• BIST 9142.4
  • Altın 2325.163
  • Dolar 32.3729
  • Euro 34.9661
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Tüp bebek tedavisinde IMSI yöntemi

Tüp bebek tedavisinde IMSI yöntemi
Tüp bebek tedavisinde IMSI yöntemi ile kaliteli spermler belirleniyor ve döllenme oranı arttırılıyor.

Tüp bebek tedavisinde IMSI yöntemi ile kaliteli spermler belirleniyor ve döllenme oranı arttırılıyor.

Yöntem 35 ve yukarı yaş grubundan erkeklere uygulanıyor.

Konya Kızılay Tüp Bebek Merkezi Doktoru Alanur Güven, IMSI ile ilgili şu açıklamalarda bulunuyor:

"IMSI tekniği, intrasitoplazmik morfolojik olarak belirlenmiş sperm injeksiyonudur. 2004 senesinde Benjamin Baartoy tarafından ortaya koyulan bir tekniktir. IMSI'nin en büyük amacı kaliteli spermlerin belirlenmesinin temin edilmesi, mikroenjeksiyon yöntemiyle döllenme oranının arttırılmasıdır. Dilenen gebeliğin elde edilmesinde en önemli faktör, embriyonun kaliteli olmasıdır. Embriyonun kaliteli olabilmesi için kaliteli sperm ve kaliteli yumurtanın elde edilmesi gerekir. IMSI tekniği, tüp bebek tedavisi yönteminde spermlerin daha detaylı ele alınması imkânını sunar. Mikroskop altında 6 bin ila 8 bin kat daha büyütülen spermlerin içinden en kalitelilerinin belirlenmesi mümkündür. IMSI tekniği sayesinde mikroskopla görüntülenemeyen hasarlı DNA'lı spermlerin yumurta ile bir araya getirilmemesi sayesinde anormal veya kalitesiz bir embriyo gelişimi ihtimali de ortadan kaldırılır."

IMSI tekniğinin 35 ve yukarı yaş grubundan erkeklere uygulandığını bildiren Güven, şöyle devam ediyor:

"Ayrıca iyi yumurta kalitesi olmasına rağmen iyi kalitede embriyo belirlenememiş çiftlere tekrarlayan tüp bebek başarısızlıklarında ve yumurta adedi bakımından yetersiz kalan anne adaylarına uygulanabilmektedir. Bunun dışında daha evvel birden çok başarısız tüp bebek tedavisi öyküsü olan çiftlere, düşükle tamamlanan gebelik vakalarında, yumurta adedinin yeterli olmadığı durumlarda döllenme oranının arttırılması için IMSI tekniğine başvurulabilir. Yapılan araştırmalar, IMSI tekniğinin kullanılması ile gebelik oranının arttığını; embriyo büyümesinin daha sıhhatli ve gebelik kayıplarının daha gerilerde olduğunu ortaya koymuştur."

Dr. Güven, tekniğin yararlarını ise şöyle sıralıyor:

"IMSI tekniği spermler içinde en kaliteli olanların, detaylı bir şekilde incelenerek kaliteli seçilmesini mümkün kıldığı için tüp bebek tedavisinde başarıyı arttıran bir uygulamadır. Kaliteli spermlerin seçilmesinden dolayı da döllenme başarısı artmaktadır. Kaliteli üreme hücreleri döllenme sonrasında kaliteli embriyoların meydana gelmesine imkan tanımaktadır. Bu nedenle de IMSI tekniğinin kullanılmasıyla elde edilen embriyoların düşük riski daha gerilerdedir. Erkeğin sperm kalitesi ve sayısının yetersiz olduğu durumlarda IMSI tekniği kaliteli spermlerin seçilmesini temin ederek gebelik oranını arttırmaktadır."

IMSI ile ilgili detaylar http://tupbebekkonya.com/tup-bebek-tedavi-yontemlerinde-imsi/ linkinde yer alıyor.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim