• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Turgutlu 80 Bin Metrekare Parke Taşıyla Döşendi

Turgutlu 80 Bin Metrekare Parke Taşıyla Döşendi
Turgutlu Belediyesi, 2015 yılında yoğun mesai harcadığı yol yapım çalışmaları kapsamında ilçe geneline 80 bin metrekare parke taşı döşeyerek, mahalle...

Turgutlu Belediyesi, 2015 yılında yoğun mesai harcadığı yol yapım çalışmaları kapsamında ilçe geneline 80 bin metrekare parke taşı döşeyerek, mahalle sakinlerine rahat bir nefes aldırdı.

Turgutlu'nun öncelikli sorunlarından olan kullanışsız yollar, Turgutlu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin çalışmalarıyla parke döşenerek konforlu hale getirildi. 2015 yılı içerisinde hem merkez hem de eski köy ve belde olan yeni mahallelerde toplam 80 bin metrekare parke taş döşenerek, Turgutlu'nun çehresi önemli oranda değiştirildi. Mevsim şartlarına göre değişen aylarda gerçekleşen çalışmalar kapsamında özelikle Ergenekon Mahallesi Sahil, Bekir Ortaç, Canan, Batuhan, Hasan Tahsin, Yalçınlar, Ahi Evran, Ahmet Hamdi, Biçer ve Yusuf Nalkesen Sokaklar; Selvilitepe Mahallesi Cevher, Magosa, İmam Hatip, Dursun Savcı, Deva, Saray, Büşra ve Üzümlü Sokaklar; Subaşı Mahallesi Kasım, Son Sokak Çıkmazı ve Şebboy Sokaklar; Turgutlar Mahallesi Kaplan ve Kırlangıç Sokaklar; Mustafa Kemal Mahallesi Şirvan, Duygu ve Bircan Sokaklar ile Yeni Mahalle Eski Manisa Yolu, Set ve İç Sokaklar'a ve sokağa toplam olarak 80 bin metrekare parke taşı döşendi. Turgutlu Belediyesi'nin çalışmalarına ek olarak Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından da eski belde ve köy olan yeni mahallelere toplam 40 bin metrekare parke taşı döşenerek, çok daha fazla sokağa ulaşma imkanı sağlandı.

TURGUTLU'NUN GELECEĞİ HAZIRLANIYOR

Turgutlu Belediyesi'nin çözüm ortağı olan Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından da Turgutlu yollarına ciddi yatırım yapılırken, her iki belediyenin çalışmalarıyla ilçenin temel sorununa kalıcı çözümler getirildi. Parke döşeme çalışmalarının 2016 yılında da tüm hızıyla devam edeceğini söyleyen, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, "Mevcut yollarımızda asfalt ve parke taşı çalışmalarına olduğu kadar, imar planlarında belirlenen yeni yolların açılmasına da önem veriyoruz. Bu anlamda ilçemizin giderek büyüyen iki mahallesi olan Ergenekon ve Selvilitepe'de birçok yeni yol açtık. Bunlar aslında hemen görünmeyen ama bir şehrin geleceğinin planlanması ile ilgili çok önemli çalışmalar. Özellikle Turgutlu gibi nüfusu çok hızlı bir şekilde artan şehrimizde yeni yerleşim alanlarının imara açılarak altyapının hazırlanması şehrin planlı büyümesini sağlayacak. Bizler de önemli yol sorunlarımızı geleceğe yatırım olarak nitelendirebileceğimiz çalışmalarla güçlendiriyoruz" dedi.

Turgutlu 80 Bin Metrekare Parke Taşıyla Döşendi

Turgutlu 80 Bin Metrekare Parke Taşıyla Döşendi

Turgutlu 80 Bin Metrekare Parke Taşıyla Döşendi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim