. Alevi Dedesinin okuduğu sofra duasına da eşlik eden turistler, ziyaretten ve misafirperverlikten duydukları memnuniyeti kendi dillerinde söyledikleri türkülerle dile getirdi.  Hasangazi köylüleri ise bu jeste karşılık Zazaca Türkçe türküler seslendirdi.
 
Ziyaret, köy meydanında hep birlikte çekilen halayla son buldu.
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim