• BIST 9530.47
  • Altın 2479.433
  • Dolar 32.4833
  • Euro 34.8263
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 20 °C

Turgay Eser; “Türkiye’de Çok Daha Güzel Şeyler Yaşayacağız”

Turgay Eser; “Türkiye’de Çok Daha Güzel Şeyler Yaşayacağız”
AK Parti Uşak Merkez İlçe Başkanı Turgay Eser, 8 Mart Dünya Kadın Kolları Günü dolayısıyla ziyaretlerde bulundu.

AK Parti Uşak Merkez İlçe Başkanı Turgay Eser, 8 Mart Dünya Kadın Kolları Günü dolayısıyla ziyaretlerde bulundu.

Turgay Eser ziyaretlerinde basın mensuplarına yaptığı açıklamalarda, Türkiye'de çok daha güzel şeyler yaşanacağına olan inancını dile getirerek; "İslam dünyasına da örnek olacağız. Gerek sistemimizle gerekse kadınlarımıza verdiğimiz değerle, özgürlüklerle ve zenginliklerle örnek olacağız" dedi.

İslam'a göre kadın ve erkeğin eşit olduğunu belirten Eser; "İslam şöyle buyuruyor, "Eğer bir erkeğin maddi durumu iyiyse kadın isterse çocuğunu emzirmeyebilir. Süt anne tutabilir, evde yemek yapmayabilir, bulaşık yıkamayabilir ama yaparsa da sevap alır. İslam böyle söylüyor. Ama İslam'ı tam anlamıyla bilmiyoruz. Gelenek ve kültür, İslam'ın çok önüne geçti. Ne demek töre cinayetleri, ne demek berdel, ne demek beşik kertmesi böyle şeyler olur mu ? İslam'da kadın da erkek de eşittir. Allah insanlığı Hz. Adem ile Hz. Havva ile beraber yarattı birlikteydiler" diye konuştu.

Kadına yılın sadece bir gününde değil hayatın her anında değerin verilmesi gerektiğine dikkati çeken Eser, Türkiye'nin bu konuda dünyaya örnek olması gerektiğini dile getirdi. Eser, şöyle devam etti: "İnanıyorum ki Türkiye'de çok daha güzel şeyler yaşayacağız. İslam dünyasına da örnek olacağız. Gerek sistemimizle gerekse kadınlarımıza verdiğimiz değerle, özgürlüklerle ve zenginliklerle örnek olacağız. Geçmişte bazı sıkıntılarımız oldu. Başörtüsü yasağı vardı. Başı açık, başı kapalı beraber okusun, çalışsın kimse kimseye "Başın neden açık, neden kapalı" demesin istedik. Ama başı kapalılar bu memlekette maalesef ikinci sınıf insan muamelesi gördüler. Direndiniz, Recep Tayyip Erdoğan'a bu konuda çok teşekkür ediyoruz. Bunun için büyük mücadeleler verdi, sizin oylarınızla geldi ve özgürlüklerin alanını genişletti. Artık eğitimde fırsat eşitliğini, fikir hürriyetini sağladı"

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim