• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 20 °C

Turgutlu’nun Müzesi Turgutluluların Desteğiyle Kuruluyor

Turgutlu’nun Müzesi Turgutluluların Desteğiyle Kuruluyor
Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, çalışmalarına başlanan Turgutlu Kent Müzesi ile ilgili olarak basın mensuplarını bilgilendirdi.

Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, çalışmalarına başlanan Turgutlu Kent Müzesi ile ilgili olarak basın mensuplarını bilgilendirdi.

Turgutlu Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına Başkan Şirin'in yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Çetin Akın, Kent Müzesi Proje Koordinatörü Mehmet Gökyayla, proje ekibi üyeleri ile basın mensupları katıldı. Proje kapsamında yürütülen çalışmalar hakkında geniş çaplı bir bilgilendirmede bulunan Başkan Şirin, "Bildiğiniz gibi Üzümcü Konağı olarak adlandırılan binada bir kent müzesi oluşturulması amacıyla hazırladığımız proje, Zafer Kalkınma Ajansı'nın desteğini almaya hak kazandı. Ajansla sözleşmeyi imzalamamızın hemen ardından bu noktada hızlı bir şekilde çalışmalara başlayarak ilk önce binanın restorasyonu işinin ihalesini yaptık ve restorasyona ocak ayının ilk yarısında başlanacak. Bunun ardından müzede sergilenecek malzemeleri toplamak ve tasarımıyla projenin görünürlüğüne katkı sağlayacak olan aracımızı satın aldık. Artık şu aşamadan itibaren de Turgutlu Kent Müzesi'nde sergilenmesi planlanan eser ve malzemeleri toplamaya başlayacağız. Bu amaçla proje koordinatörümüz ve ekibimiz önümüzdeki haftadan itibaren yeni mahallelerimiz başta olmak üzere ziyaretlerine başlayacaklar. Kalkınma Ajansı desteğiyle yürüttüğümüz projemizin bundan sonraki sürecinde toplanacak malzemelerin çağdaş müzecilik uygulamaları ile paralel olarak sergilenebilmeleri amacıyla teşhir tanzim işinin ihalesi ve bu konudaki çalışmalar yapılacak" dedi.

TURGUTLU TARİHİ AÇIĞA ÇIKARTILACAK

Çalışmaların yalnızca sergileme ile sınırlı kalmayacağının altını çizen Başkan Şirin, "Kent Müzemizde şehrimizin tarihi, çeşitli fotoğraflar, görsel materyaller ve sergilenecek eserlerle ziyaretçilere aktarılacak. Bugüne kadar Turgutlu tarihi ile ilgili yazık ki çok ciddi araştırmalar yapılabilmiş değil. Bu anlamda Kent Müzesi aynı zamanda Turgutlu tarihi ve kültürüyle ilgili olarak yürütülecek olan çalışmaların da merkezi konumuna gelecek ve aynı zamanda bu gibi çalışmaların organizasyonu buradan yürütülecek. Bilindiği gibi Sayın Valimiz ve Kaymakamımız da tarih ve kültür araştırmalarına, turistik potansiyelin açığa çıkarılması ile ilgili çalışmalara ciddi anlamda ve samimiyetle önem veriyorlar. Burada şu bilgiyi de sizlerle paylaşmak isterim: Halen birçok akademisyenle söz konusu araştırmalarla ilgili olarak irtibat halindeyiz ve yakın zamanda bu husustaki çalışmaların da arka arkaya yayınlanmaya başlayacağını umuyoruz" şeklinde konuştu.

"HEMŞERİLERİMİZİN DESTEĞİ ÇOK ÖNEMLİ"

Turgutluluları Kent Müzesi'ne destek olmaya davet eden Başkan Turgay Şirin, "Turgutlu Kent Müzesi, yalnızca belediyenin çabasıyla değil; aynı zamanda proje ortaklarımız olan Turgutlu Kaymakamlığı ile Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün katkıları ve hepsinden önemlisi hemşerilerimizin bizlere sunacağına emin olduğumuz destekleri ile kurulacak. Böylesi bir müzenin oluşturulması yalnızca maddi imkânlarla başarılamaz; aynı zamanda hem bilgi, hem de eser paylaşımı ile, Turgutluluların katkıları ile bu kurumu hayata geçirebiliriz. Bundan dolayı "Turgutlu Kent Müzesi Turgutluluların desteği ile kuruluyor" diyoruz. Buradan tüm Turgutlululara seslenmek istiyorum. Gelin; hep birlikte şehrimizin geçmişinin ortaya çıkarılmasına, müzemizin oluşumuna katkı sağlayalım. Müzemize destek olmak isteyen, bağışlayacağı eserlerle, ki bu yalnızca eski bir fotoğrafın çoğaltılıp kullanılmasına izin vermek bile olabilir, katkı sağlamak isteyen hemşerilerimiz 313 21 21 ve 313 27 27 numaralı telefonları arayarak ilgili arkadaşlarımızla irtibat kurabilirler. Desteklerini esirgemeyeceğine inandığım tüm hemşerilerime ve ilginizden dolayı siz, kıymetli basın mensuplarımıza bir kez daha teşekkür ederek saygı ve selamlarımı sunuyor; bu vesileyle hepinizin yeni yılını da kutluyorum" ifadelerini kullandı.

KENT MÜZESİ ARACINA KAVUŞTU

Basın bilgilendirme toplantısının ardından Başkan Şirin ve basın mensupları Kent Müzesi ile ilgili çalışmalarda kullanılmak üzere proje kapsamında satın alınan aracı incelediler. Aracın hayırlı olmasını temenni eden Başkan Şirin, "Aracımız müze ile ilgili yapılacak çalışmalarda kullanılacak. Eski adıyla köy yeni adıyla mahallelerimize yapılacak ziyaretler bu aracımızla gerçekleşecek. Allah kazasız, belasız kullanmayı nasip etsin" dedi.

Turgutlu’nun Müzesi Turgutluluların Desteğiyle Kuruluyor

Turgutlu’nun Müzesi Turgutluluların Desteğiyle Kuruluyor

Turgutlu’nun Müzesi Turgutluluların Desteğiyle Kuruluyor

Turgutlu’nun Müzesi Turgutluluların Desteğiyle Kuruluyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim