• BIST 9079.97
  • Altın 2308.811
  • Dolar 32.3404
  • Euro 35.0923
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C

Tunç Kurtoğlu: Artık insan kaçakçılığı gizli yapılmıyor

Tunç Kurtoğlu: Artık insan kaçakçılığı gizli yapılmıyor
İMEAK DTO Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda söz alan Tunç Kurtoğlu Bodrum’da insan kaçakçılığının artık gizli değil aleni bir şekilde yapıldığının altını çizdi.

İMEAK Deniz Ticaret Odası Ekim ayı Meclis toplantısında konuşan Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi Yat İşletmeciliği Meslek Komitesi Başkanı Tunç Kurtoğlu,  bu yıl kötü bir sezon geçirdiklerini söyledi. Konuşmasında tüm tünyanın kanayan yarası haline gelen insan kaçakçılığına değinen Kurtoğlu Bodrum’da artık insan kaçakçılığının gizli yapılmadığının belirterek “Şimdi biz kötü bir sezon kapattık. Yolcu miktarları düştü. Yüzde 25-30 civarında. Resmi rakamları 1 Kasım seçimlerinden sonra yapılacak toplantımızda açıklarız diye düşünüyoruz" dedi.

Bodrumda yaşanan sel felaketi nedeniyle bayramda da ihüsran yaşadıklarını belirten Kurtoğlu "Gerçekten kötü bir sezon geçti. Sanırım tekne fiyatları da düştü. Bu kış tekne satın almak isteyen değerli armatörler sanırım ucuza bulabilirler.  Suriye meselesi ayan beyan devam ediyor. Artık yanımızda konuşmalar oluyor. Sonra biryerden motora biniyorlar görüyoruz. Geçenlerde gazete görmüşsünüzdür. 5-6 tane bot yola çıkıyor.  Aynı anda Sahil Güvenlik botu ters istikamete doğru gidiyor. Devamlı bir gidiş var ve ciddi  bir insan ticareti var. Şaşırmamaya çalışıyoruz ama elde değil. Insan ticareti korkunç boyutta" dedi.

Gezi tekneleri ile ilgili yönetmelik değişikliğinin önemine vurgu yapan Tunç Kurtoğlu "Geçen sefer dile getirmiştim konuşmamda DTO sektörde biraz daha elini taşın altına koyabilir bu konuda. Devletin veritabanlarının bütün kurumlar tarafından görülebilmesi ve incelenebilmesi önemli. Çünkü bütün kontroller buna bağlı. Gemi acentesi ne görüyorsa Sahil Güvenlik de onu görsün. Sonra 'denize elverişlilik belgesi var mı' diye sormasın. Bu anlamada veritabanlarının incelebilir hale gelmesi için buradan bir çağrı yapalım. Sivil toplum kuruluşlarının devletin yükünü azaltma misyonu vardır. Biz de bu anlamda yardımcı olalım. Gerektiğinde protesto etmesini de bilelim" dedi.

Denizcilik bakanlığı kurulması gerektiğinin ne kadar önemli olduğunu ifade eden tuçoğlu, toplantıya katılanlara "Denizcilik Bakanlığı istiyor muyuz, istemiyor muyuz bilelim" diye seslendiği konuşmasını şöyle tamamladı.

"Müsteşarlıktan Genel Müdürlüğe geldik burada bütün arkadaşlar sevindik. Ilk meclis konuşmamda da belirttim biz müsteşarlıktan genel müdürlüğü düştük diye. Şimdi talep edelim bakanlık istiyoruz diye. Kim verece bize bakanlık? İstiyor muyuz, istemiyor muyuz onu da bilmiyorum. Önerge verip mecliste mi oylasak acaba? “ dedi.

Deniz Haber Ajansı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim