• BIST 9046.43
  • Altın 2297.823
  • Dolar 32.3149
  • Euro 35.0929
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Turistik Ve Nostaljik İskele Bir Arada Olacak

Turistik Ve Nostaljik İskele Bir Arada Olacak
Bitlis'in Ahlat İlçe Kaymakamlığı ve Ahlat Belediye Başkanlığı'nın ortaklaşa yürüttüğü çalışmalar neticesinde ilçede yeni iskele yapımına başlandı.

Bitlis'in Ahlat İlçe Kaymakamlığı ve Ahlat Belediye Başkanlığı'nın ortaklaşa yürüttüğü çalışmalar neticesinde ilçede yeni iskele yapımına başlandı.

Yeni iskelenin yapım çalışmaları hızlı bir şekilde ilerlerken, yaklaşık bir ay sonra iskelenin tamamlanması planlanıyor. Eski iskelenin hemen yanı başında yapımı devam eden yeni iskele alanında incelemelerde bulunan Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu ve Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban, yeni yapılan iskelenin ilçe turizmine önemli katkı sağlayacağını ifade ettiler. Yapılan incelemelerin ardından gazetecilere açıklama yapan Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban, bu tür çalışmaların artarak devam edeceğini vurgulayarak; "Kaymakamlık ve belediye olarak ilçemize yeni bir yatırımı daha kazandırıyoruz. Daha önce Kaymakamımız Bülent Tekbıyıkoğlu ile birlikte Ulaştırma Bakanımızı ve müsteşarı ziyaret etmiştik. Orada da bunu talep etmiştik. Ama olacağı da çok net değildi. Tüm samimiyetimle söylüyorum, gerek Kaymakam Bey'in gerekse bizlerin gayretiyle ilçemize bu yatırımı kazandırmış olduk. Başta ilçe ahalisinin hatıralarının canlı olduğu iskelenin yanı başında yenisi yapılıyor. Bu nedenle Ahlat'ın hatıratına saygı anlamında bir görevi ifa ediyoruz. Tabi yapılan her yatırımın insanların hayatına katma değer olarak dönüşümünü ele almak gerekiyor ki en önemli boyutlarından bir tanesi de budur. Burada inşallah teknecilik, su sporları ve ilçemizde turizme dayalı bir çalışmayı başlatmış oluyoruz. İnanıyorum ki bu üç meselede Ahlat'ta gölden istifade kültürünün gelişmesi için çok önemli hamlelerdir. Bir tarafta mendireğimiz var. Mendireğin fonksiyonları daha farklıdır. O içerik anlamında böyle bir görevi görecek ama diğer taraftan da burada belki bundan sonra bir kaç tane daha yapılacak. İlçe Kaymakamımız ile yaptığımız görüşmeler neticesinde ise ikinci limanımızı da inşallah Ahlat'ta yeni yaptığımız Erzen Hatun Parkı'nın önünde gerçekleştireceğiz. Kısacası Ahlat turizmine çok önemli bir katkı sağlayacaktır. Şimdiden burayı hasretle bekleyen ilçe halkına teşekkür ederken, en büyük emek sarf eden ilçe kaymakamımıza da ayrıca teşekkür ediyorum" dedi.

Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu ise, Ahlat'ın Van Gölü'ne kıyısı olan en güzel şehirlerden bir tanesi olduğunu belirterek, "Yaklaşık bir buçuk yıldan beri Ahlat Kaymakamıyım. Burada göreve başlamamla beraber buradaki insanların ilk taleplerinden bir tanesi iskele oldu. Gerçekten bu ahşap iskele ile Ahlat adeta bütünleşmiş. Bu bütünleşme Ahlat'ın türkülerine bile yansımış. Ahlat'ta bu iskele üzerine yazılan bir kaç tane türkü var. İnsanların maddiyatla duygu bağı kurması kolay bir şey değil. Demek ki burada vatandaşlarımızın anıları var. Burada yüzmeyi öğrenmişler, eğlenmişler ve burada güzel anıları geçmiş. Ahlat denizcilikle de iç içe bir şehir. Türklerin Anadolu'ya göçüyle birlikte Ahlat ilk denizcilik faaliyetlerin yapıldığı yer. Bu münasebetle Ahlat çok büyük bir şehirken Van Gölü'nün ismi ise Bahri Ahlat'tı. Ahlat'ın Karadeniz ile deniz yollarının, ticaret yollarının olduğunu biliyoruz. Ahlatlıların Karadeniz'de gemi ve ticaret filolarının olduğunu da biliyoruz. Tarihi günleri yakın zamanda yakalamamız çok mümkün gözükmüyor, ama Ahlat ile deniz her zaman iç içedir. Biz bunu bir zenginlik olarak görüyoruz. Turizm faaliyetlerinde bu iskeleyi kullanmak istiyoruz. Ahlat Van Gölü kıyısı olan en güzel yerlerden bir tanesidir. Burası da Ahlatlıların uğrak yerlerinden olacak. Yazın vatandaşlarımız burada göle girecek. Aynı zamanda görsel bakımda da güzellik katacak. İlçemizde 3 tane fotoğraf derneğimiz var. Onlarda burayı yeni bir çalışma alanı olarak değerlendirebilirler. Belediye başkanımızla ortak yaptığımız çalışma neticesinde Ulaştırma Bakanlığı müsteşarı ve dönemin Bakanı Feridun Bilgin Beyefendi çok teveccüh gösterdiler. İşlerimiz hızlı bir şekilde halledildi. Çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Yaklaşık olarak bir ay içinde de iskele yapımı tamamlanmış olacak. Yaz mevsiminde tüm Ahlatlılar ve komşu şehirlerimiz bu limandan istifade edebilecekler. Ahlat'ımıza hayırlı olsun" diye konuştu.

Turistik Ve Nostaljik İskele Bir Arada Olacak

Turistik Ve Nostaljik İskele Bir Arada Olacak

Turistik Ve Nostaljik İskele Bir Arada Olacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim