• BIST 9693.46
  • Altın 2509.35
  • Dolar 32.5753
  • Euro 34.7611
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

Turgut Özal Üniversitesine Taze Kan

Turgut Özal Üniversitesine Taze Kan
Turgut Özal Üniversitesi (TÖÜ) Mütevelli Heyeti önemli bir isimle yoluna devam edecek.

Turgut Özal Üniversitesi (TÖÜ) Mütevelli Heyeti önemli bir isimle yoluna devam edecek. Anayasa Mahkemesi eski Başkanı Tülay Tuğcu, TÖÜ'nün yeni mütevelli heyeti üyesi oldu. Tuğcu, "Çok heyecanlıyım. Başarılı bir üniversitedeyim" dedi. Ayrıca eski bakan Mehmet Keçeciler ile Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş da Mütevelli Heyet Başkanlığı Başdanışmanlığına getirildi.

'BAŞARILI BİR ÜNİVERSİTEYE GELDİM'

Anayasa Mahkemesi eski üyesi Prof. Dr. Sacit Adalı'nın Mütevelli Heyet Başkanlığına gelmesinin ardından bir gelişme daha yaşandı. Anayasa Mahkemesi eski Başkanı Tülay Tuğcu da TÖÜ'nün yeni mütevelli heyet üyesi oldu. Yeni görevinin ardından konuşan Tuğcu, katıldığı ilk mütevelli heyet toplantısının çok heyecanlı olduğunu ifade etti. Tuğcu, heyet arkadaşlarıyla tanışacağını belirterek şöyle konuştu:

"Umarım yararlı olurum. Turgut Özal Üniversitesi'ni bu görevi aldıktan sonra daha detaylı inceledim. Çok gelişmiş farklı dallarda başarı göstermiş bir üniversite olduğunu gördüm" dedi. Üniversiteye ilişkin incelemeleri yaptıktan sonra kanaatlerinin daha da netleştiğini ifade eden Anayasa Mahkemesi eski Başkanı Tuğcu, "Turgut Özal Üniversitesi bundan sonra daha da gelişerek ilerleyecektir." dedi.

İKİ İSİM BAŞDANIŞMAN OLDU

Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Sacit Adalı, Tuğcu'nun katılımı ile ilgili şunları söyledi; "Tülay Tuğcu Hanımefendiye müteşekkiriz. Bu katılım bize ferahlık getirdi. Fikirlerinden diğer üyelerimizde memnun oldu. Ayrıca merhum Turgut Özal'ın Bakanlar Kurulu üyeleri Mehmet Keçeciler ve Nevzat Yalçıntaş bey Mütevelli Heyet Başkanlığı Başdanışmanı oldu. Bu isimler bize ışık tutacak."

YÜKSEK MAHKEMENİN İLK KADIN BAŞKANI

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Tülay Tuğcu, 1992 yılında Danıştay üyesi oldu. 2004-2005 yılları arasında Uyuşmazlık Mahkemesi, 2005-2007 yılları arasında Anayasa Mahkemesi Başkanlığı yaptı. Tuğcu, aynı zamanda Anayasa Mahkemesinin ilk kadın başkanı ünvanını taşıyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim