• BIST 9626.79
  • Altın 2497.13
  • Dolar 32.596
  • Euro 34.8711
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

Tunceli’de 2 Milyonluk Tesislerin Yapımı Tamamlandı

Tunceli’de 2 Milyonluk Tesislerin Yapımı Tamamlandı
Tunceli'de Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) kapsamında yüzde 50'si hibe olmak üzere 2 milyon liraya mal olan tesislerin yapımı...

Tunceli'de Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) kapsamında yüzde 50'si hibe olmak üzere 2 milyon liraya mal olan tesislerin yapımı tamamlandı.

Tunceli'de 2015 yılı Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) kapsamında yüzde 50'si hibe olmak üzere 1 milyon liraya mal olan yıllık 30 bin kapasiteli tavuk çiftliği ile yüzde 50'si hibe olmak üzere 1 milyon liraya mal olan ayçiçeği ve hububat işleme paketleme tesislerinin yapımı tamamlandı.

Tamamlanan tesisler Tunceli, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Kaya, İl Müdür Yardımcısı Vekili Akan Yöndem ve Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Funda Arslan ile teknik personel tarafından ziyaret edildi.

Tavuk çiftliğinde açıklamalarda bulunan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Kaya, tesisin ilde beyaz et üretimi açısından yapılan ilk tesis olduğunu belirterek, özel bir şirketle sözleşmeli olarak çalışacak olan tesisin yeni yatırımların yapılması açısından örnek teşkil edeceğini söyledi. Kaya, Bakanlığın tarımsal üretime ve sanayiye olan desteklerinin de devam edeceğini kaydetti.

Tavuk çiftliği sahibi Hasan Karadağ, "Ülkemizde beyaz et üretimi açısından en fazla üretim ve tüketim payına sahip olan tavuk eti, insan beslenmesi açısından nispeten daha ucuz protein kaynağı olması nedeniyle, hem üretici hem de tüketici açısından cazip olmaya devam edecektir. Kurduğumuz işletmenin tamamlanmasında gerek aldığımız yüzde 50 hibe desteği ve gerekse kurumunuzun yaptığı özverili çalışmalardan dolayı teşekkür ederim" dedi.

Paketleme tesisi yetkilisi İnan Açıkgöz ise, "Bakliyat üreticilerinin gelirlerini arttırmak, üretimde süreklilik sağlamak, bölgede yeni kapasite oluşturarak istihdam yaratmak, ürünün pazarlama olanaklarını geliştirmek amacıyla kurduğumuz tesisimizin tamamlanmasında gerek aldığımız yüzde 50 hibe desteği gerekse de kurumunuzun yaptığı özverili çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Öte yandan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında yüzde 50 hibe ile 3 milyon liraya mal olacak olan kırmızı et üretim ve işleme tesisinin de önümüzdeki aylarda tamamlanması bekleniyor.

Tunceli’de 2 Milyonluk Tesislerin Yapımı Tamamlandı

Tunceli’de 2 Milyonluk Tesislerin Yapımı Tamamlandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim