• BIST 9575.35
  • Altın 2487.933
  • Dolar 32.508
  • Euro 34.8335
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C

Turan, Yeni Anayasayı Anlattı

Turan, Yeni Anayasayı Anlattı
AK Parti Grup Başkanvekili Av. Bülent Turan partisinin Çan ve Yenice'de düzenlenen İlçe danışma meclisi programında konuştu.

AK Parti Grup Başkanvekili Av. Bülent Turan partisinin Çan ve Yenice'de düzenlenen İlçe danışma meclisi programında konuştu. Turan, yeni anayasa ve başkanlık sistemi tartışmalarına değindi.

Kurulacak yeni anayasa uzlaşma komisyonunun belirli bir süreyle sınırlandırılması gerektiğini belirten Turan, "Bu sürenin 3-6 ay gibi kısa bir süre olması gerektiğini düşünüyorum" dedi. Turan, "Türkiye'nin ihtiyacı olan şey yeni bir anayasadır. Artık yamalı bir bohçaya dönmüş olan mevcut anayasanın değiştirilmesi değildir. Zaten 1982 Anayasası'nın ismi bile darbeyi çağrıştırıyor. Bu bakımdan darbe utancından artık kurtulmamız gerekiyor. Eğer bu Meclis yeni anayasa yapamazsa bütün siyasi partiler açısından bunun siyasi bedeli olur. 27 Mayıs'tan sonra da 12 Eylül'den sonra da anayasaları darbeciler yaptılar. Artık gerçek anlamda milletin yaptığı bir anayasaya ihtiyacımız var. Yeni anayasa bağlamında ele alınması gereken en önemli konu, sistem değişikliği meselesi olmalıdır. AK Parti uzun bir süredir, Başkanlık sistemini önerdiğini ve bu konunun tartışılması gerektiğini söylemektedir. Diğer partilerden de beklentimiz ön plana çıkardıkları ilkeler ışığında sistem önerilerini yapmaları" dedi.

"MİLLET ALDIĞI YETKİYİ BİR DAHA GERİ VERMEZ"

Muhalefetin yeni sistem arayışını ısrarla kişiler üzerinden tartışmaya açtığını hatırlatan Turan bu tavrın yeni anayasa yapım sürecini yıpratmaya yönelik olduğunu belirtti. Turan, "Parlamenter sistemin güçlendirilmesinden bahsediyor. Güçlendirmekten kasıtları nedir? Cumhurbaşkanı'nın eskisi gibi Meclis tarafından seçilmesi mi? Ancak şunu gözden kaçırıyorlar. Millet aldığı yetkiyi bir daha geri vermez" diye konuştu.

"AMAÇ; İSTİKRARA DARBE VURMAK"

Terör örgütüne yönelik operasyonları da değerlendiren Turan, bugün yaşanılan olayların Kürt meselesiyle uzaktan yakından alakası olmadığı söyledi. Turan, "Meclis'te tek bir gün tek bir HDP milletvekilinin Kürtlerin haklarıyla ilgili "şu düzenlemeyi yapalım" dediğini duydunuz mu? Varsa yoksa terör örgütünün savunuculuğu. Türkiye'ye karşı uluslararası güçlerin PKK'yı taşeron olarak kullandığı bir operasyon ile karşı karşıyayız. Cizre'de, Nusaybin'de yabancı savaşçıların olduğunu görüyoruz. Amaç, Türkiye'nin demokratikleşme yürüyüşünü engellemek, istikrarına darbe vurmak. Bu yüzden durmadan istikrarın sembolü olan Cumhurbaşkanımıza saldırıyorlar. Türkiye'nin terörle mücadelesini katliam diye değerlendiriyorlar. Bugün insanları göçe zorlayan, mahkemelerde yargılayan, kendilerine destek vermeyen insanları tehdit eden, sindiren bir terör örgütü ve onların destekçileri ile karşı karşıyayız. Terör örgütüne karşı mücadele devam edecek. Silopi'de çukurlar büyük oranda kapatıldı ve barikatlar kaldırıldı. Cizre ve Sur'da da kamu düzeninin sağlanmasına dönük operasyonlar devam ediyor. Operasyonlar sonrasında rehabilitasyon çalışmaları olacak. Vatandaşlarımızı, terör örgütünün insafına bırakmayacağız" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan ve Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, daha sonra ise Biga'da bazı ziyaretlerde bulundu. Biga Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifini ziyaret eden Turan ve Gider Kooperatif Başkanı Mehmet Sokullu ve Yönetim kurulu üyelerinden bilgi aldı. Kooperatif başkanı Mehmet Sokullu "Hükümetimize ve sizlere çok teşekkür ediyoruz. Geçmiş yıllarda talep ettiğimiz taktirde bir yılda zor gelen krediler şimdi her ay geliyor. Bu yüzden sizlere çok teşekkür ediyorum" dedi. AK Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan "İlçe ziyaretlerimizde önemli sivil toplum örgütlerini ziyaret etmeye özen gösteriyoruz. Bildiğiniz gibi dünyada uygulamalara baktığımızda düşük faizli olur, yüksek faizli olur ama faizsiz kredi diye bir örnek yoktur. Hükümetimiz esnafa destek olmak, onların sorunlarını bir nebze çözmek için 30 bin TL'ye kadar kredi imkanı sağladı. Sayın başkandan aldığımız bilgiye göre 1 Ocak'tan bu güne kadar 220 esnafımız bankaya başvurmuş. Başvurulardan 60 tanesi olumlu sonuçlanmış ve bunun dışında geri kalan esnafların işlemleri devam ediyor. Talepleri kabul olmayan esnaf hiç olmamış. Esnafımız aldığı ve alacağı bu kredilerle işlerini daha da güçlendirir temennisindeyiz" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan ve beraberindekiler daha sonra Biga Ticaret Odasını ziyaret etti. Turan'ı Biga Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Doğan karşıladı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim