• BIST 9555.59
  • Altın 2487.863
  • Dolar 32.492
  • Euro 34.8149
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 23 °C

Turgut Özal Üniversitesi Hastanesi Prematüre Doğan Çocukları Unutmadı

Turgut Özal Üniversitesi Hastanesi Prematüre Doğan Çocukları Unutmadı
Turgut Özal Üniversitesi Hastanesi'nde dünyaya gelen prematüre (Erken Doğum) bebekler ve aileleri sürpriz kutlama programında bir araya geldi.

Turgut Özal Üniversitesi Hastanesi'nde dünyaya gelen prematüre (Erken Doğum) bebekler ve aileleri sürpriz kutlama programında bir araya geldi.

Duygusal anların yaşandığı hdoktorlar, hemşireler hemşireler ve anne babalar gözyaşlarına hâkim olamadı. Doç. Dr. Semra Kara, "500-700 gr civarında doğan bebekleri şimdi karşınızda koşan, oynayan ve sağlıklı birer çocuk olarak görmek müthiş bir keyif" dedi.

"PREMATÜRE DOĞSAN DA YALNIZ DEĞİLSİN"

Turgut Özal Üniversitesi Tıp Fakültesi Yenidoğan Yoğun Bakım Servisi'nde yatan ve taburcu olan prematüre bebek ve ailelerinin katılımı ile kutlama programı gerçekleştirildi. Programa yeni doğan yoğun bakım servisi doktor ve hemşireleri ile hastane çalışanları da katıldı. Kutlamada Yeni doğan Yoğun Bakım sorumlusu Doç. Dr. Semra Kara ve sorumlu hemşire Selma Zıraman birer konuşma yaptı. Prematüre bebeklerin ailelerinin de duygularını paylaştığı programda hem aileler hem de hemşireler göz yaşlarına hâkim olamadı. Kutlamada "Prematüre doğsan da yalnız değilsin" yazılı pasta kesildi.

'ONLARI KOŞARKEN GÖRMEK ÇOK KEYİFLİ'

Kutlamada konuşan Doç. Dr. Semra Kara, "Yeni Doğan Yoğun Bakım servisimizde bugüne kadar birçok bebeğe baktık. Prematüre bebeklerin bakımı çok zor ve meşakkatli. Ancak 500-700 gram civarında doğan bebekleri şimdi karşınızda koşan, oynayan ve sağlıklı birer çocuk olarak görmek müthiş bir keyif. Bebeklerimizi böyle mutlu ve sağlıklı görmek bize de mutluluk ve gurur veriyor. Yenidoğan özellikle de prematüre bebek bakımı bir ekip işi, bu nedenle hem doktorlarımıza hem de özverili hemşirelerimize çok teşekkür ederim" diye konuştu.

28 HAFTA ALTI ÇOK RİSKLİ

Türkiye'de yılda yaklaşık 1.3 milyon çocuğun dünyaya geldiğini ve doğumların yüzde 11'nin erken doğumlar oluşturduğunu belirten Doç. Dr. Semra Kara"Bebeğin gebelik haftası küçüldükçe sağlıklı yaşam oranları azalıyor. Özellikle 28 hafta altında doğanlarda riskler çok daha fazla. Ancak iyi hazırlanmış, teknolojiyle ve diğer branşlarla desteklenmiş iyi bir hastane ortamında bu bebeklerin yaşam şansı günümüzde artmış durumda. Prematüre bir bebeğin doğma riski varsa, doğumun yenidoğan yoğun bakımı verebilecek bir merkezde gerçekleşmesi bebeğin yaşama ve yaşamını sağlıklı devam ettirme şansını artıracaktır. Özellikle bin gramın altında olan prematüre bebeklerin yenidoğan uzmanının bulunduğu bir merkezde doğması çok önemli" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim