• BIST 9681.89
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 28 °C

Türel, Antümder Üyeleriyle Bir Araya Geldi

Türel, Antümder Üyeleriyle Bir Araya Geldi
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya için çıktığı tanıtım maratonunda, 1 hafta içinde 30 bin kilometreye yakın yol kat ettiğini...

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya için çıktığı tanıtım maratonunda, 1 hafta içinde 30 bin kilometreye yakın yol kat ettiğini söyledi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya Bütünşehir Kültür ve Dayanışma Derneği (ANTÜMDER) üyeleri ile kahvaltıda bir araya geldi. Son 1 hafta içindeki yolculuğu ve Antalya'ya kazandırılan hizmetleri anlatan Başkan Türel, Bütünşehir Yasası ile hizmet alanlarının genişlediği ve artık Antalya'nın dört bir tarafında yaşayan vatandaşların, Büyükşehir farkı ile yıllardır hasretini çektikleri hizmetlere kavuştuğunu kaydetti. Başkan Türel, "Antalya için, son bir hafta içinde 30 bin kilometreye yakın bir yol katetmişiz. Gece gündüz Allah ne kadar güç verdiyse memleketimiz adına birçok çalışmayı yürütüyoruz" dedi.

İLK DURAK TURİZM FUARI

Tanıtım maratonunun çok verimli geçtiğini kaydeden Başkan Türel, "İlk önce bildiğiniz gibi dünyanın en önemli turizm sektörünün buluşma adresi olan Berlin'deki ITB turizm fuarında sektör temsilcileri ile bir araya geldik. Bu birliktelik benim için önemliydi; çünkü sektörün gerçekten morale ihtiyacının olduğu bir süreç yaşıyoruz. Orada arkadaşlarımızla sorunları daha detaylı değerlendirme şansı bulduk. En önemlisi de tabi Sayın Bakanımızın fuara teşrifleri oldu. Sayın Bakanımızla da uzunca bir zaman turizme yönelik birçok sorunu değerlendirme istişare edebilme fırsatını buldum" diye konuştu.

BU HİZMETİN DEĞERİ ÖLÇÜLEMEZ

Tanıtım maratonu sırasında değeri hiçbir maddi karşılık ile ölçülemeyecek bir hizmetin de temellerini attıklarını ifade eden Başkan Türel, Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak kardeş şehir Mostar'a ilk öğrenci yurdunun temellerini kazandırdıklarını kaydetti. Türel, "Bizim için çok büyük önemi ve manevi değeri olan Mostar'da öğrenci yurdu yapımını Büyükşehir Belediyesi olarak üstlendik. Bosna bizim için çok önemlidir. Abartmış olmadığımı düşünüyorum. Bizim için Kudüs ne ise, Mekke ne ise, Cidde ne ise, Bosna'da odur. Çünkü Müslümanlığın batıdaki son burcudur. Bosna üzerindeki oynanan oyunlar da o burcu bir şekilde yıkmak devirmek üzerinedir" dedi.

YURDUN ADI ANTALYA

Temelleri atılan hizmetin mutluluğu ve gururunu yaşadıklarını kaydeden Başkan Menderes Türel, Cemal Biyediç Üniversitesi rektörünün "Bu yatırım savaştan sonra Bosna'da yapılan en doğru yatırımdır" sözleri ile gurur ve mutluluklarının ikiye katlandığını söyledi. Daha önce Çanakkale Şehitliği'nde Antalya olarak 70 metre boyunda bayrak direğine 315 metre kare büyüklüğünde Türk Bayrağı asarak tüm şehitlere armağan ettiklerini hatırlatan Türel, şimdi de Müslümanların batıdaki son burcu Bosna'da Türk Bayrağını dalgalandırmanın gururunu yaşadıklarını söyledi. Başkan Türel " Biz bu hizmeti Antalyalılar adına orada gerçekleştiriyoruz. Yurdun adını Antalya yurdu olarak konulmasını rica ettik."

İNSANLIĞIN SORUNUNA SAHİP ÇIKMAYA ÇALIŞIYORUZ

Başkan Türel, konuşmasını şöyle sürdürdü;

"Yani zaman zaman konuşulur tartışılır kendi kendimize de sorabiliriz, Ya Büyükşehir Antalya'nın sorunlarını bitirdi de gidip neden Bosna'da yurt yapıyor denilebilir. Tabi bu sorunun karşılığı şudur. Türkiye bütün sorunlarını bitirdi mi de Somali'ye, Myanmar'a gidiyor. Oradaki ehli Müslüman'a yardım ediyor demek abesle iştigaldir. Dolayısıyla biz insanlığın nerede bir sorunu varsa buna kendi çapımızda mutlaka sahip çıkmalıyız."

MİLLİYETÇİLİK ESERLE OLUR

Bu milleti seven herkesin milliyetçi olduğunu kaydeden Türel "Milliyetçilik hizmetle olur eserle olur. Bu gayretleri göstermekle olur. Yoksa ben milliyetçiyim deyip de milleti adına hiçbir şey yapmayan birçok insanı tanıyoruz. Ama bunu ağzına almayıp milletini her şeyden çok seven ve bunun için kanını akıtan gazilerimizi, şehitlerimizi her zaman minnetle anıyoruz. Dolayısı ile bu ülkenin bayrağının dünyanın her yerinde en güzel şekilde dalgalandırılması, bu millet adına yapılması, milliyetçilik adına yapılması gereken çok önemli bir adımdır. Bunu ifa ediyoruz. Bundan da Antalya olarak Antalyalılar adına bu projeyi yürüttüğümüz için onur duyuyoruz. Orada da söyledim. Büyükşehir meclisinde böyle bir eseri oraya kazandırmak için tüm partilerimizin oy birliği ile bir karar alındı; bu da Antalyalıların Bosna'ya Mostar'a vermiş olduğu değerin, önemin, kardeşliğin en güzel göstergesidir. O yüzden tüm siyasi partilerin mensupları olan değerli meclis üyelerimize de o desteği verdikleri için teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Türel, Bosna Hersek'te gerçekleşen temel atma töreninin ardından Türkiye'ye döndüğünü, nerede ise soluklanmadan Dünya'nın en büyük emlak Fuarı MIPIM'de Antalya'yı tanıtmak için Fransa'ya gittiğini kaydetti. Vizyon projelerin tanıtıldığı Antalya stantının ziyaretçi akınına uğradığını kaydeden Türel, buradan Almanya'ya geçerek dünyanın en büyük turizm organizasyonlarından biri olan TUİ'de Antalya'yı anlattığını dile getirdi. Antalya'dan İspanya'ya geçen Başkan Türel, burada Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü Başkanı Talep Rifai ile bir araya geldiğini belirtti.

Türel, Antümder Üyeleriyle Bir Araya Geldi

Türel, Antümder Üyeleriyle Bir Araya Geldi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim