• BIST 9079.97
  • Altın 2308.788
  • Dolar 32.311
  • Euro 35.0346
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

Turgutlu OSB’den Geleceğe Yatırım

Turgutlu OSB’den Geleceğe Yatırım
Manisa'da pek çok avantajıyla öne çıkan sanayi alanlarından biri olan Turgutlu Organize Sanayi Bölgesi, altyapı çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte...

Manisa'da pek çok avantajıyla öne çıkan sanayi alanlarından biri olan Turgutlu Organize Sanayi Bölgesi, altyapı çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte yatırımcılar açısından cazibesini daha da arttırdı. OSB Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Şirin, 2014 hedeflerini yakaladıklarını ifade ederek, 2016 yılı hedeflerini de ortaya koydu.

58 katılımcı firmanın yer aldığı, 16 firmanın da inşaat aşamasında olduğu Manisa Turgutlu 1. Organize Sanayi Bölgesi, tamamlanan alt ve üst yapı çalışmalarının ardından hedef yükselterek 2016 yatırımlarını startını verdi. 1996 yılında kurulan ve kuruluş protokolüne göre yüzde 88 Turgutlu Belediyesi, yüzde 6 Manisa Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı yüzde 6 Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası katılım payından oluşan Turgutlu OSB, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin yönetim kurulu başkanlığında, Vali Erdoğan Bektaş'ın Müteşebbis Heyeti Başkanlığının da gücüne güç kattı. 2015 hedeflerini gerçekleştirerek alt yapısının ardından elektrik ve atık su bağlantı hatlarına kadar modern bir çalışma içerisine girilen Turgutlu OSB'de 2016 yatırım hedefleri de belirlendi. Turgutlu OSB Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Belediye Başkanı Turgay Şirin, ilçenin geleceğine yapılan yatırımın önemli bir bölümünün OSB'den geçtiğini belirterek, "Turgutlu Organize Sanayi Bölgesi, konum olarak İzmir'e ve Manisa'ya yakınlığı, limana ve havaalanına kolay ulaşılabilirliğiyle önemli bir fırsata sahip. Altyapı eksikliklerini belirleyip bu sorunları hızla çözüme kavuşturduk. Üst yapı noktasında da asfalt ve parke döşemeleri ile aydınlatmalarını tamamladık. Şuan itibariyle bölgemize modern ve cazip bir kimlik kazandırmış bulunmaktayız" şeklinde konuştu.

GİRİŞ VE ÇIKIŞLAR KONTROL ALTINDA

Yatırımları cazip kılmak adına OSB'yi daha güvenli bir noktaya taşımayı hedeflediklerini ifade eden Başkan Şirin, "Yol ve altyapı çalışmalarının yanı sıra bölgemizin sınırlarını belirlemek adına çevre duvarları tamamlanarak üç yerden girişi ve çıkışı olan, güvenlik kameraları ile kontrolü sağlanan bir alan haline gelmesini hedefliyoruz. Tüm çalışmalarla birlikte E-96 karayolundan geçen herkes Turgutlu OSB'nin farkını görecek" dedi.

OSB SOSYAL YAŞAM ALANINA KAVUŞACAK

Organize Sanayi Bölgesi'nin sosyal donatı ihtiyacını göz önünde bulundurarak hem yatırımcıların beklentisini karşılayacak hem de çalışanlara rahat bir nefes alacakları alanları oluşturmaya başladıklarını belirten Başkan Şirin, "Bu anlamda imarda belirlenen noktalarda peyzaj çalışması yaparak sosyal yaşam alanları oluşturacağız. Ayrıca şuanda Turgutlu Belediyesi içerisinde yer alan idari binamızı da OSB içerisine taşıyarak faaliyetlere çok daha hakim olarak, verimli çalışma alanına sahip olacağız" şeklinde konuştu.

2016 YATIRIMLARI HEDEF BÜYÜTTÜ

Amaçlarının birbirini tamamlayıcı ve birbirinin yan ürününü teşvik eden sanayicilerin bir arada ve bir program dahilinde üretim yapmalarıyla, üretimde verimliliğin ve kar artışını sağlamak olduğunu ifade eden Başkan Şirin, "Bu amaçla önceliğimiz tüm temel sorunları çözüme kavuşturmak. Makine ve gıda sektörü ağırlıklı OSB'de bu amaçla ATT (atık su tesisi) bağlantısı için hazırlanan 3 adet projemiz MASKİ'den onaylanmış olup, projenin seçimini beklemekteyiz. 2016 yılında projelerin ihale ve imalatlarını planlamaktayız. 242 ha'lık alanda imar planı çalışmaları devam etmektedir ve süreç sona yaklaşmaktadır. Şuanda önemli sayıda yatırımcının başvurularını değerlendirmekteyiz. İmar çalışmalarımız hızla sürerken bir yandan da hem ilçemizin hem de OSB'nin geleceği için iyi bir strateji ile hem Manisa hem Türkiye konjektürüne göre en iyi pozisyonu almaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Turgutlu OSB’den Geleceğe Yatırım

Turgutlu OSB’den Geleceğe Yatırım

Turgutlu OSB’den Geleceğe Yatırım

Turgutlu OSB’den Geleceğe Yatırım

Turgutlu OSB’den Geleceğe Yatırım

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim