• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 26 °C

Türel: “Sıkıntıları Çok Çalışarak Aşabileceğimiz Konusunda Berlin’de Umutlandım”

Türel: “Sıkıntıları Çok Çalışarak Aşabileceğimiz Konusunda Berlin’de Umutlandım”
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Berlin'de katıldığı Uluslararası Turizm Borsası Fuarı'nda, "Arkadaşlarımızın heyecanı, morali...

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Berlin'de katıldığı Uluslararası Turizm Borsası Fuarı'nda, "Arkadaşlarımızın heyecanı, morali fevkalade yüksek. Sayın Bakanımız çok önemli destekler veriyor. Bu süreçte bir takım sıkıntıları çok çalışarak aşabileceğimiz konusunda Berlin'de umutlandım" dedi.

Dünyanın en büyük turizm fuarı ve turizm sektörünün buluşma noktası olarak bilinen ve bu yıl 50'incisi düzenlenen Uluslararası Turizm Borsası Fuarı (ITB), Almanya'nın başkenti Berlin'de kapılarını ziyaretçilerine açtı. 187 farklı ülkede 10 bini aşkın katılımcının stant kurduğu fuarda Türkiye'yi de 127 firmanın temsil ediyor. Türkiye'nin tanıtımının yapıldığı fuarda yabancı turistler en çok Antalya standına büyük ilgi gösterdi.

Fuara katılan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, genel havanın umut verici olduğuna vurgu yaparak, "Dolayısıyla özellikle önümüzdeki süreçte geçen seneye göre erken rezervasyonlarda bir miktar gerileme olmasına rağmen bunun kısmen de olsa telafi edebileceğini düşünüyorum. Özellikle son dakika rezervasyonlarıyla bir toparlanma yaşanacak gibi görünüyor. Gelecek açısından umut verici" dedi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, "Antalya olarak bu sene özellikle Expo organizasyonu büyük şansımız oldu. Avantajlarımızdan bir tanesi. Çünkü beş milyon en az yerli ve yabancı turistin ziyarete geleceğini düşünüyoruz. Bu noktada burada da önemli girişimler yürütülüyor. Dünya üzerindeki konjoktürel gelişmeler, Türkiye'nin jeopolitik konumu elbette ki bir takım dünya üzerindeki olumsuz siyasi gelişmelerden etkilenmemiz gibi bir durumu ortaya çıkardı. Ama umutsuzluğa gerek yoktur. Bunu açıklıkla söylüyorum. Bu sene belki sıkıntılı bir sene ama bu sıkıntıları gidermek için avantajlarımızın olduğu bir senedir. İnşallah bunları en iyi bir şekilde değerlendireceğiz" açıklamasını yaptı.

Turizm sektöründeki kişilerle uzunca görüşmeler yapıldığını kaydeden Antalya Belediye Başkanı açıklamasını şu şekilde sürdürdü: " ayın Bakanımızla uzunca süre birlikteydik. Arkadaşlarımızın heyecanı, morali fevkalade yüksek. Sayın Bakanımız çok önemli destekler veriyor. Bu süreçte bir takım sıkıntıları çok çalışarak aşabileceğimiz konusunda Berlin'de umutlandım".

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal'ın 50 milyon turist, 50 milyar dolar ciro hedefinin ulaşılabilir olduğuna da değinen Başkan Türel, "Türkiye'mizdeki turizm ürünümüzün kalitesi dünyadaki rakiplerimizin çoğunun üstünde. Dolayısıyla böyle baktığımızda gerçekten kaliteli bir ürününüz varsa bizim bu hedeflere ulaşmamamız için hiç bir sebep yoktur. Yeter ki çalışalım gayret edelim neticesini alalım" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim