• BIST 9070.29
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3641
  • Euro 34.9382
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C

Tuncay Özkan: Cumhuriyet mitingleri ile korkuttuğum insanlardan özür diledim

Tuncay Özkan: Cumhuriyet mitingleri ile korkuttuğum insanlardan özür diledim
CHP Milletvekili Tuncay Özkan, Silivri Cezaevinde'yken rahmetli Necmettin Erbakan'ın kendisine ulaştığını ve nasıl yardım edebileceğini sorduğunu söyledi.

CHP Milletvekili Tuncay Özkan, Silivri Cezaevinde'yken rahmetli Necmettin Erbakan'ın kendisine ulaştığını ve nasıl yardım edebileceğini sorduğunu söyledi. "Karanlık günlerimin dostlarından biri Sayın Necmettin Erbakan'dır" diyen Özkan, "Partisinin kadın ve gençlik kollarından binlerce mektup aldım. Cumhuriyet mitingleri sırasında, o insanları kızdırdığımı, korkuttuğumu o mektuplardan öğrendim, hepsinden özür dilerim diye karşılık yazdım" dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen bütçe görüşmelerinde CHP Grubu adına söz alan İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Silivri Cezaevi'nde yatarken başından geçen bir anısını paylaştı. Özkan, "İlk kez bu kürsüye çıkarken inanır mısınız biraz böyle heyecansız, biraz böyle ruhsuz çıktım. Çünkü şu; Pek çok şey, içi boş tartışmalardan ve bir kayıkçı kavgasından öteye gitmiyor. Arkadaşlar, bu yolculuğun sonunda gideceğimiz bir yer yok. Eğer bu ülkenin güvenliğini, siyasetini, adaletini, özgürlüğünü ve barışını sağlayamazsak... Silivri 10 bin 500 kişilik bir toplama kampı. Oyuncuların, orada bulunan aktörlerin değişmesi orayı bir şey yapmaz. Önemli olan şey, Silivri'yi kökünden kaldırabilecek, siyasetin cezalandırma mekanizmasında siyaseten katli ortadan kaldırabilecek, egemenliğin kaynağıyla meşruiyetin kaynağını karıştırmayacak bir bilincin yerleşmesidir. Birbirimizle konuşmak zorundayız." ifadelerini kullandı.

'KARANLIK GÜNLERİMİN DOSTLARINDAN BİRİ SAYIN ERBAKAN'DIR'

Rahmetli Necmettin Erbakan ile yaşadığı bir hatırasını da Meclis kürsüsünde paylaşan Özkan şöyle konuştu: "Karanlık günlerimin dostlarından biri Sayın Necmettin Erbakan'dır. Cezaevine düştüğüm an bana avukatını yollamıştır, "Ben Tuncay Bey için ne yapabilirim?" diye sormuştur. Kendisine çok teşekkür ettim. Binlerce mektup aldım partisinin kadın ve gençlik kollarından. Cumhuriyet mitingleri sırasında, o insanları kızdırdığımı, korkuttuğumu o mektuplardan öğrendim, hepsinden özür dilerim diye karşılık yazdım. Bugün, burada yaptığımız şeyler de pek çok insanı kızdırıyor ve korkutuyor. Gelin, birbirimizle konuşabilme mesafemizi kaybetmeyelim."

'ÖCALAN DAHİL KİMSENİN ASILMASI İÇİN MECLİS'TEN KARAR ÇIKMASINI İSTEMEDİM'

Bugünün doğum günü olması hasebiyle Genel Kurul'daki görüşmelerde Deniz Gezmiş'in idamının da birkaç kez gündeme gelmesi üzerine Tuncay Özkan, "Ben Abdullah Öcalan dâhil hiç kimsenin asılması için asla ve asla bu Meclis'ten bir karar çıkmasını istememişimdir, geçmişte de çünkü idam cezasını bir sonuç olarak görmemişimdir ama idam bir insanlık suçudur, devletler daha kötü suçlar işler, idamdır o. Bana sormuşlardır: "Çocuğuna tecavüz etseler ne yaparsın?" Ben ona her türlü kötülüğü yapmak isterim ama devlet beni engellemek için vardır." ifadelerini kullandı.Cihan

Tuncay Özkan: Cumhuriyet mitingleri ile korkuttuğum insanlardan özür diledim

Tuncay Özkan: Cumhuriyet mitingleri ile korkuttuğum insanlardan özür diledim

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim