• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 20 °C

Tunca; “İyi Olanı Muhafaza Edip, Eksikleri Hızla Tamamlayacağız”

Tunca; “İyi Olanı Muhafaza Edip, Eksikleri Hızla Tamamlayacağız”
Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recai Tunca, "İyi olanı muhafaza edip, eksikleri hızla tamamlayacağız" dedi.

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recai Tunca, "İyi olanı muhafaza edip, eksikleri hızla tamamlayacağız" dedi.

ADÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recai Tunca, Adnan Menderes Üniversitesi'nin vizyonunu hakkında bilgiler verdi. Yeni yönetim sürecinde her görevin yetkin kişilerce yapılacağını kaydeden Recai Tunca, yöneticilerin daha önceki tecrübeleri, donanımları ve ADÜ'ye kazandırdıkları doğrultusunda titiz bir çalışma yaptıklarını belirterek, "Yönetim olarak düşünce yapımız yıkıcı, her şeyi altüst edici değil, bilakis mevcut tabloyu iyi özümseyip, gözlemlerimizi yaptıktan sonra iyiyi muhafaza edip, işlemeyeni işler hale getirmek yönünde" dedi.

Önceliklilerinin öğrencilerin temel eğitim gördükleri alanın yanı sıra bir başka alanda daha kendisini geliştirmesine yönelik programları desteklemek olduğunu kaydeden Prof. Dr. Tunca, "Öğrencilerin eğitim programının içerisine kurs müfredatını da ekleyerek, diplomanın yanına bir de sertifika vererek onları iş hayatına uğurlamak istiyoruz. Yine yan dal programları konusunda Üniversitemizde önemli adımlar atmak istiyoruz. Bunların gelişimini sağlamak için gerekli düzenlemelerin bir kısmı yapıldı, eksikler tespit edildi, bunların tamamlanması konusunda çalışmalarımız başladı" diye konuştu.

Diğer bir önceliklerinin uluslararası akreditasyon yolunda kaydedilen önemli mesafeyi dikkate alıp bir üst aşamaya çıkarmak olduğunu söyleyen Tunca, "Bu alanda oldukça iyi yol almış Veteriner Fakültesi, Mühendislik Fakültesi gibi fakültelerimizi bu süreci başarı ile tamamlamaları noktasında destekleyerek, bunları rol model olarak alacak olan fakültelere gerekli yönlendirmeleri yapmaya gayret edeceğiz. Nihai hedefimiz Üniversitemizin akreditasyonu" şeklinde konuştu.

ADÜ'nün stratejik planında öğrenci sayısını artırmak olduğunu söyleyen Tunca, yönetim anlayışı olarak öğrenci sayısının artmasını istemekle beraber önceliklerinin o öğrenciye en iyi düzeyde eğitim verebilmek, öğretim üyesi sayımızı aynı hızla arttırabilmek ve öğrenciye sunulan imkânları en üst seviyeye çıkarabilmek olduğunu vurguladı. Tunca: "Eğitimin kalitesi öğrenci sayısı ile eş zamanlı artmıyorsa bu tür bir büyüme sürdürülebilir bir büyüme değildir" dedi.

"BİLİM İHTİYAÇTAN ÜRETİLİR"

Yönetim olarak hedeflerinin bilimsel yayın sayısını ve kalitesini arttırmak olsa da önceliklerinin bu yayınların okunması ve sahaya katkı sağlaması yönünde olduğunu kaydeden Tunca, şöyle konuştu: "Bugün Türkiye'de çok sayıda atıf almış makalelerin bile okunmadığını görüyoruz. Yurt dışında özellikle Avrupa'nın gelişmiş ülkelerinde bilimsel çalışmaların sahanın ihtiyaçları yönünde şekillenip, nihai hedef noktasına ulaştığı zaman çalışmayı yapanın da yaptıranın da maksimum fayda elde ettiğini görürsünüz. Türkiye'de ise bilim adamından akademik kariyer basamaklarını çıkması, bilimsel gelişimini sağlaması için bilimsel yayın üretmesi istenir. Oysaki bilim ihtiyaçtan üretilir. O nedenle şehrin ihtiyaçlarına göre bilim adamlarımızın yayın üretmesi noktasında katkı sağlayacağız"

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim