• BIST 8988.07
  • Altın 2279.121
  • Dolar 32.3276
  • Euro 35.0194
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C

Turist rehberleri: Turizm Eylem Planı'nda GAP unutuldu

Turist rehberleri: Turizm Eylem Planı'nda GAP unutuldu
Hükümetin açıkladığı Turizm Acil Eylem Planı hakkında değerlendirmede bulunan Adana Bölgesel Turist Rehberleri Odası (ADRO) Başkanı İsa Akdağ, paketten,...

Hükümetin açıkladığı Turizm Acil Eylem Planı hakkında değerlendirmede bulunan Adana Bölgesel Turist Rehberleri Odası (ADRO) Başkanı İsa Akdağ, paketten, bir zamanlar altın çağını yaşayan ama şuan bölgedeki olaylardan dolayı kan ağlayan Güneydoğu illerine yine hüsran çıktığını söyledi.

İsa Akdağ, 22 Temmuz'da Suruç'ta gerçekleştirilen canlı bomba saldırısı, ardından Ceylanpınar'da iki polisin öldürülmesi, Türkiye sınırında yaşanan gelişmeler, Sultanahmet ve Ankara patlamaları ile artan terör olaylarının GAP turlarını bitirdiğini söyledi.

Bu durumdan da en çok Şanlıurfa ve Mardin'deki seyahat acenteleri ve otellerin ekonomik olarak etkilendiğini vurgulayan ADRO Başkanı Akdağ, "Güvenlik endişesi ile zaten bölgeye gelmeyen yabancı turistin ardından artık yerli turistler de buraları tercih etmiyor. Bölgeden sık sık gelen çatışma haberlerinin ardından turizm bitme noktasına geldi. Bölgede turizmciler kan ağlıyor, 52 sektörü besleyen turizm maalesef şuan kendini dahi besleyemiyor ve hatta bir çok işletme ya kapandı ya da kapanma noktasına geldi. Bir zamanlar bölge insanına ve Türk turizmine umut olan bu sektör, artık bölgenin kabusu ve korkulu rüyası oldu." dedi.

ADRO Başkanı Akdağ; "Daha önce, gelen turistlerin en çok Göbeklitepe, Halfeti, Harran ve Balıklıgöl'ü ziyaret ederken artık buralar yeterince talep edilmiyor. Hal böyleyken hazırlanan eylem planına baktığımızda bölge için büyük bir hayal kırıklığı olduğunu görüyoruz. Devlet hazırlamış olduğu turizm acil eylem planında GAP bölgesi için çok acil bölgesel ve özel kurtarma maddeleri koymalı." diye konuştu. İsa Akdağ önerilerini şöyle sıraladı: "Sadece yurt dışından turist getiren acentalara değil , aynı zamanda iç turizmi canlandırmak için Güneydoğu'ya tur düzenleyen şirketlere de bu hak tanınmalı. Bölgenin güvenli olduğuna dair turizm reklam spotu yapmalı, bütün ulusal ve uluslararası ajanslarda yayınlanmalı. Bölgedeki bütün turizm işletmelerine 5 yıl faizsiz geri ödemeli kredi ve bu yıla mahsus vergiden muafiyet getirilmeli.

Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim