• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Turgut Özal, Dünya Eğitim Fuarlarında Öğrencilerin Gözdesi

Turgut Özal, Dünya Eğitim Fuarlarında Öğrencilerin Gözdesi
Bünyesinde 72 farklı ülkeden 411 uluslararası öğrenciye eğitim veren Turgut Özal Üniversitesi (TÖÜ), dünyanın çeşitli ülkelerindeki eğitim fuarlarında...

Bünyesinde 72 farklı ülkeden 411 uluslararası öğrenciye eğitim veren Turgut Özal Üniversitesi (TÖÜ), dünyanın çeşitli ülkelerindeki eğitim fuarlarında öğrencilerin gözdesi oldu. Fuarlara katılan öğrenciler üniversite ile ilgili detaylı bilgi almak için yoğun ilgi gösterdi.

11-13 Mart 2016 tarihlerinde Almanya'nın Berlin, Köln ve Münih şehirlerinde düzenlenen ve Türkiye'den 11 üniversitenin katıldığı Yükseköğretim Fuarı'nda yoğun ilgiyle karşılanan üniversitenin standına uğrayan öğrenciler; bölümler, yurtlar ve imkânlar hakkında bilgi aldı.

Almanya'da gurbetçi olarak yaşayan Türk öğrenci ve ailelerinden de büyük ilgi gördüklerini kaydeden Turgut Özal Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Koordinatörü İlyas Ülgür, "Yüzlerce öğrencinin katıldığı fuarda öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaştık. Öğrencileri ayrıca tercih yapmadan önce üniversitemize ziyarete davet ettik ve çoğu kabul etti" dedi. Öğrencilerin büyük çoğunluğunun Tıp ve Hukuk fakültelerinde okumak istediklerinin altını çizen Ülgür, üniversite web sayfasından müracaatların online olarak alınmaya başladığını ifade etti.

İlyas Ülgür ayrıca üniversitenin 23-26 Şubat'ta Senegal'in başkenti Dakar'da 5 bin 500 öğrencinin katıldığı ve 27-29 Şubat'ta ise Gine'de 3 bin öğrencinin katıldığı yükseköğretim fuarlarına da katılarak sunumlar gerçekleştirdiğini ifade etti. İlyas Ülgür, "Turgut Özal Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğü daha önce Orta Asya'da Kazakistan, Kırgızistan, Güney Asya'da Pakistan, Afrika'da Ruanda, Uganda, Nijerya ve Fildişi'nde gerçekleştirilen fuarlara katılarak öğrencilere Türkiye'deki eğitim fırsatlarını anlattı. Fuarlarda öğrencilerden büyük ilgi gördük" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim