• BIST 9524.59
  • Altın 2495.454
  • Dolar 32.5969
  • Euro 34.7691
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 18 °C

Türel’den Kadın Çalışanlara Özel Yemek

Türel’den Kadın Çalışanlara Özel Yemek
Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde, Büyükşehir Belediyesi'nin kadın çalışanları ile yemekte bir araya geldi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde, Büyükşehir Belediyesi'nin kadın çalışanları ile yemekte bir araya geldi. Türel, "Çalışma hayatında kadın erkek ayrımı yoktur ama biraz fark varsa o da kadın kardeşlerimizin üstünlüğüdür" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, belediyenin kadın çalışanlarıyla yemekte buluştu. Cam Piramit'teki etkiliğe Başkan Türel, eşi Ebru Türel ile birlikte katıldı. Kadın çalışanların alkışları ile salona giren Türel, sevgi çemberine alındı. İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı sanatçılarının müzikleriyle renklendirdiği etkinlikte, tüm kadın çalışanlara karanfil verildi ve gümüş küpe hediye edildi. Kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayan Başkan Menderes Türel, "Bizim için esasen çalışma hayatında kadın erkek ayrımı yoktur, bizim geleneğimizde de çalışma kanunlarımızda da kadın ve erkek arasında ayrımcılık yoktur. Ayrım değil, ama biraz fark varsa o da kadın kardeşlerimizin üstünlüğüdür" dedi.

EN ÇOK KADIN ÇALIŞANI OLAN KURUMUZ

Büyükşehir Belediyesi olarak Antalya'da en fazla kadın çalışanı olan kurum olduklarını belirten Türel, şöyle konuştu: "Kısmi zamanlı çalışan, şirketlerde çalışan personel ile birlikte 1172 kadın çalışanımız bulunmaktadır. Birçok önemli görevde de kadın arkadaşlarımız önemli görevlerdedir. Hem kadın çalışma arkadaşlarımızın haklarının korunması hem de Antalya'nın bütün kadınlarına mümkün olan en iyi hizmeti götürmek benim çok önem verdiğim bir meseledir. Her zaman söylediğim gibi, birçok altyapı projesi, büyük projeler yapıyoruz, ama en önemli işimiz aileye, kadınlara, çocuklara, yaşlılara, engellilere, yoksullara dönük sosyal hizmetlerimizdir. Benim için ihtiyaç sahibi bir kişiye yardım etmek, bir yol yapmaktan daha önemlidir. Aile merkezleri, gençlik merkezleri, sağlık merkezleri, kreşler, huzur evi, sığınma evi, engelli hizmetleri, sosyal kart gibi hizmetlerimizde en fazla önem verdiğimiz konu ise kadınlara dönük hizmetlerimizdir. Çünkü kadının toplumun temeli olduğunu, ailenin temeli olduğunu çok iyi biliyoruz."

KADIN KİMSESİZ DEĞİL

Başkan Türel, Türkiye'de kadının çalışma hayatındaki yeri, kız çocuklarının eğitimi ve kadınlara dönük sosyal ve ekonomik desteklerde son yıllarda çok büyük bir atılım gerçekleştiğini kaydetti. Türel, şu bilgileri verdi: "Kadın kimsesiz değil, artık devlet var, belediyeler olarak biz varız. Bakın, 2002 yılında Türkiye'de sadece 8 kadın konuk evi bulunuyordu. 2015 yılında 135 konuk evi hizmet vermektedir. Eşi Vefat Eden Kadınlara Düzenli Nakdi Yardım Programı hayata geçirilmiştir. 2015 sonu itibarıyla yaklaşık 295 bin kadına aylık 250 lira düzenli nakdi destek verilmektedir. Kadınların üretim yapmalarına ve işyeri açmalarına ayrıca kadın girişimci desteği verilmektedir. Son yıllarda kız çocuklarının eğitiminde büyük mesafe alınmıştır. Genç kadınların çalışma hayatına katılma oranı yükselmektedir. Belediyemiz de kadınlara dönük hizmetlerinde büyük bir ilerleme yapmıştır."

EVİN REİSİ KADINDIR

"Türkiye'de aile reisi kağıt üzerinde erkektir, ama fiiliyatta hepimiz biliyoruz ki, evin reisi kadındır" diyen Başkan Türel şöyle devam etti: "Türkiye'de çocuk eğitimi kadınların üzerindedir, evin bütçesi kadına çok bağlıdır, ailenin sosyal bağları, komşuluk ve akrabalık ilişkileri kadından sorulur. Erkekler daha çok dışarıda hava atarlar, ama evin içinde durum farklıdır. Türkiye'de kadının ev yükü gerçekten ağırdır. Çocuğa bakmayı bilmeyen, yemek yapmayı bilmeyen, çamaşır makinesini, bulaşık makinesini çalıştırmayı bilmeyen erkekler yüzünden kadınların yükü mecburen fazla olmaktadır. Çalışan kadınların yükü ise 2 misli fazladır. Bu sebeple biliyorum ki, hepiniz çok fedakarca çalışıyorsunuz. Bugün bu yemekle aslında sizlere bu fedakarlığınız için özel olarak teşekkür etmek istedim. Hepiniz teşekkürü hak ediyorsunuz, Allah hepinizden razı olsun, sağolun, varolun."

EŞİNE ÖZEL TEŞEKKÜR

Konuşmasında eşi Ebru Türel'e özel olarak teşekkür eden Başkan Menderes Türel, "Gecesi gündüzü olmayan bir şekilde çalışıyoruz. Ne saat ne de gün ve gece demeden oradan oraya koşturuyoruz. Ben de şahsen aile işlerinin büyük kısmını Ebru hanımefendiye bırakmış durumdayım. Sağolsun kendisi işini, evimizi idare ettiği gibi, gelip bir de burada bize destek oluyor. Özellikle de kadınlara ve ailelere dönük sosyal hizmetlerde bize katkısı büyük oluyor, bu vesileyle kendisine de teşekkürü bir borç biliyorum" diye konuştu.

SOSYAL ÇALIŞMALARA ÖNCÜLÜK EDİN

Büyükşehir Belediyesi kadın çalışanlardan hem belediye hizmetlerinde hem de belediye dışında gönüllü sosyal çalışmalarda öncülük beklediğini ifade eden Türel, sözlerini şöyle tamamladı: "Sosyal sorumluluk projelerimize katılın, öncülük edin, fikir üretin, proje üretin. El elden, akıl akıldan üstündür. Rütbelerin, unvanların, yapılan iş türünün önemi yoktur. Sokakta temizlik yapan işçi kardeşim de büyük bir hizmet vermektedir. Bir kişinin işini iyi yapması, bütün belediyemizin iyi çalışması anlamına gelir. Herkesin daha ileri olduğu bir alan mutlaka vardır ve kapasitenizi bu yönde değerlendirebileceğinize inanıyorum. Kadın çalışan olarak Antalya'ya ve Türkiye'ye yaptığınız hizmetler için teşekkür ediyorum. Dünya Kadınlar Gününüz kutlu olsun. İnşallah hep beraber huzurla, sevgiyle, sağlıkla daha büyük başarıla imza atacağız. Allah'a emanet olun."

NİHAT AKÇER'İN TÜRKÜLERİYLE COŞTULAR

Başkan Türel, gecede belediyenin kadın çalışanları adına eşi Ebru Türel, ANSET Genel Müdürü Gaye Doğanoğlu, Yazı İşleri Daire Başkanı Ruhiye Sami, Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Ayşe Üstündağ, Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Daire Başkanı Hülya Atalay'a çiçek verdi. Başkan Türel'in programdan ayrılmasının ardından kadınlar İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı sanatçısı Nihat Akçer'in hareketli türküleri eşliğinde halay çekerek, gönüllerince eğlendi.

Türel’den Kadın Çalışanlara Özel Yemek

Türel’den Kadın Çalışanlara Özel Yemek

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim