• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

Turhal’da Lise Öğrencilerine Terör Semineri

Turhal’da Lise Öğrencilerine Terör Semineri
Turhal polisi tarafından, lise son sınıf öğrencilerine terör, gençlik ve güvenli gelecek konularında seminer verildi.

Turhal polisi tarafından, lise son sınıf öğrencilerine terör, gençlik ve güvenli gelecek konularında seminer verildi.

Turhal İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Büro Amirliği personeli Turhal ilçe merkezinde bulunan lise son sınıfta okuyan, aynı zamanda üniversite öğrenci adayı olan yaklaşık 450 öğrenciye terör, gençlik ve güvenli gelecek konulu seminer verdi. Seminerde, terör örgütlerinin öğrencilere yaklaşım tarzı, üniversite, lise ve dengi okullar ile yurtlardan eleman kazanma, öğrencileri toplumun huzur ve güvenliğine yönelik eylemlere tahrik etme ve yönlendirme, yürüttükleri propaganda çalışmaları hakkında öğrenciler bilgilendirildi. Ayrıca öğrencilerin provokasyonlara karşı duyarlı olmaları, devlete olan güvenlerini pekiştirmeleri sağlanarak daha önce ailelerinden koparılarak örgüte katılan bazı öğrencilerin hayatlarının nasıl karartıldığı video ve fotoğraflar gösterilerek anlatıldı. Seminerde terör örgütü mensuplarının aklının çekmek istedikleri kişinin özellikle aile yapısı, zaafları, arkadaşları ve gelir düzeyi hakkında bilgi topladıkları, insan psikolojisinin bazı dinamiklerini kullanarak harekete geçtikleri, hedef seçtikleri öğrenciyle gerekli diyalog sağlayabilmek için sinema, tiyatro, konser gibi sosyal etkinliklere götürdükleri, burs temin ettikleri, kalacak yer ve kitap temini gibi bir takım insani yaklaşım yöntemleri sergiledikleri belirtilerek öğrencinin bu yollarla senaryosu önceden belirlenmiş bir oyunun içine çekildiği, öğrencinin kendine değer veren bu insanların sıcak yaklaşımına kandığı ve kirli planlarına alet olmaya başladığı anlatılarak bu hususlarda dikkatli olunması gerektiği belirtildi.

Eleman kazanma aşamasından sonra örgüte ait gazete ve dergiler okutturduktan sonra düşünce dünyası şekillendirilen öğrencilerin, bildiri dağıtma, afiş asma, yasa dışı miting ve toplantı ve gösteri yürüyüşlerine katılmaları sağlanarak sahiplenme duygusu verildiği, bununla birlikte eylem ve etkinliklerde güvenlik güçleriyle karşı karşıya getirilerek suçluluk duygusunu kullanarak aile bağlarını koparıldığı anlatıldı. Terör bilgilendirme ve önleme faaliyetleri kapsamında öğrencilerin çevresinde şüpheli gördüğü durumları ve olumsuzlukları okul idaresine ve güvenlik güçlerine bildirmeleri, içeriğini bilmedikleri öğrenci kulüplerine, toplantı, gezi ve seyahatlere katılmamaları tavsiye edildi.

Seminer kapsamında yaklaşık 450 öğrenciye eğitim verilirken, seminer sonrası öğrencilere not defteri, kapaklı dosya, bilgilendirme amaçlı el broşürü, kurşun kalem hediye edildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim