• BIST 9457.07
  • Altın 2497.709
  • Dolar 32.5927
  • Euro 34.8193
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 22 °C

Türel Beton Kavşakları Eleştirenlere Sert Çıktı:

Türel Beton Kavşakları Eleştirenlere Sert Çıktı:
Antalya'da muhalefetin herhangi bir bilimsel bilgiye dayanmadan sadece siyaset yapmak için eleştiride bulunduğunu ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı...

Antalya'da muhalefetin herhangi bir bilimsel bilgiye dayanmadan sadece siyaset yapmak için eleştiride bulunduğunu ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, "Antalya'ya elimizden gelen ne varsa yapacağız. Antalya'ya değer katacak her türlü projeyi size rağmen kazandıracağız. İstedikleri kadar uğraşsınlar, ayağımıza çelme takmaya çalışsınlar. Başaramayacaklar" dedi. Türel, "Antalya'ya beton kavşaklar yapıp çirkinleştirdiğimi söylüyorlar. Tahtadan kavşak mı yapacağım. Muhalefet bir eleştiri getiriyorsa, çözümünü de söylemeli" diye konuştu.

Antalya'da birbiri ardına hayata geçirdiklerini yatırımların, startını verdikleri dev projelerin muhalefeti şaşkına çevirdiğini söyleyen Başkan Menderes Türel, son dönemde muhalefetten gelen eleştirilerin altında ne yapacağını bilememe duygusunun yattığını söyledi. Başkan Türel, "Muhalefet, hayatı boyunca hiçbir şey yapmadığı için bir şey yapılmasına alışık da değil. Büyük hizmetler yapıldığını görünce de şaşırıyor ve ne diyeceğini bilemiyor. Kağıt iskambilden kaleler yapan muhalefetin bu kaleleri sürekli yıkıldığı için bizim yapmış olduğumuz projelere karşı çıkıyor, açıkçası büyük bir şaşkınlıkla ve gaflet içerisinde ilginç iddialar getiriyor. Ben de bunlara gülüyorum. Aslında bunlara alışığım" dedi.

TAHTADAN KAVŞAK MI YAPALIM

Muhalefetin eleştirilerindeki tutarsızlıklara dikkat çeken Türel "Antalya'ya beton kavşaklar yapıp çirkinleştirdiğimi söylüyorlar. Tahtadan kavşak mı yapacağım. Bunun alternatifi ne? Muhalefet bir eleştiri getiriyorsa, bu eleştirinin çözümünü de getirmeli" diye konuştu.

KAVŞAKLARI KULLANANLAR İNSAN DEĞİL Mİ?

Muhalefetin sırf eleştiri yapmak için eleştiri yaptığını anlatan Türel, CHP Milletvekili Çetin Osman Budak'ın yatırımları eleştiremeyince Büyükşehir Belediyesi projelerinin insan odaklı olmadığını öne sürmesini hatırlattı. Başkan Türel, "Projelerimizin insanlar için olmadığını söyledi. Şimdi, herhalde bizim yaptığımız bu kavşaklardan Çetin Bey geçiyordur. Bizi eleştiren muhalefet mensupları geçiyordur. O kavşaklardan geçiyorken, kendilerini insan yerine koymuyorlarsa o kendilerinin sorunu. Ben ona bir şey diyemem. Her gün kavşakları kullanan vatandaşlarımıza, siz insan değilsiniz diyorlarsa kusura bakmayacaklar. O zaman en sert eleştiriyi getiririm, dönün aynaya kendinize bakın derim. Böyle bir şey kabul edilebilir mi? Raylı sistem toplu ulaşımda dünyanın en çağdaş sistemi. Neymiş, bu proje insanlar için değilmiş. Kimin için söyleyin o zaman. Maskeniz düşsün. Muhalefetin yapıcı eleştirileri olsa da hatamızı düzeltecek bir şey bulabilsek" ifadelerini kullandı.

Seçildikleri ilk günden itibaren yapıcı, tamamlayıcı, eksikleri giderici her türlü eleştiriye hazır olduğunu söylediğini dile getiren Başkan Türel, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı'nın Boğaçayı ile ilgili görüşlerinden istifade ettiklerini kaydetti. Başkan Menderes Türel, "Muhalefette de bunlar olsa ben inanın, çok memnun olurum" dedi

ANTALYA'YA BİR ŞEY YAPMAYIN DİYORLAR

Muhalefetin Antalya'ya hizmet yapmayın diyecek kadar ileri gittiğini ifade eden Türel CHP İl Başkanının "Türel bunları yapmasın, burası Venedik olarak kalsın, burası Prag gibi kalsın" şeklindeki beyanlarını hatırlattı. Başkan Menderes Türel, şunları söyledi: "100 sene önce altyapısını bitirmiş şehirlerden bahsediyorlar. Eğer siz 5 senede bize 15 sene kaybettirmeseydiniz biz çok farklı projelerle uğraşıyor olurduk. Antalya'da 5 senede bir tane kavşak yapamadınız. Bunun hesabını da sandıkta verdiniz zaten. Antalyalı yeter dedi. Biz hizmet edecek insanları istiyoruz dedi. Bizi seçti. Biz şimdi onların güvenine layık olmak için gece gündüz çalışıyoruz. Bakınız günde 16-18 saat çalışıyorum. Çok keyif alarak çalışıyorum. Şerefle çalışıyorum. Bunu Antalyalılar sayesinde yapıyoruz. Onlar bize bu hizmet imkanını vermeseydi aynı zihniyet Antalya'da yerel yönetimde devam ediyor olsaydı, hala problemlerle uğraşıyor olacaktık. Şimdi "Antalya Venedik gibi kalsın, Prag gibi kalsın. Yani Antalya'ya hiçbir şey yapmayın" diyorlar. Bunu kim söylüyor? CHP İl Başkanı. Kusura bakmayacak. Biz Antalya'ya elimizden gelen ne varsa, Antalya'ya değer katacak her türlü projeyi size rağmen kazandıracağız. İstediğiniz kadar uğraşın, ayağımıza çelme takmaya çalışın. Başaramayacaklar."

BİLGİSİZLİKTEN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİL

Muhalefetin bilgisiz olduğunu ifade eden Başkan Türel şöyle devam etti: "Prag gibi kalsın demek, hakikaten bilgisizlik. Cahillik diyeceğim ağır kaçacak diye endişe ediyorum. Ben Prag Belediye Başkanı ile ilk dönemimde bir toplantıda beraber konuşmacıydım. Bütçesini açıklıyorken, "Toplu ulaşıma bütçemizin yüzde 40'ını ayırıyoruz, altyapıya da yüzde 8.5 unu ayırıyoruz" dedi. Bana çok ilginç geldi, ayrıca şaşırdım. Kendisine "Bütçenizin yüzde 40'ını toplu ulaşıma ayırıyor iken raylı sistem mi yapıyorsunuz, ya da otobüs mü alıyorsunuz" diye sordum. "Hayır. Biz de o işler 100 sene önce bitti. Toplu ulaşımda her 100 kişiden 65'ini belediye olarak ben taşıyorum. Sadece toplu ulaşımdaki zararı bütçemden karşılıyorum. Belediyecilikte toplu ulaşımda karlılık düşünülmez" yanıtı verdi. Bu Konya ve Bursa'da da böyle."

Antalya da kamu itibariyle taşınan yolcu sayısı oranının yüzde 10 ile 15 olduğunu belirten Başkan Türel, "Antalya büyüyor bu toplu ulaşım ağını daha da genişletmemiz lazım. Özel sektör bu taşımacılıkta bizim önemli bir çözüm ortağımız. Onları da mağdur etmeden yolumuza el ele kol kola devam edeceğiz. Prag Belediye Başkanına bir soru daha sordum, "Alt yapı yatırımları için de yüzde 8.5 çok az değil mi?" diye. "Başkanım bizim ayırdığımız bütçe bakım onarım bütçesi, biz 100 sene önce kanalizasyon, arıtma, yağmur suyu drenaj kanalları hepsi bitmiş" dedi. Şimdi CHP İl Başkanı çıkıp bana diyor ki Prag gibi ol. 100 sene önce bitirilseydi bu sorunlar bende Prag gibi olmayı çok iyi bilirdim. Ama önce bir öğren de gel derler adama. Prag'da ne var ne yok bir anla da gel. Arkasından da diyor ki Antalya Prag Venedik gibi olacak Menderes Türel hiçbir şey yapmasın. Olacak şey değil" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim