• BIST 8748.65
  • Altın 2242.596
  • Dolar 32.3344
  • Euro 35.1496
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C
  • İzmir 10 °C

Tüp Bebek Tedavilerinde Anne Adaylarına Sevindirici Haber

Tüp Bebek Tedavilerinde Anne Adaylarına Sevindirici Haber
Hacettepe Üniversitesi, Kadın Hastalıkları ve Doğum AD, Üreme Tıbbı ve İnfertilite Ünitesi Öğretim üyesi Prof.

Hacettepe Üniversitesi, Kadın Hastalıkları ve Doğum AD, Üreme Tıbbı ve İnfertilite Ünitesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Hakan Yaralı, tüp bebek tedavilerinde dünyada da henüz deney aşamasında olan "İva" metodunun en zor hastalarda uygulanabilir bir metot olduğunu söyledi.

Hacettepe Üniversitesi, Kadın Hastalıkları ve Doğum AD, Üreme Tıbbı ve İnfertilite Ünitesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Hakan Yaralı, tüp bebek tedavilerinde biraz daha " zorlu hasta" grubuna giren anne adaylarına sevindirici haber verdi. Dünyada henüz deney aşamasında olan "iva" metoduyla 4 anne adayından bir kısmının doğumunun başarıyla sağlandığını belirten Yaralı, "İva tedavisi rezerv düşüklüğü olan hastalarda uygulanabilecek. İva metodu yumurtalık rezervi çok az kalmış Tüp bebek uygulamalarında en zor hastalarda kullanılabilir metot. Bu metot çok umut verici bir metot fakat şuan deney aşamasında. Bununla birlikte 4 kişide gebeliğin bir kısmında doğum başarıyla sağlanmıştır" dedi.

"İVA METODUNU 2017 YILINDA HACETTEPEDE KULLANABİLİRİZ"

Prof. Dr. Hakan Yaralı şöyle devam etti:

"İva metodu şuanda deney aşamasında. Adet görmeyen hastalar zor hastalar. Onlarda uyuyan güzel sayısı az. Rezerv azalmış. Tüp bebekte yumurta sayısı çok önemli. Biliyoruz ki yumurta sayısı azalınca başarı oranı düşüyor. Hasta seçimi çok önemli adet görmeyen yada daha az etkilenmiş hastalar hedef olmalı. Seçim kriteri nedir bilmiyoruz. İva yöntemini 2017 yılından itibaren Hacettepe Üniversitesinde belli seçilmiş hastalarda etik kurulda onama alarak kullanabiliriz."

Türkiye'de klinik ve laboratuvar uygulamaları kapsamda klinik tüp bebek uygulamasının son derece başarılı olduğunu ifade eden Prof. Dr. Hakan Yaralı, Türkiye'de Tüp bebek uygulamalarının bazı merkezlerde yüksek başarı oranıyla uygulandığını kaydetti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim