• BIST 9099.03
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3697
  • Euro 34.9682
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Turgutlu Tarihine Anlamlı Dokunuş

Turgutlu Tarihine Anlamlı Dokunuş
Turgutlu Kent Müzesinde sona doğru gelindi. Zafer Kalkınma Ajansından alınan hibe ile Turgutlu Belediyesinin ve Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün...

Turgutlu Kent Müzesinde sona doğru gelindi. Zafer Kalkınma Ajansından alınan hibe ile Turgutlu Belediyesinin ve Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün ortaklaşa projelendirdiği Turgutlu Kent Müzesinde restorasyon işleri tüm hızıyla devam ediyor. Üzümcü Konağı olarak bilinen alanda restorasyon çalışmaları devam ederken Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, projenin danışmanlığını yapan Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi, tarihçi Prof. Dr. Engin Berber, proje sorumluları Turgutlu Belediye Başkan yardımcısı Çetin Akın ve Proje koordinatörü Mehmet Gökyayla, Kent müzesini ziyaret etti.

Yapılan ve devam eden çalışmalar hakkında Belediye Başkanı Turgay Şirin bilgi verirken, proje danışmanı Engin Berber de müzecilik çalışmaları hakkında bilgilendirme yaptı. Başkan Şirin, "Hepinizin bildiği gibi Zafer Kalkınma Ajansı'nın desteğiyle sürdürdüğümüz projenin çalışmalarına ekim ayında başlandı. İlk olarak bu çalışmalarda kullanılmakta olan aracın satın alımını gerçekleştirdik ve ardından tarihî konakta restorasyon çalışmalarına başlandı. Sizlerin de gördüğü gibi restorasyon çalışması hızla ilerliyor. İhale takvimine göre Aralık 2016'da bitmesi hedeflenen çalışmaları, yüklenici firma ağustos ayında tamamlamayı sözlü olarak taahhüt etmiş bulunuyor. Aynı zamanda proje ekibimiz tarafından vatandaşlarımızın müzede sergilenmek üzere bağışladıkları eserler de toplanmaya başlandı. Turgutlu halkının bu konudaki hassasiyeti ve duyarlılığı gerçekten de memnuniyet verici düzeyde. Hatırlanacağı gibi yola çıkarken "Turgutlu'nun Müzesi Turgutluluların desteğiyle kuruluyor" sloganıyla hareket etmiştik çünkü bir kent müzesinin kurulabilmesi ve açıldıktan sonra yaşayabilmesinin ancak o kentte ikamet eden vatandaşların destekleri ve ilgileriyle mümkün olabileceğini düşünüyoruz. Tüm bu çalışmalar devam ederken, müzenin teşhir ve tanzim uygulama projesinin çizilmesi yani tasarımının hazırlanması ve akademik danışmanlık hususu ile ilgili olarak Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi, tarihçi Prof. Dr. Engin Berber ve ekibiyle biraraya geldik. Engin Hocam ekibiyle birlikte müzecilik hususunda önemli bir deneyime sahip ve bizim hayalimizdeki projenin en sağlıklı olarak onların işbirliği ile hayata geçebileceğini düşünüyoruz.Kent Müzesi, aynı zamanda Turgutlu ile ilgili eser ve vesikaların biraraya getirildiği bir araştırma ve uzmanlık kütüphanesine de sahip olacak ve böylelikle şehrimizin tarihi ve kültürü ile ilgili de akademik araştırmalara kapı aralanmış olacak" dedi.

Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi, tarihçi Prof. Dr. Engin Berber ise Kent müzesinin 3 aşamadan meydana geleceğini belirtti. Bunlardan ilkinin müze, ikincisinin arşiv ve araştırma, üçüncüsünün ise okuma alanı olacağını dile getirdi. Berber, "Burada bir müzeden daha fazlasını oluşturmaya çalışıyoruz. İnsanların zaman ayıracağı bir alan oluşturacağız. Bu müzeye Turgutlulular sahip çıkmalı" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim