• BIST 8718.11
  • Altın 2243.646
  • Dolar 32.3307
  • Euro 35.1486
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Turistler için 'devlet destekli hayat sigortası’ önerisi

Turistler için 'devlet destekli hayat sigortası’ önerisi
"Güçlü TÜRSAB" oluşumu sözcüsü Hasan Erdem, terör krizi yaşandığı şu günlerde turizme can gelmesi, turistin Türkiye'ye güvenle gidebilmesi, vatandaşların...

"Güçlü TÜRSAB" oluşumu sözcüsü Hasan Erdem, terör krizi yaşandığı şu günlerde turizme can gelmesi, turistin Türkiye'ye güvenle gidebilmesi, vatandaşların yurt dışına güvenle gidebilmesi açısından devlet teşvikli sağlık ve hayat sigortasının gündeme getirilmesini önerdi.

"Turizmde artık yeni şeyler söylemek lazım" vizyonuyla birlik hareketini başlatan "Güçlü TÜRSAB" oluşumunun sözcüsü Hasan Erdem, yaptığı yazılı değerlendirmede, Türkiye'de turizm ve seyahat acenteleri arasındaki birlik ve beraberliği yeniden temin etmek, mesleğin haklarını korumak ve turizm sektörünün şahlanması için yola çıktıklarını kaydetti.

Terör belasının sadece Türkiye'de değil tüm dünyanın ortak sorunu haline geldiğini belirten Erdem, şöyle devam etti: "Turizm sektörü çok hassas bir sektör ve kırılgan bir yapıya sahiptir. İş yine biz turizm seyahat acentelerine düşüyor. Turist getirdiğimiz ülkelere 3 defa seyahat ediyorsak 5 defa gitmeliyiz. Getirdiğimiz turiste 1 önem veriyorsak 5 defa önem vermeliyiz. "Herkes kapısının önünü süpürürse mahalle tertemiz olur" atasözümüz var."

Erdem, Güçlü TÜRSAB oluşumu olarak sadece muhalefet yapmak, birilerini karalamak, birlik beraberliği bozarak ötekileştirmek için yola çıkmadıklarına dikkat çekerek, "Biz Güçlü TÜRSAB olarak özellikle terör krizi yaşandığı şu günlerde turizme can gelmesi, turistin ülkemize güvenle gidebilmesi, bizim vatandaşlarımızın yurt dışına güvenle gidebilmesi açısından devlet teşvikli sağlık ve hayat sigortasının gündeme getirilmesini öneriyoruz. Çünkü turist güvenli ortamı sever. Yaz turizm sezonunun başlayacağı bugünlerde devletimizin bu noktada adım atmasını bekliyoruz. Yaşadığımız bu terör krizi ortamında sadece hükümetimizden veya bakanlığımızdan yapıcı adımlar atmasını beklemek bence yeterli olmaz. Amaç ülkemize huzur ortamını sağlamak ve Türk turizminin yeniden hak ettiği güven ve saygın kimliğine kavuşturmak." ifadelerini kullandı.

Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim