• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Turan; “Bu Kardeşliği Örnek Alsınlar”

Turan; “Bu Kardeşliği Örnek Alsınlar”
AK Parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan, Eceabat Belediyesi ile Gaziantep Şahinbey belediyesinin, kardeşlik için başlattığı girişimleri değerlendirdi.

AK Parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan, Eceabat Belediyesi ile Gaziantep Şahinbey belediyesinin, kardeşlik için başlattığı girişimleri değerlendirdi.

1915'de Dünya Savaş Tarihinin en önemli savaşlarına sahne olan Eceabat topraklarının her santimetrekaresinde bu savaşın izlerinin bulunduğuna dikkat çeken AK Parti Grup Başkanvekili Av. Bülent Turan, "Birileri, halen "Sur" kardeşliğinde ısrarcı. Günümüz gerçeklerinden ders almıyorsanız, 100 yıl öncesine bakın. Gerçek orada yatıyor. Gerçek, Çanakkale coğrafyasında yatıyor. Çanakkale kahramanı yüz binlerce Şehidimiz ve Gaziler diyarı Antep'in kahramanlarının tek meselesi bölünmemek ve parçalanmamaktı" dedi. Gaziantep Şahinbey" in kardeşlik ilişkilerinin önemini anlatmaya gerek bile olmayacağını söyleyen Turan, "Kara savaşlarının tamamı, sınırları içinde geçen Eceabat ile, Gaziler diyarı Antep Şahinbey'in kardeşlik ilişkileri içine girerek takdir topluyor. Birileri halen Sur kardeşliğinde ısrar etsin. Şehitler diyarı Çanakkale'nin marka değerine gölge düşüren hareketlerin ve ısrarcılığın karşısında durmaya devam edeceğiz. Bu kardeşliği örnek alsınlar. 1915" de, Osmanlıyı saf dışı bırakmanın ve Rusya'ya yardım göndermenin tek yolu olan Çanakkale Boğazı'nın kilidi, tarihin her aşamasında olduğu gibi yine Eceabat olmuştu. Şimdi Kardeş kent nasıl olur Eceabat ilçemiz bunu gösterecek. Boğazın kilidi, Ülkemiz için de örnek bir kardeşlik için açılmış olacak" dedi.

Ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Turan, "Türkiye'nin özellikle 7 Haziran'dan itibaren Suriye meselesine paralel olarak terörün tırmandığına tanık olduk. Tanık olduğumuz sadece terör örgütünün eylemleri olmadı elbette. Geçmişte ulusalcı çizgiyi savunan ve devleti kuran parti olarak tanınmaya özel önem atfeden CHP'nin HDP çizgisinde politika yapmaya başlaması, son dönemde tanık olduğumuz hadiselerden sadece birisi. HDP ile ilişkilerin bir örneği de, Sur kardeşliğine imza atan bir anlayış içinde olanlar. Şöyle de diyebiliriz; CHP, HDP'nin peşine takılmış. CHP'nin ulusalcı bir çizgiden adeta utangaç PKK yanlısı hale dönüştüğü görülüyor. Geçmişte kendince milli değerlere bağlılık duyan, ulusalcı tarafı ağır basan bir CHP vardı. Fakat bu yeni dönemde farklı bir CHP profili ile karşı karşıyayız. Genelde de böyle, CHP'nin yerel siyasetinde de. TBMM çatısı altında da tanık olduğumuz birçok konu oluyor. 1 Kasım seçimleri sonrası Milletvekili seçilen yeni isimler de olduğundan, Meclis çalışmalarında kürsüde konuşan kişinin CHP'li mi yoksa HDP milletvekili olduğunu ayırt edemeyeceğimiz kadar. Bahse konu bu iki parti arasında bir söylem benzerliği oluştuğunu Türkiye görüyor. Adeta "utangaç PKK yanlısı" gibi CHP milletvekilleri görüyoruz. Devleti kurduğunu iddia eden bir partinin savrulduğu nokta garip. Bu durum öncelikle, "Atatürk" diyen, "devlet" diyen, "İnönü" diyen CHP seçmenine haksızlık. Şu anki CHP karmakarışık bir yapı. Demokrasinin en önemli unsurlarından birisi, nitelikli muhalefettir. Bugünkü CHP'nin üslubuna ve yapısına baktığımız zaman maalesef böyle bir durumun olmadığını görüyoruz. İddia ediyorum ki, bütün partiler kapatılsa ve seçime sadece CHP girse, bu kafayla ve üslupla şu an aldığından daha fazla oy alamaz" dedi. AK Parti Grup başkan vekili Av. Turan, CHP'nin, HDP'nin peşine takılmış bu halinin AK Parti için siyaseten avantajlı olsa da, Türkiye için zararlı olduğunu söyledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim