• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 24 °C

Turist Rehberleri "Dünya Rehberler Günü"nü Kutladı

Turist Rehberleri "Dünya Rehberler Günü"nü Kutladı
Adana Bölgesel Turist Rehberleri Odası (ADRO) Başkanı İsa Akdağ, "Ülke turizmini hak ettiği noktaya taşımak, doğru tanıtımı yapmak, tarihimizi, kültürümüzü...

Adana Bölgesel Turist Rehberleri Odası (ADRO) Başkanı İsa Akdağ, "Ülke turizmini hak ettiği noktaya taşımak, doğru tanıtımı yapmak, tarihimizi, kültürümüzü ve değerlerimizin tanıtımı için var olan rehberlerimiz ülkenin turizm elçileridir" dedi.

ADRO Başkanı İsa Akdağ, yönetim kurulu üyeleri ve bir grup rehber, Dünya Rehberler Günü, dolayısıyla Atatürk Parkı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunarak saygı duruşunda bulundu.

Oda başkanı İsa Akdağ, burada yaptığı açıklamada, 21 Şubat'ın ilk kez Dünya Rehberler Birliği (WFTGA) Başkanı Titina Loizides'in önderliğinde 1990 yılında kutlanmaya başlandığını hatırlatarak, "İlk yılki kutlamalar 15 ülkede gerçekleştirildi. O günden başlayarak her yıl dünyanın pek çok ülkesinde rehberler 21 Şubat'ı özellikle engelli kişiler, çocuklar, yaşlılar için gönüllü rehberlik hizmeti, konferans, panel gibi etkinlikler düzenleyerek kutluyorlar" diye konuştu.

"Ülke turizmini hak ettiği noktaya taşımak, doğru tanıtımı yapmak, tarihimizi, kültürümüzü ve değerlerimizin tanıtımı için" var olan rehberlerimiz ülkenin turizm elçileridir" diyen Akdağ, şunları kaydetti:

"Bugünün, sektörde böylesi önemli paya sahip tanıtım elçileri rehberlerin üstlendikleri rolleri saymakla bitmez. Turist Rehberleri olarak, mesleğimizin yıpratıcı, kısıtlı ve zor koşullarına altında gerçekleştirilmesine rağmen, üstün bir çabayla hizmet verip, ülke turizmini ve mesleğimizi hak ettiği noktalara getirebilmek için azimle görev yapmaktayız ve yapmaya da devam edeceğiz.

Rehberlik fedakarlık gerektiren icrası zor bir meslektir. İnsanlarla ilgilenmek, ülkemiz hakkında bilgisi olmayan insanlarla uğraşmak neredeyse ülke sorunlarıyla ilgilenmek kadar zordur. Turist rehberleri sadece gezilen mekanlarla ilgili bilgi veren kişiler değildir. Ülkemizin yaşam tarzı, folklorik değerleri, yemek kültürü, politik durumu ile ilgili bilgiler vermesi, refakat ettiği grubu doğru yönlendirerek o gruptaki turistleri gönüllü birer Türkiye elçisi haline getirmeleri de rehberlerin görevleri arasındadır.

Her yıl çeşitli etkinliklerle kutladığımız Dünya Rehberler Gününü bu yıl Ülkemizde yaşanan terör saldırılarından dolayı, 21 Şubat Dünya Rehberler Günü etkinliklerimizin bir kutlama ve eğlence havasında değil, sade bir törenle yapılmasının daha uygun olacağına karar verdik. Ülkemizin ve Türk turizm sektörünün yaşadığı bu zor günleri de el birliği ve dayanışma ile atlatacağımıza olan inancım sonsuz."

Turist Rehberleri "Dünya Rehberler Günü"nü Kutladı

Turist Rehberleri "Dünya Rehberler Günü"nü Kutladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim