• BIST 9125.29
  • Altın 2324.279
  • Dolar 32.3653
  • Euro 34.9479
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Turan: 'Kimse buraya kazık çakmıyor'

Turan: 'Kimse buraya kazık çakmıyor'
Milli takım kaptanı Arda Turan, 'Kaptanlık unvanları geçici. Ben takıma faydalı olmaya çalışıyorum. Kimse buraya kazık çakmıyor' dedi.

Türkiye'nin komşu ülke Yunanistan ile yaptığı hazırlık maçı ardından milli futbolcu Arda Turan basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"KAPTANLIK UNVANLARI GEÇİCİ, KİMSE BURAYA KAZIK ÇAKMIYOR"

Basın mensuplarının ikinci kez katılacağı Avrupa şampiyonası finallerine kaptan olarak gidecek olmasıyla ilgili soruya Turan, "Vallahi o zaman da takımım için mücadele ediyordum, şimdi de takımım için mücadele ediyorum, kaptanlık unvanları geçici. Ben takıma faydalı olmaya çalışıyorum. Kimse buraya kazık çakmıyor. Elimizden ne geliyorsa ülkemiz için vermeye çalışıyoruz ama 21 yaşında çok özel bir turnuva geçirmiştim kariyerim adına. Umarım 28-29 yaşında da öyle bir turnuva geçiririm"şeklinde cevap verdi.

"İNŞALLAH İLK YAKALADIĞIMIZ BAŞARIYI TEKRARDAN YAKALAYABİLİRİZ" 

Yunanistan karşısında iyi bir maç oynadıklarını belirten Arda Turan, "Kaybetmeden bir sene geçirdik. Bu muhteşem performans için arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Gerçekten muhteşem bir iş. Herhalde bütün ülkenin gurur duyacağı bir milli takım oluştu diye düşünüyorum. İnşallah 12 Aralık'taki kurada da en güzel kurayı çekip orada da iyi işler yaparız. Turnuvalarda olmak önemli. Arkadaşlarım için de benim için de çok farklı bir tecrübe olacak. İkinci kez orada olacağım. İnşallah ilk yakaladığımız başarıyı tekrardan yakalayabiliriz" dedi.

"KENDİSİNİ TÜRK HİSSEDEN HER TÜRKİYE VATANDAŞI BURADA OYNAYABİLİR"

Basın mensuplarının Fatih Terim'in 'Tüm Türk oyuncular hazır olsun 7 ay içerisinde her şey değişebilir' açıklamasının sorulması üzerine milli futbolcu, "Hocanın bunu açıklamasına gerek yok. Zaten 2. ligden iki tane kardeşimiz aramızda. Bu bile büyük bir cesaret göstergesi. Bütün oyunculara umut veren davranış. Burası Türk Milli Takımı. Kendisini Türk hisseden her Türkiye vatandaşı burada oynayabilir. Buranın kapısı herkese açık. Bu forma gerçekten çok değerli. Bu değerin kıymetini bilmeli herkes" diye konuştu.

"ÖZELLİKLE SON BİR SENEDEKİ PERFORMANSIMIZ TAKDİRE ŞAYANDI"

Hazırlık maçlarını değerlendiren Turan, "Beraber düşüp beraber kalkıyoruz ama pes etmek asla yok. Sonuna kadar savaşacağız. Umudumuz var. Bu takımın potansiyeli gerçekten var. İnanmadığım hiçbir şeyi mağlubiyetlerden sonra bile söylemedim. 'Hayal satmıyoruz' dedim. Gerçekten inandığım şeyleri söyledim. Çok şükür inandığımız şeyler karşımıza çıktı. Sonuna kadar savaştık, emek verdik. Zor bir serüvendi bizim için ama ne olursa olsun gitmeyi başardık. Hak ettiğimiz bir gidişti diyelim. Özellikle son bir senedeki performansımız takdire şayandı. Eski turnuvalara göre beraber hiçbir sıkıntı olmadan bir turnuva geçirdik" dedi.

"BİZ KARAKTERİNİ SAHAYA YANSITAN BİR TAKIMIZ"

Fransa'da yapılacak olan 2016 Avrupa Şampiyonası'na doğrudan gidilmesi hakkında ise kaptan Turan, "Böyle gitmek ülkemiz adına da bir mutluluk oldu. Ekstra bir sevinç oldu. Bildiğiniz gibi turnuvanın başında nasıl gidileceği anlatılıyor. En iyi üçüncülük de bunlardan biri. Dünya kupasına gitmenin de başka bir şekli var. Onun için de uğraşacağız, savaşacağız. Ama dediğim gibi biz karakterini sahaya yansıtan bir takımız. Pes etmiyoruz, sonuna kadar mücadele ediyoruz. Bu süreçte hem Türk halkı hem de sizler yanımızda oldunuz. İyi bir beraberlik sağladık diye düşünüyorum. Bu beraberlik bize çok şeyler kattı. O yüzden herkese çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"BİZ HERKESE KAFA TUTABİLİRİZ, HERKESİ YENEBİLİRİZ"

Basın mensuplarının 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası kura çekimleri hatırlatılması ve nasıl bir kura olmasını istersiniz sorusuna ise Turan, "Vallahi biz böyle sürekli konuşuyoruz. Hoca da hatta İzlanda maçından bir gün önce konuşurken 'Yarın direkt gidiyoruz' diye şakalaşıyorduk. Direkt gittik çok şükür. Dediğim gibi kim gelirse turnuvada olmak önemli. Biz herkese kafa tutabiliriz, herkesi yenebiliriz. Bu ihtimalimiz var. Türk Milli Takımı sahaya çıktığı zaman kimle olursa olsun bazen yüzde yüz bazen yüzde 30 da olsa bu ihtimali herkese veriyor diye düşünüyorum. İnşallah bu ihtimali başarabiliriz" diyerek sözlerini tamamladı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim