• BIST 9101.45
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C

Turgut Özal'dan iş sahibi olmak isteyenlere ofis ve danışmanlık desteği

Turgut Özal'dan iş sahibi olmak isteyenlere ofis ve danışmanlık desteği
Turgut Özal Üniversitesi (TÖÜ) Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi mezun olan öğrencileri için önemli bir projeyi hayata geçirdi.

Turgut Özal Üniversitesi (TÖÜ) Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi mezun olan öğrencileri için önemli bir projeyi hayata geçirdi. Üniversite, mezunlar arasından kendi işini kurmak isteyenlere danışmanlık hizmeti, iş planı, hazır olanlara da düşük bir ücret karşılığında ofis desteği veriyor. Ostim Kampüsü'nde oluşturulan ofisler, iş planları hazır genç girişimcileri bekliyor.

Turgut Özal Üniversitesi (TOÜ) mezun öğrencileri için yeni bir projeyi hayata geçirdi. Üniversite, mezunlarına ve mezun adaylarına kurmak istedikleri iş için yol haritası çizen TÖÜ Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi, iş fikirlerini desteklemek için onlara ücretsiz ofis, altyapı, tasarım ve mentör desteği veriyor. Eğitimler çerçevesinde mezun öğrenciler ve genç girişimcilere yönelik olarak bir yıl boyunca ücretsiz olarak toplam 16 teknik bilgi semineri verilmesini planlıyor.

SABUNCUOĞLU, OFİSİNİ KAMPÜSTE KURDU

Seminerlerde katılımcılara temel muhasebe, vergi kavramları, ortaklık kültürü, sektör yatırım analizleri, proje geliştirme, insan kaynakları yönetimi, temel finans bilgileri, çalışan motivasyonu, başarılı şirketlerin stratejileri, pazarlama bilgileri gibi konular anlatılıyor. Katılımcılar seminerlerde başarılı olmuş sektör temsilcileri ile görüşme ve iş fikirleriyle ilgili fikir alış verişinde bulunma fırsatı yakalıyor. 2015 yılı Grafik Tasarım Bölümü mezunu Cansın Sabuncuoğlu, "Kafa Kafaya Grafik Tasarım ve Reklam Ajansı" kurdu. Sabuncuoğlu, müşterilerine reklamcılık ve grafik tasarım alanında hizmet veriyor. Girişimcilik Merkezi Sabuncuoğlu'na düşük bir ücret karşılığında ofis kiraladı. Yıl boyunca eğitim seminerlerine katılıp şirketini nasıl yürütecek ve geliştireceği noktasında eğitimler alan Cansın Sabuncuoğlu, sunulan imkandan son derece memnun olduğunu ifade etti.

MERKEZDEN BİR DİZİ SEMİNER

Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi bu zamana kadar adayları önemli isimlerle buluşturdu. Bu isimler; "Sheraton Otelleri Ankara Satış Direktörü Ayşe Yaramanoğlu Kaya, Yatırım Uzmanı ve Yönetici Danışmanı Celal Çölkesen, ASELSAN İnsan kaynakları Direktörü Devrim Aksu, Finans Danışmanı ve Mali Müşavir Salih Yayla, A&G Araştırma Şirketi Başkanı Adil Gür, Yıldız Holding Direktörü Selim Çelebi, Beckman Coulter Biomedical Sistem Mühendisi Yunus Emre Aydın, Hidromek Pazarlama Departmanı Etkinlik Yöneticisi Bülent İspanoğlu."

Katılımcılar, kariyer basamaklarında karşılaşılan sıkıntılar ve iletişim problemlerinde sorun çözme yaklaşımları, bilişim ve enerji sektöründe yatırım fırsatları, insan kaynaklarında yeni trendler ve savunma sanayi sektörü, şirket kurulumlarında dikkat edilecek temel dinamikler ve şirket kurulumları, uygulamalı girişimcilik, insan kaynaklarındaki küresel yaklaşımlar, insan kaynakları yönetimi ve girişimcilik kültürü ve kobilerdeki fırsatlara kadar farklı konulara değindi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim