• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 28 °C

Turan: ”Biz Hiç Kimsenin Kürsüde Yuhalanmasını İstemeyiz”

Turan: ”Biz Hiç Kimsenin Kürsüde Yuhalanmasını İstemeyiz”
AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan, 18 Mart Deniz Zaferi kutlama programında yuhalanan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür...

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan, 18 Mart Deniz Zaferi kutlama programında yuhalanan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'la ilgili açıklamada bulundu. Turan, "Biz hiç kimsenin kürsüde yuhalanmasını istemeyiz. Eğer siz imajınızı HDP'yle özdeşleştirir hale getirirseniz, prestijinizi pilavla imaj hale getirirseniz millet size bugün olmaz yarın yan bakar ya da ıslık çalar bu gayet anlaşılır bir şey diye düşünüyorum" dedi.

25. dönem milletvekili genel seçimlerinde Halkların Demokratik Partisi (HDP) yüzde 10 barajını geçince Çanakkale Belediye Başkanı CHP'li Ülgür Gökhan, şükür pilavı dağıtmıştı. Pilav olayının yankıları 18 Mart Deniz Zaferi'nin 101. Yıldönümü kutlamalarında da sürdü. AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan, AK Parti Lapseki Gençlik Kolları tarafından düzenlenen gençlik kolları toplantısı programına katıldı. Lapseki Belediyesine ait sahil sosyal tesislerinde düzenlenen kahvaltı programına Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, AK Parti İl Gençlik kolları Mefail Ceyhan, İl Kadın Kolları Başkanı Saime Çetin Aydoğan, Lapseki AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Serdar Kamaşık ve diğer ilçe başkanları katıldı.

Burada bir konuşma yapan AK Parti Grup Başkanvekili Av. Bülent Turan, "Dün 18 Mart törenleri için bir aradaydık Sayın Cumhurbaşkanımızın da katılımıyla çok güzel bir törenler oldu. Tabi ki her programın artısı eksisi masaya yatırılır ama genel olarak sayın cumhurbaşkanımız da çok mutlu olduğunu keyif aldığını ifade etti. Özellikle gençlik kollarının organize ettiği Türkiye haritasının pazılı halinde bir araya getirilmiş olması ayrı bir keyif kattı. Cumhurbaşkanımızın Çanakkale bölümünü eklemesi yine ayrı bir şık görüntüydü. Okunan şiirler çok güzeldi. Ayrıca, Çanakkale halkının törenlere göstermiş olduğu ilgi, Anadolu'dan gelen insanlarımızın göstermiş olduğu ilgi de güzeldi. Eleştiri konusu olan sayın belediye başkanına yapılmış ıslık tarzı tezahüratların basına yansımış olması hali bizi üzdü. Hiç kimsenin kürsüde yuhalanmasını istemeyiz, biz hiç kimsenin konuşma hakkının zorlanmasını da istemeyiz. Ancak bazı gazetelerin iddia ettiği gibi de orda bir organize vardı, orda işte efendim bir ekip vardı bunu doğru bulmuyorum. Bu ekip her sene oralarda gençlik kollarımız her sene oralara geliyor yıllardan beri gelip gidiyorlar ve sayın belediye başkanı her sene konuşma yapıyor. Geçen yılda konuşma yaptı geçen yılda gençler vardı, partililer vardı yani kısacası aynı insanlar vardı neden bu sene yuhalandı sorusunu bence kendilerine sorması lazım diye düşünüyorum" dedi.

"BELEDİYE BAŞKANININ PİLAV İMAJINDAN KAYNAKLI YUHALANMASINDA BAŞKA BİR REFLEKS TEPKİYDİ"

Yapılan ıslıklı protestoyu anlamaya çalıştığını belirten Turan, "Eğer siz imajınızı HDP'yle özdeşleştirir hale getirirseniz, imajınızı pilavla imaj hale getirirseniz millet size bugün olmaz yarın yan bakar, ıslık çalar bu gayet anlaşılır bir şey diye düşünüyorum. Yapılanı doğru bulmuyorum başka bir şey, ama neden yapıldığını anlamaya çalışıyorum başka bir şey. Mesela konuşmaya giderken vali bey koşarak gitti alkış aldı organize miydi? Hoşuna gitti gençlerin alkışladılar. Bu kadar basit vali beyin konuşmasına giderken koşarak gitmesi alkışta doğaldır. Belediye başkanının pilav imajından kaynaklı yuhalanmasında başka bir refleks tepkiydi" diye konuştu.

"ÇANAKKALE ŞEHİTLER DİYARIDIR, ÇANAKKALE'NİN DNA'SIYLA KİMSE OYNAYAMAZ"

CHP'li Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ın başka bir siyasi partinin yönetimindeymiş gibi davrandığını öne süren Turan, "Bir daha söylüyorum doğru bulmuyorum, yapılan yanlıştır. Bir daha söylüyorum kürsüye çıkan kimse konuşmalıdır. Ama "neden yaptılar bunu?" diye söylediğiniz zaman aynaya bakmazsanız; yok bunu o yaptı, bu yaptı diye kendinizi kandırırsanız bu yine olur. O yüzden bence herkes ayağının bastığı yere dikkat edecek. Çanakkale şehitler diyarıdır. Çanakkale'nin DNA'sıyla kimse oynayamaz, oynamamalıdır. Siz Çanakkale'nin DNA'sıyla oynamaya kalkar, oraya farklı bir partinin yönetimindeymiş gibi sunarsanız, bunun mutlaka tepkisi siyasal zeminde de olur diye düşünüyorum" dedi.

"NİYE SİZ BAŞKA PARTİNİN ADAMIYMIŞ GİBİ DAVRANIYORSUNUZ"

Törenlerde HDP'nin simgesi olan mor renginde stadyumda hakim olduğunu belirten Turan, "Dün baktım HDP'nin mor rengi afişlerde hakim. Bizim belediye başkanımızın da aynısı ya CHP'nin kurumsal kimliği yok mu? CHP'li belediyenin kendi kurumsal tarzı, metodu yok mu? Niye siz başka partinin adamıymış gibi davranıyorsunuz? Niye siz başka partinin adamıymış gibi reklam yaparsınız? O yüzden ben dünkü tepkiyi doğru bulmamakla beraber niçin olduğunu sorduğumda önce aynaya bakmanız lazım diye düşünüyorum" dedi.

Turan: ”Biz Hiç Kimsenin Kürsüde Yuhalanmasını İstemeyiz”

Turan: ”Biz Hiç Kimsenin Kürsüde Yuhalanmasını İstemeyiz”

Turan: ”Biz Hiç Kimsenin Kürsüde Yuhalanmasını İstemeyiz”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim