• BIST 8741.63
  • Altın 2240.368
  • Dolar 32.3343
  • Euro 35.1631
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C
  • İzmir 10 °C

Tunceli’de “Teröre Lanet Yürüyüşü” düzenlenecek

Tunceli’de “Teröre Lanet Yürüyüşü” düzenlenecek
TUNCELİ (İHA) – Tunceli'de, 23 yaşındaki öğretmen Necmettin Yılmaz'ın PKK'lı teröristler tarafından şehit edilmesi nedeniyle "Teröre Lanet Yürüyüşü"...

TUNCELİ (İHA) – Tunceli'de, 23 yaşındaki öğretmen Necmettin Yılmaz'ın PKK'lı teröristler tarafından şehit edilmesi nedeniyle "Teröre Lanet Yürüyüşü" düzenlenecek.

PKK'lı teröristler tarafından 16 Haziran'da kaçırılan ve 12 Temmuz günü Tunceli-Pülümür karayolundaki Pülümür Çayı'nda cansız bedeni bulunan 23 yaşındaki öğretmen Necmettin Yılmaz'ın şehit edilmesine hem ülke genelinde hem de Tunceli'de tepkiler çığ gibi yükselmişti. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, Tunceli'de 21 Temmuz'da saat 18.00'de "Teröre Lanet Yürüyüşü" yapacaklarını duyurdu. Elazığ'a gelen ve Tunceli'ye teröre lanet mitingi için gittiğini belirten Erol, "Bizim büyük bir acımız var. Necmettin öğretmenin katledilmesi ve şehit edilmesi vicdanı olan hiçbir insanın kabullenmeyeceği bir katliamdır. Bundan hepimiz çok etkilendik. Bizim için Tunceli topraklarının kendine özgü kültür ve gelenekleri vardır. Bunların hepsi yerle bir edilmiştir. O topraklara ihanet edilmiştir. O topraklarda saf, temiz, hayata yeni başlayan, umut dolu bir insanın kanı dökülmüştür ve o kanın bedeli mutlaka olmalıdır. Bu kanı dökenlere karşı mutlaka tepki geliştirilmelidir" dedi.

550 milletvekilini de Tunceli'deki yürüyüşe davet eden Erol, "Yürüyüşümüze CHP Grup Başkanvekili Levent Gökbey, CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekçi gelecek. Tabi gönlümüz herkese açık. Bu bir siyasi partinin etkinliği değil. Bu gerçekten kendisini bu ülkenin değerlerine karşı sorumlu duyan bir yurttaşlık görevini yerine getiriyoruz. Bu anlamda herkes orada olmalıdır ve terörü lanetlemelidir. Bu terör belasından artık ülkemizi kurtarmalıyız" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim