• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 25 °C

Turgutlulu şehitlerin ismi sokağa verildi

Turgutlulu şehitlerin ismi sokağa verildi
Manisa'nın Turgutlu Belediye Meclisi'nde alınan kararla Şehit Uzman Çavuş Tolga Artuğ ve Şehit Jandarma Çavuş Ali Şahin'in isimleri, ailelerinin ikamet...

Manisa'nın Turgutlu Belediye Meclisi'nde alınan kararla Şehit Uzman Çavuş Tolga Artuğ ve Şehit Jandarma Çavuş Ali Şahin'in isimleri, ailelerinin ikamet ettiği sokaklara verildi. Şehitlerin isimlerinin, ailelerinin ikamet ettiği sokaklara verilmesi kararının Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından da onaylanmasının ardından yeni isimleriyle birlikte sokak tabelaları değiştirildi.

Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Manisa Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanı Metin Memiş ile birlikte her iki şehit ailesini evlerinde ziyaret etti. Ziyaretlere, Büyükşehir Turgutlu Koordinasyon Şube Müdürü İbrahim Kutar ile Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkan Vekili Ahmet İlter de eşlik etti.

İlk ziyaret, Hakkari Dağlıca'da teröristlerin saldırısıyla şehit düşen Tolga Artuğ'un Cumhuriyet Mahallesi'ndeki evine oldu. Baba Ercan Artuğ ve anne Sevcan Artuğ, kardeşler Zehra ve Kahraman Artuğ, Başkan Şirin'i karşılayarak, kalıcı ve duyarlı yaklaşımlarından dolayı Başkan Şirin'e teşekkür etti. Tabela, Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Coğrafi Bilgi Sistemleri Şube Müdürlüğü ekiplerince değiştirildi. Mahalle sakinleri ve çevre esnafı da tabela değiştirme işlemi esnasında Artuğ ailesine destek olarak, sokağın yeni isminin çok büyük anlam teşkil ettiğini ifade etti. Sokağın giriş ve çıkışının yanı sıra ailenin isteği üzerine ikamet ettikleri apartmana da aynı tabela yerleştirildi. Baba Ercan Artuğ, "Allah bin kere razı olsun. Desteklerinizle evladımız ebedi istirahatgahında huzurla yatıyor. Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın. Biz evladımızı bu güzel vatanımız uğruna yitirdik. Türk milleti, yüzyıllardır olduğu gibi bugün de tek millet, tek devlet ve tek bayrak altında yaşasın." dedi.

Şehit Tolga Artuğ'un baba ocağının ardından, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lı teröristlerce yola tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesiyle şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Ali Şahin'in ailesi ziyaret edildi. Baba Mehmet Emin Şahin tarafından karşılanan Başkan Şirin ve Başkan Memiş, aileye tekrar taziyelerini iletti. Baba Mehmet Emin Şahin, "Sağolsunlar duyarlı bir davranışla evladımızın ismini sokağımıza verdiler. Kararda emeği başta Başkanımız Turgay Şirin olmak üzere tüm meclis üyelerine teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Başkan Şirin de üzerlerine düşen vazifeyi yerine getirmeye gayret ettiklerini ifade ederek, "Elbette bizler ne yapsak ailelerimiz adına her zaman az kalacaktır. Ancak kahraman şehitlerimizin isimlerinin kalıcı olarak yaşatılması adına sokak isimlerini değiştirdik. Bu vesileyle vatanımız ve milletimiz için toprağa düşen her iki evladımıza Yüce Allah'tan rahmet diliyorum. Şehitlerimizin ismini yaşatmak adına verilen teklife oy birliği ile destek veren Turgutlu Belediye Meclisimizin değerli üyelerine ve kararı onaylayan, oylamaya katılan Büyükşehir Belediye Meclisi üyelerine teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Cihan

Turgutlulu şehitlerin ismi sokağa verildi

Turgutlulu şehitlerin ismi sokağa verildi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim