• BIST 9079.97
  • Altın 2321.592
  • Dolar 32.3302
  • Euro 34.9641
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Tuna: “Bir Toplumun Kurtuluşunun Reçetesi Üretimden Geçer”

Tuna: “Bir Toplumun Kurtuluşunun Reçetesi Üretimden Geçer”
Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, bir ülkenin kurtuluşunun reçetesinin üretimden geçtiğini belirterek, bu kapsamda önümüzdeki...

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, bir ülkenin kurtuluşunun reçetesinin üretimden geçtiğini belirterek, bu kapsamda önümüzdeki dönemde özellikle üretecileri destekleyen projelere ağırlık vereceklerini bildirdi.

Başkan Tuna, Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Mesajında, Türkiye'nin kalkınmasında yerli malların tercih edilmesinin öneminin büyük olduğunu vurgulayan Tuna, yerli malı tüketmek noktasında halkı bilinçlendirmede yerel yöneticilere önemli görevler düştüğünü kaydetti. "Bir ülkenin kurtuluşunun reçetesi üretimden geçer" diyen Tuna, göreve geldikleri 12 yılda Toroslar Belediyesi'ni üreten bir yapıya kavuşturduklarının altını çizdi. Üretimin, bir toplumu kalkındıran ve her anlamda öne çıkartan bir değer olduğunu ifade eden Tuna, "Çalışmalarımızda her zaman üretimi ön planda tutuyoruz. Çöp kovası, bank, aydınlatma direği, piknik masası gibi malzemeleri kendi işçilerimizle kendi atölyelerimizde üretmekteyiz. Yaptığımız imalat ve onarım ile hizmeti asgari maliyetle gerçekleştiriyoruz. Böylelikle gelirlerimizi israf etmeden, hizmete dönüştürmekte ve milli ekonomiye de katkıda bulunmaktayız. Tutum, yatırım ve yerli malların tercih edilmesi, çocuklara aileden başlayarak öğretilmesi gereken önemli bir olgudur" dedi.

Mersin'in narenciyesi ile öne çıkan bir il olduğuna da işaret eden Tuna, Mersin'i bu konuda markalaştırmak adına üzerlerine düşeni yapacaklarını ifade etti. Bu kapsamda geçtiğimiz ay ilçedeki okullarda öğrencilere ve vatandaşlara kendi yetiştirdikleri 10 ton mandalina dağıttıklarını anımsatan Tuna, geçen dönem Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) ve Akdeniz Yaş Meyve Sebze İşletmecileri Derneği (AYMED) ile birlikte "Narenciye Paketleme Evlerinde Nitelikli Eleman İstihdamı" projesini hayata geçirdiklerini dile getirdi. Tuna, "Bu proje ile 80'i bayan 20'si erkek olmak üzere toplam 100 kişinin mesleki eğitim almasını sağladık. Narenciye sektöründe nitelikli ara elaman yetiştirilmesi ile işsiz gençlerimize istihdam olanağı yarattık" ifadelerini kullandı.

Üretimin teşvik edilmesi noktasında belediye olarak geliştirdikleri projelerle üreticilerin yanında olacaklarını da belirten Tuna, 2014-2019 projeleri arasında bulunan üretime yönelik projeleri hakkında da bilgi verdi. Tuna, şunları kaydetti: "Bu dönemde Tarım ve Hayvancılığı Destekleme Projesi'ni hayata geçireceğiz. Bu proje kapsamında köylü ve çiftçilerimize ücretsiz kümes hayvanı dağıtımı, AB destekli organik tarım geliştirme projesi, belediyemiz Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nde oluşturulan Tarım ve Hayvancılık Şefliği'nin desteğiyle köylülerimizin hibrit tohumundan uzak, hormonsuz sebze ve meyve yetiştirmesi konusunda seminerler düzenleyerek, uygulamalarla yanlarında olarak teşvik edeceğiz. Oluşturduğumuz Üretici ve Köylü Pazarı'nda üretilen mahsulün satışı için imkan sağlayacağız. Ayrıca Ziraat Odası ile ortaklaşa zeytinyağı üretim tesislerini hayata geçirmeyi planlıyoruz."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim