• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 23 °C

Türel’den Semih Esen’e ‘Antalyakart’ Cevabı

Türel’den Semih Esen’e ‘Antalyakart’ Cevabı
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, CHP İl Başkanı Semih Esen'in açıklamalarına cevap verdi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, CHP İl Başkanı Semih Esen'in açıklamalarına cevap verdi. Türel, "Eski sistem kurulurken aklınız neredeydi? Vatandaşın paralarını kime emanet ettiniz? Ne karşılığında bu işler yapıldı. İhaleye tek firmayı kabul ettiniz. Niye başka kimse katılamadı?" diye sordu.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, CHP İl Başkanı Semih Esen'in "Antalya Ulaşım Kart" hakkında kendisine yönelik sözlerine cevap verdi. Menderes Türel yapmış olduğu açıklamada, CHP İl Başkanı Semih Esen'nin, belediye döneminde yaptıkları şaibeli işlemin ayıplarını örtmek amacıyla yine iftira ve çamur at izi kalsın politikasına döndüklerini söyledi.

"ESKİ SİSTEM KURULURKEN AKLINIZ NEREDEYDİ"

Gerçekler ortaya döküldükçe telaşa kapılanlar bu iftiralarla kendilerini kurtaramayacağını söyleyen Türel, "Eski sistem kurulurken aklınız neredeydi? Vatandaşın paralarını kime emanet ettiniz? Ne karşılığında bu işler yapıldı. İhaleye tek firmayı kabul ettiniz. Niye başka kimse katılamadı ihaleye? İhaleden 20 gün önce alelacele kurulmuş bir firma nasıl ihaleye girebildi? Önceki ihaledeki şartnamenin üç maddesini değiştirip aynen kullanarak kimlere nasıl bir rant sağladınız?" diye sordu.

"SORUMLULAR MAHKEMELERDE HESABINI VERECEK"

Sorumlular mahkemelerde hesabını vereceğini söyleyen Türel, "Birincisi ihaleye girişteki yeterlik kuralını değiştirdiler. Bu sayede hiçbir iş deneyim belgesi olmayan, ihaleden 20 gün önce apar topar kurulmuş A-Kent firması ihaleye girebildi. Komisyon ihaleye sadece bu firmayı kabul etti. Hiç kimseyle yarışmadan ihaleyi aldı. Bunu halka açıklayın. Niçin böyle bir şartname hazırladınız. Neyin hesabını yaptınız. İkinci değişiklik, tazminat maddesinde yapılmış. Eski şartnamede , " sözleşmenin hukuken yada fiilen uygulanamaz hale gelmesi durumunda yüklenici idareden tazminat alamaz" hükmü varken bunu da değiştirdiniz ve yüklü bir tazminat maddesi eklediniz niye? Bunu cevaplayın, amacınız neydi?" dedi.

"VATANDAŞIN PARALARI NEREDE?"

İlk kurulan Ant Kart sözleşmesinde vatandaşın paraları Belediyenin kontrolünde olduğunu söyleyen Türel, "Siz ne yaptınız. Banka hesaplarını tümüyle A-Kent firmasına bıraktınız. Bu firma iki yıl belediye payı olan yüzde 2'leri ödemedi. Ne yaptınız. Vatandaşın paraları nerede? Kartlarda kalan bakiyeler nerede? Halk Kart ihalesi, İdare Mahkemesince neden iptal edildi? İhalede açıklık ve aleniyet ilkesine aykırılık nedeniyle iptal kararı verildi. Bu karar çıkınca sözleşmeyi feshettiniz. Firmanın teminatını iade ettiniz. Neden kanunda emredici hüküm bulunmasına rağmen tasfiye etmediniz? " diye konuştu.

"İŞ YARGIYA İNTİKAL ETTİ"

Yasal zorunluluk olan tasfiye sürecinin başlatıldığını hatırlatana Türel, "İş yargıya intikal etti. Hemen yeni bir sistem kurmak zorunluydu. Bu sefer eskiden olduğu gibi bu işi bir firmaya vermeyelim dedik. Her yapılan iş açıkça konuşulup tartışılarak alınan meclis kararıyla yapıldı. Belediye olarak yasadan dolayı sahip olduğumuz imtiyazı başka firmalara değil kendi şirketimize verdik. Hiçbir firmaya ihale edip halkı bu firmanın insafına terk etmedik. Vatandaş mağdur olmasın diye belediye otobüslerinde 31 Ocak ve tramvaylarda 15 Şubat'a kadar sistemi açık tuttuk" dedi.

"DEVLETİN DE ZARAR UĞRAMAMASI SAĞLANIYOR"

Vatandaşa yeni kartları ücretsiz verildiğini kaydeden Türel, "Eski kartı teslim alını ve ücretsiz olarak yeni kartını teslim aldığına dair bir tutanak imzalanıyor. Bu değişimden sonra eski sistemle ilgili belediyemizin şirketine bir sorumluluk yüklememek için bu işlem yapılıyor. Devletin de zarar uğramaması sağlanıyor" şeklinde konuştu.

Türel’den Semih Esen’e ‘Antalyakart’ Cevabı

Türel’den Semih Esen’e ‘Antalyakart’ Cevabı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim