• BIST 9079.97
  • Altın 2324.961
  • Dolar 32.3581
  • Euro 34.9
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Tunalı: "Öncelikli Hedefimiz Vergi Bilincinin Geliştirilmesi"

Tunalı: "Öncelikli Hedefimiz Vergi Bilincinin Geliştirilmesi"
Adana Vergi Dairesi Başkanı Ahmet Tunalı, öncelikli hedeflerinin vergi bilincinin geliştirilmesi ve vergiye gönüllü uyumun arttırılması olduğunu belirterek,...

Adana Vergi Dairesi Başkanı Ahmet Tunalı, öncelikli hedeflerinin vergi bilincinin geliştirilmesi ve vergiye gönüllü uyumun arttırılması olduğunu belirterek, hizmet kalitesinin arttırılması ve idare mükellef uyumunun sağlanması amacıyla iletişime büyük önem verdiklerini belirtti.

Vergi Haftası Etkinlikleri kapsamında Gelir İdaresi Grup Müdürleri ve Daire Müdürleri ile birlikte TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Şahin Bilgiç'i de ziyaret ederek rozet takıp, çiçek veren Adana Vergi Dairesi Başkanı Ahmet Tunalı, yaptığı konuşmada, "Vergi devletimizin güçlenmesi, bağımsız olmanın, egemen olmanın en önemli unsurudur. Kamu hizmetlerinin, hızlı ve etkin şekilde yürütülebilmesi için gerekli olan finansman kaynağının sağlanmasında vergi gelirleri son derece önemlidir. Bu kapsamda Adana Vergi Dairesi Başkanlığı olarak hizmet kalitesinin arttırılması ve idare mükellef uyumunun sağlanması amacıyla ilimiz sivil toplum kuruluşları ile iletişime büyük önem veriyoruz. Vergi Haftası etkinlikleri kapsamındaki ziyaretlerimiz sırasında bize iletilen görüş ve önerileri dinleyerek mükelleflerimizin bizlerden beklentilerini öğreniyor ve bu yöndeki görüş ve önerileri, hizmet ve çözüm odaklı daha kaliteli hizmet hedeflerimizin oluşturulmasında değerlendiriyoruz" dedi.

"VERİLEN VERGİ FAZLASIYLA GERİ DÖNÜYOR"

ATB Yönetim Kurulu üyesi Hamit Tezcan'ında hazır bulunduğu ziyarette vergi ödemenin erdemlilik olduğunu ifade eden TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, "Adana Ticaret Borsamızın üyeleri tüccar, tacir ve bunların kullanıcısı, sanayicisi kayıt dışılıkla etkin mücadele etmektedir. Tarım ürünleri prime dayalı olduğundan ekilen bütün ürünler sisteme girer. 1550 üyesi ile Türkiye'nin en büyük ilk beş tanesinin içerisinde yer alırız. Üyelerimizin tamamı kayıtlı iş yapmaktan mutludurlar. Yapımı devam eden borsa kampüsümüz faaliyete geçtiği zaman dünya borsası olacağız. Hem ülkemize hem de bölgemize fayda sağlayacaktır. İşlem hacmimiz en az 3-5 kat artacaktır. Vergi ödemek en büyük erdemdir. Vergi verebilmenin hazzını yaşayan bilir. Devletimiz aldığı verginin fazlasını halkımıza geri veriyor. KDV indirimleri, okul, yol, sosyal manada da insanların kullanımına her çeşit etkisiyle kat kat fazlasıyla hizmet olarak dönüyor. Vergi bir ülkenin zenginliğinin göstergesidir. Vergi mükellefi olanlar bu erdemli görevi eksiksiz yerine getirmelidirler" diye konuştu.

Tunalı: "Öncelikli Hedefimiz Vergi Bilincinin Geliştirilmesi"

Tunalı: "Öncelikli Hedefimiz Vergi Bilincinin Geliştirilmesi"

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim