• BIST 9679.8
  • Altın 2487.92
  • Dolar 32.42
  • Euro 34.4592
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 7 °C
  • İzmir 20 °C

Tüp Bebek İçin OMÜ’de ‘Icsı’ Ve ‘Imsı’ Yöntemi Uygulanıyor

Tüp Bebek İçin OMÜ’de ‘Icsı’ Ve ‘Imsı’ Yöntemi Uygulanıyor
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tüp Bebek Merkezi Embriyoloji Laboratuvar Sorumlusu Doç.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tüp Bebek Merkezi Embriyoloji Laboratuvar Sorumlusu Doç. Dr. Bülent Ayas, çiftlerin bebek sahibi olabilmeleri için ICSI ve IMSI yöntemini uyguladıklarını söyledi.

OMÜ Tüp Bebek Merkezi Embriyoloji Laboratuvarı'nda bebek sahibi olmak isteyen kişiler için uyguladıkları yöntemler hakkında bilgiler veren OMÜ Tüp Bebek Merkezi Embriyoloji Laboratuvar Sorumlusu Doç. Dr.Bülent Ayas, ICSI ve IMSI yöntemlerini başarılı bir şekilde uyguladıklarını ifade etti. Doktor Ayas, "Yumurta toplama işlemini takiben; yumurtaların enzimatik olarak denüdasyonu (temizlenmesi) gerçekleştirmekte ardından mikroenjeksiyon yöntemi (ICSI) ile sperm ile yumurtanın birleşmesi sağlanmaktadır. ICSI'de kullanılacak spermler, işlemden önce androloji laboratuvarımızda ilgili kişiden alınmakta ve hazırlanmaktadır. Bu hazırlık aşamasında sperm örneğinde ön inceleme yapılmakta ve mevcut örnekten en iyi spermin elde edilmesine yönelik sperm hazırlama protokolleri seçilip uygulanmaktadır. Bu yöntem sperm bozukluğu olan erkeklerin çocuk sahibi olmasına olanak sağlıyor" dedi.

"EMBRİYOLAR VİTRİFİKASYON YÖNTEMİYLE DONDURULUYOR"

Mikroenjeksiyon işleminin ardından bir sonraki gün yumurtaların fertilizasyon durumunun kontrol edildiğini söyleyen Ayas, "Böylece yapılan ICSI işlemi ile normal embriyo oluşumunun gerçekleşip gerçekleşmediği gözlenebilmektedir. Oluşan embriyoların gelişimleri, embriyoların kalitesine göre 3. veya 5. güne kadar laboratuvar ortamında günlük olarak takip edilmektedir. Böylece mevcut embriyoların morfolojik olarak en iyileri seçilerek embriyo transfer işlemi gerçekleştirilmektedir. Merkezimizde embriyo transferinden önce embriyoların rahime tutunmasını yardımcı olmak üzere lazerli assisted hatching (embriyo zarının inceltilmesi) uygulanmaktadır. Geri kalan, transfer edilmeyen embriyolardan da en kalitelileri seçilip vitrifikasyon yöntemiyle dondurulmakta ve ileride tekrar kullanılmak üzere saklanabilmektedir. Günümüzde vitrifikasyon yöntemiyle dondurulmuş embriyoların çözme ile canlılık ve gebelik oranları belirgin bir şekilde artmıştır. Merkezimizde de vitrifikasyon yöntemiyle dondurulmuş embriyoların transferinden yüksek başarı oranları sağlanmaktadır" diye konuştu.

"EN KALİTELİ SPERM SEÇİMİ GERÇEKLEŞİYOR"

Gebelik başarısını arttırmaya yönelik uyguladıkları bir diğer yöntemin IMSI olduğunu belirten Ayas, "Bu özel mikroenjeksiyon işlemi ile kullanılacak spermler daha büyük büyütmelerde (6000-8000 mikroskop büyütmesinde) incelenerek spermlerin, özellikle baş kısmındaki normal olmayan oluşumları gözlenebilmektedir. Bu şekilde morfolojik olarak en kaliteli sperm seçimi gerçekleştirilebilmekte ve işlemde bu kaliteli spermler kullanılmaktadır. Bu yöntem; sperm testinde yüksek oranda normal olmayan sperm tespit edilmiş kişilerde, daha önce başarısız tüp bebek denemesi olanlarda, tekrarlayan düşük öyküsü olanlarda ve önceki denemelerinde kaliteli embriyo elde edilememiş olanlarda kullanılabilmektedir" açıklamalarında bulundu.

Tüp Bebek İçin OMÜ’de ‘Icsı’ Ve ‘Imsı’ Yöntemi Uygulanıyor

Tüp Bebek İçin OMÜ’de ‘Icsı’ Ve ‘Imsı’ Yöntemi Uygulanıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim