• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 25 °C

Türel, Akdeniz Sanayi Sitesi Esnafıyla Buluştu

Türel, Akdeniz Sanayi Sitesi Esnafıyla Buluştu
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 19 kavşaktan 16'sının 2 yıl dolmadan tamamlandığını söyledi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 19 kavşaktan 16'sının 2 yıl dolmadan tamamlandığını söyledi.

Akdeniz Sanayi Sitesi'ni ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, esnafla kahvaltıda bir araya geldi. Esnafın sorunlarını dinleyen Türel, Büyükşehir Belediyesi'nin Antalya'ya kazandırdığı yatırım projelerden örnekler verdi. Antalya için gece gündüz çalıştıklarını anlatan Türel, "Bu hizmetlerimizi yapıyorken size vermiş olduğumuz sözlerin yerine gelmesi en önemli önceliğimiz. Şükürler olsun bugüne kadar sizlere verdiğim her sözü yerine getiren bir belediye başkanı olmanın onurunu Cenabı Hak bana yaşatıyor" dedi.

ANTALYA ŞANTİYE ALANINA DÖNDÜ

5 yıl boyunca hizmet adına yaprak kımıldamayan, fetret dönemini yaşayan Antalya'nın artık şantiyeye döndüğünü belirten Başkan Türel, "Sadece kent merkezi değil Alanya'dan Kaş'a kadar bu şantiye görüntüsüne, bu büyük eserlere şahitlik ediyorsunuz. Seçimden önce verdiğimiz her sözü yerine getireceğiz demiştik. 5 senede 19 kavşak yapacağız demiştik ama 2 sene dolmadan 16 kavşağı tamamladık. Bu hizmetlerin hepsi sizlerin eseri" diye konuştu.

FELAKET TELLALLARI İŞBAŞINDA

Türkiye bir istikrar adası olarak yükseliyorken felaket tellallarının yine iş başında olduğunu söyleyen Türel şöyle konuştu: "Bu memleket batıyor, bitiyor. Bu memleket perişan olmak üzere diye kolları sıvadılar ve bir algı yönetimi ile şimdi Türkiye'ye karşı yeni oyunlar peşindeler. İşte biz bu felaket tellallarına Antalya'dan cevap veriyoruz. G20, EXPO gibi dev organizasyonlara ev sahipliği yaparak veriyoruz. Dünyanın en önemli kentlerinin yer aldığı, Antalya'nın da üyesi olduğu Güçlü Şehirler Ağı zirvesi Antalya'da yapılacak. Daha önce Paris'te yapılması kararlaştırılan bu toplantı Paris'teki olumsuz gelişmeler ve Türkiye'ye olan güvenin eseri olarak Antalya'ya alındı. En Gelişmiş 20 ülkeyi ağırlamıştık, Mayıs Ayında en gelişmemiş 20 ülkenin liderleri Antalya'ya geliyor. Yaklaşık 3 bin kişilik önemli bir uluslararası topluluğa ev sahipliği yapacağız. Dünyada Türkiye ve Antalya üzerine oynanmak istenen oyunlara bu organizasyonlarla karşılık veriyoruz."

DÜNYA ANTALYA'NIN FARKINDA

Antalya'yı dünya kenti tanımına layık bir şehir haline getirmek için çalıştıklarını kaydeden Başkan Türel, "Önümüzde Boğaçayı Projesi, Konyaaltı Sahil Projesi, raylı sistemin üçüncü etabı var. Kurvaziyer liman projemiz var. Bu projelerin hepsine bu yıl içerisinde başlayacağız ve birkaç sene içerisinde de tamamlayacağız. Biz bu yatırımlarla Antalya'yı taçlandıracağız diye uğraşırken dünya bunun farkında. Dünyanın en büyük yatırımcıları Antalya'yı bu felaket tellallarına rağmen adeta kapı komşusu etti. Kuveyt'in en büyük sermaye grubu yatırım yapmak için burada. O gidiyor Suudi Arabistan'dan biri geliyor. Türkiye'nin en büyük sermayeleri bu projelerle ilgili her gün kapınızı aşındırıyor."

ENDİŞEYE GEREK YOK

MIPIM Fuarı'nda bu projeleri dünyanın en önemli gruplarına tanıtmak üzere Fransa'ya gideceğini söyleyen Türel, "Türkiye ile ilgili endişe edilecek bir tablo olsaydı bu tablo hiçbir zaman gerçekleşmezdi. Biri gidip biri gelen bu trafik hiçbir zaman söz konusu olmaz. Onun için moralimizi yüksek tutalım. Antalya yoluna emin adımlarla devam ediyor Türkiye üstünde ameliyat yapmak isteyenlerin hepsi dönüp Antalya'ya baksınlar, bu ülkenin nasıl güçlü ve dik şekilde yoluna devam ettiğini görsünler" dedi.

Toplantının Akdeniz Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Mehmet Öztürk, Başkan Türel'e Pakistanlı ustalar tarafından yapılmış ahşap bir geyik hediye etti.

Türel, Akdeniz Sanayi Sitesi Esnafıyla Buluştu

Türel, Akdeniz Sanayi Sitesi Esnafıyla Buluştu

Türel, Akdeniz Sanayi Sitesi Esnafıyla Buluştu

Türel, Akdeniz Sanayi Sitesi Esnafıyla Buluştu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim