• BIST 9109.99
  • Altın 2325.622
  • Dolar 32.3666
  • Euro 35.0423
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Tuncay Ercenk: Ülkemizde hukukun üstünlüğü ayaklar altında geziyor

Tuncay Ercenk: Ülkemizde hukukun üstünlüğü ayaklar altında geziyor
Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) eski Antalya Milletvekili Avukat Tuncay Ercenk, ülkenin hak etmediği bir şekilde yönetildiğini, hukukun üstünlüğünün ayaklar...

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) eski Antalya Milletvekili Avukat Tuncay Ercenk, ülkenin hak etmediği bir şekilde yönetildiğini, hukukun üstünlüğünün ayaklar altında bir dönemi yaşadığını söyledi. Ercenk, "Ülkemiz hukukun ayaklar altına alındığı böylesi bir dönemi yaşamadı." dedi.

İki dönem CHP Antalya il başkanlığı ve bir dönem milletvekilliği yapan Tuncay Ercenk, 26 Aralık'ta partisinin il başkanlığı olağan kongresinde aday olduğunu açıkladı. Tuncay Ercenk, 5 Aralık'ta yapılan CHP Manavgat İlçe Başkanlığı seçiminde İlçe Başkanı seçilen avukat Aliye Coşar'ı ziyaret ederek tebrik etti.

Ercenk, Coşar'la birlikte parti binasında düzenlediği basın toplantısında partisinin önümüzdeki günlerde yapılacağı il kongresinde aday olduğunu açıkladı. Ercenk, "Maalesef ülkemiz hak edilmediği şekilde yönetiliyor. Ülkemiz insan hak ve özgürlükleri ayaklar altında geziyor. Temel hak ve hürriyetler dibe vurmuş durumda. İnsan hak ve hürriyetleri yok edilmiş vaziyette ifade özgürlüğünün yok sembolü olan gazeteciler sırf yaptıkları haberlerinden ötürü Silivri zindanlarında tutuklu bulunuyor. Ülkenin aydın gazetecileri Silivri zindanlarına atılarak halkın haber alma özgürlüğü kısıtlanıyor. En kötüsü de ülkemiz savaşın tam ortasında. Savaşın içindeyiz. Dün Suriye'nin Humus, Kobani ve Halep'te gördüğümüz görüntüleri bugün ülkemizde Diyarbakır'ın Sur ilçesinde görüyoruz." ifadesinde bulundu.

ERCENK: CHP İL BAŞKANLIĞI'NA BİRLEŞTİRİCİ OLMAK İÇİN ADAYIM

Türkiye'de AK Parti iktidarının tüm hukuksuz uygulamalarına karşı örgütlü bir şekilde mücadele edecek tek partinin halihazırda CHP'den başkan bir partinin olmadığını ileri süren Ercenk, partisinin Antalya il başkanlığına adaylığını partisinin 2010 yılından bu yana ildeki kırılmaları bir ağabeylik yaparak toplamak için aday olduğunu kaydetti.

Ercenk, adaylıkla ilgili şu açıklamada bulundu: "Benim anlayışımda il başkanı gitsin ben geleyim anlayışı yoktur. Partimde bana ihtiyaç varsa ben taşın altına elimi koymaya hazırım. Antalya'da partimizde 2010 yılından bu yana çok büyük kırılmalar var. Partimizi güçlü kılmak için bireysel tercihler yerine toplumsal tercihleri ön planda tutmalıyız. Her zaman uzlaşmaya önem verdim, il başkanı seçilirsem de vermeye devam edeceğim. Kimseyi dışlamayacağım, ötekileştirmeyeceğim. Herkesi kucaklayacağım, birikiminden yararlanarak partimizi iktidara taşıyacağız."

Tuncay Ercenk: Ülkemizde hukukun üstünlüğü ayaklar altında geziyor

Tuncay Ercenk: Ülkemizde hukukun üstünlüğü ayaklar altında geziyor

Tuncay Ercenk: Ülkemizde hukukun üstünlüğü ayaklar altında geziyor

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim