• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 25 °C

Turcas’a, 3’üncü Kez Kadınlarla Güçlendirilmiş Yönetim Kurulu Ödülü

Turcas’a, 3’üncü Kez Kadınlarla Güçlendirilmiş Yönetim Kurulu Ödülü
Turcas Petrol, Bağımsız Kadın Direktörler Projesi (BKD) kapsamındaki "Kadınlarla Güçlendirilmiş Yönetim Kurulu Ödülleri'nde üst üste üçüncü kez...

Turcas Petrol, Bağımsız Kadın Direktörler Projesi (BKD) kapsamındaki "Kadınlarla Güçlendirilmiş Yönetim Kurulu Ödülleri'nde üst üste üçüncü kez ödüle layık görüldü.

Turcas Petrol, Sabancı Üniversitesi Kurumsal Yönetim Forumu tarafından 2014 yılından bu yana düzenlenen Bağımsız Kadın Direktörler Projesi (BKD) kapsamındaki "Kadınlarla Güçlendirilmiş Yönetim Kurulu Ödülleri'de üst üste üçüncü kez ödül aldı.

Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi'nde gerçekleştirilen 3'üncü Türkiye Kadın Direktörler Konferansı'nda, Turcas Petrol adına ödül alan Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Aksoy konuşma yaptı. Aksoy, konuşmasında "85 yıllık köklü geçmişiyle enerji sektöründe, yatırımlarda başarılı performansımızın yanı sıra kurumsal yönetim alanında da kendimizi yenilemeye devam ediyoruz. Turcas'ta kadın çalışan oranı yüzde 48 düzeyindedir. Bu ödüle 3'üncü kez layık görüldüğümüz için son derece gururluyuz. Burada belki de kız babası olmanın rolü olmuş olabilir. Ben de geleceği kurtarmak için bütün işverenleri kızlarını düşünmeye çağırıyorum" ifadelerini kullandı.

7 kişiden oluşan yönetim kurulunda 2'si bağımsız olmak üzere 3 kadın yönetim kurulu üyesi, Banu Aksoy Tarakçıoğlu, Ayşe Botan Berker ve Neslihan Tonbul Bağımsız Kadın Direktörler Projesi kapsamında hazırlanan üç ayrı endekste de Türkiye'de halka açık 417 şirket arasında ilk 5 içerisinde yer aldı. Şirketten yapılan açıklamada, Güçlendirilmiş Kadın Endeksi'nde Türkiye 2.'si, Cinsiyet Çeşitliliği Endeksi'nde Türkiye 2'ncisi, Kadın Yönetim Kurulu Üyeleri Oranı'nda Türkiye 4'üncüsü, halka açık enerji şirketleri arasında da kadınların yönetiminde en çok söz sahibi olduğu şirket unvanını koruduğu bildirildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim