• BIST 9543.84
  • Altın 2486.704
  • Dolar 32.492
  • Euro 34.7923
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

Tüp Bebek Fiyatları 2015

Tüp Bebek Fiyatları 2015
Prof. Dr. Cem Fıçıcıoğlu tüp bebek fiyatları hakkında bilgi verdi.

Tüp bebek tedavileri, maliyetli tedavilerdir. Maliyeti arttıran etkenler de tüp bebek tedavisinin başarısını doğrudan etkileyen faktörlerdir.Tüp bebek merkezinin donanımı, laboratuar koşulları, doktor ve ekibin deneyimi, teknolojik altyapısı, kullanılan yeni yöntemler ve merkezin başarı oranları tedavi maliyetlerini etkileyen faktörlerdir.

Bundan dolayı da çiftlerin en uygun fiyatlı olan merkezden çok, bu faktörleri olabildiğinde sağlayan bir merkez seçmeleri gerekmektedir. Her tüp bebek merkezi aynı aşamaları uygulasa da, aşamaların uygulanış biçimi, kullanılan yöntemler oldukça fark yaratmaktadır.  

Tüp bebek tedavisi, memnun kalınmadığı taktirde geri verilebilen ya da paranın iade edildiği bir hizmet değildir. Bu sebeple merkez tercihi doğru yapılmalıdır. Böylece, fiyatının uygun olması dolayısıyla tercih edilmiş merkezler sebebiyle birden fazla işlem ya da tedavi yaptırmak gerekmez. Bu sayede daha karlı çıkılabilir. 

Tüp bebek tedavisi, yardımcı üreme yöntemleri arasında en etkin tedavi yöntemi olarak karşımıza çıkar. Başarı oranları ise, %60’tır. Üç tüp bebek denemesi sonucunda başarıya ulaşma şansı ise yaklaşık olarak %85 olmaktadır.

Günümüzde embriyo transferleri yasal olarak sınırlandırılmıştır. Hastalara yalnızca ek embriyo transferi yapılabilmektedir. Bu  sebeple de başarı oranları nispeten düşmüştür. Tek embriyo transferi ile başarı şansı %55’tir. Uygun hastalarda iki embriyo transferine izin verilmektedir. Başarı oranları hakkında size dürüst olan merkezleri tercih etmelisiniz. Böylece gerçekçi beklentiler ile tedaviye başlayabilirsiniz. 

Tüp bebek tedavisi anne adayının adetinin 2. günü başlayan bir tedavidir. Yaklaşık olarak 15-18 günde tamamlanır. Bu süreç içerisinde çiftin merkeze birçok defa gitmesi gerekir. Baba adayı bu konuda daha rahattır ancak anne adayının belirtilen günlerde mutlaka merkezde bulunması gerekir.

Tüp Bebek Fiyatları ve SGK

Tüp bebek tedavisine başlayan anne ve baba adaylarının gerekli koşulları yerine getirmeleri durumunda tedavi masraflarının bir kısmı SGK tarafından karşılanmaktadır.

Anne ve baba adaylarının bağlı oldukları sağlık kuruluşlarından tüp bebek tedavisine uygunlukları hakkında bir rapor almaları gerekir.

 Temin edecekleri sağlık raporu ile tüp bebek maliyetlerinin bir kısmı çifte geri ödenecektir.

Bunun dışında tüp bebek tedavisi için kullanılan ilaç maliyetlerinin %80’lik bir bölümü de karşılanmaktadır. Tüp bebek tedavilerinde kullanılan ilaçlar, anne adayının yumurtalık rezervlerine ve yaşına göre değiştiği için her anne adayı için bu maliyetler farklıdır.

Şayet anne adayının yumurtalık rezervleri iyi durumda ise, ilaç maliyetleri düşük olur. 

Tüp bebek tedavi maliyetinin bir kısmı nasıl karşılanmaktadır?

Gereken koşullar:

Çiftlere yapılan diğer yardımcı üreme tedavileri neticesinde doğal yollardan bebek sahibi olunamadığının kanıtlanması ve yalnızca tüp bebek yöntemi ile çocuk sahibi olunacağının raporunun elde edilmesi,

Tüp bebek tedavisine başlayacak olan kadının 23 yaşını doldurmuş olması ancak 40 yaşından gün almamış olması,

Tüp bebek tedavisini uygulayacak merkezle sağlık kurumunun anlaşmalarının olması,

Yapılan diğer uygulamalarla son 3 senede gebelik elde edilemediğinin raporlanması,

Anne ve baba adaylarının en az 5 senelik genel sağlık sigortasının olması ya da bakmakla yükümlü kişi olması ve genel sağlık sigortası priminin en az 900 gün ödenmiş olması gerekir. 

Bu koşulların mevcut olması durumunda tüp bebek maliyetlerinin bir bölümü sağlık kurumu tarafından geri ödenmektedir. 

Kaynak: http://www.cemficicioglu.com.tr/tup-bebek-fiyatlari-2015

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim